fbpx
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος: «Πράσινο φώς» και για τους υπολοίπους της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας της ρυσής Αυγής. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφυλακισθεί η πλειοψηφία των κρατουμένων, εκτός από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν προφυλακισθεί.

Συγκεκριμένα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής των 13 ετών που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και κατά πολλούς ερμηνεύεται ως “πράσινο φώς” για την αποφυλάκιση με παρόμοιους όρους και άλλων φυλακισμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που παραμένουν στα κρατητήρια του Δομοκού.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλει στο Νίκο Μιχαλολιάκο της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής μια φορά τον μήνα και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Ο εισαγγελέας πάντως εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή στη φυλακή του Νίκου Μιχαλολιάκου, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Η πρόταση του, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναφέρει πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο 20χρονος Ντίλαν Χικς νικητής στο 4ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Το τέταρτο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας...

NBA: Ο «Αντ-Μαν» απέκλεισε τον «Τζόκερ» – Στους τελικούς και οι Πέισερς (highlights)

Η καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ έδειξε στον Γιόκιτς και...

ΝΙΚΗ: Μήνυμα του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ: Βαδίζοντας προς τις Ευρωεκλογές

«Κλεῖσε μέσα στὴν ψυχή σου τὴν Ἑλλάδα καὶ θὰ...

Αραούχο: «Πικρή γεύση – Πάμε ξανά για το πρωτάθλημα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Cosmote TV: «Μας αφήνει μια...