fbpx
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Και επίσημα στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης τον Μπάμπη Γιώτη και το κόμμα Εμφιετζόγλου – Το παρασκήνιο και τα ερωτηματικά

Ημερομηνία:

Πήρε το «χρίσμα» Κασιδιάρη τελικά ο αράλαμπος Γιώτης, ο οποίος συμμετέχει στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος με το κόμμα του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, «Πατριώτες». Με καθυστέρηση μίας σχεδόν εβδομάδος, ο φυλακισμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πρώην βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, με ανάρτησή του στο .com επισημοποίησε τη στήριξή του στον στενό του φίλο και συνεργάτη.

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από σύνδεσμο σε βίντεο, στο , όπου αναγιγνώσκεται το συνολικό μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Στις κρίσιμες εκλογές της 9ης Ιουνίου θα ψηφίσω τον Συνταγματάρχη (ε.α.) Γιώτη Χαράλαμπο του κόμματος «» για μια ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρότι διαθέτω πλήρη πολιτικά δικαιώματα, η κυβέρνηση μου απαγόρευσε τη συμμετοχή και στις Ευρωεκλογές επεκτείνοντας τις φωτογραφικές τροπολογίες εις βάρος μου. Έτσι, μετά την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, έχουν διακινηθεί διάφορα ευφάνταστα σενάρια σχετικά με τη στήριξή μου σε κόμματα που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Για να αποφευχθεί η διασπορά αναληθών ειδήσεων αναγκάζομαι να δηλώσω την πρόθεση ψήφου μου με την παρούσα ανακοίνωση. Στις κρίσιμες εκλογές της 9ης Ιουνίου θα ψηφίσω τον Συνταγματάρχη (ε.α.) Γιώτη Χαράλαμπο του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» για μια ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κύριος Γιώτης είναι ήδη εκλεγμένος στο Δήμο Αθηναίων με την παράταξη που έχω την τιμή να έχω ιδρύσει και εκπροσωπεί επάξια τους Έλληνες πολίτες.

Πάρα πολλοί συμπολίτες μας στρέφουν το βλέμμα τους προς την Ευρώπη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και του κράτους δικαίου. Προσωπικώς έχω ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Εκλογοδικείου, καταθέτω νέα προσφυγή μαζί με μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών για τον αντιθεσμικό αποκλεισμό μου από την εκλογική διαδικασία.

Μια σοβαρή και θεσμική εκπροσώπηση των Ελλήνων πατριωτών στην Ευρωβουλή είναι η βασική απαίτηση των καιρών και το πιο κρίσιμο διακύβευμα των προσεχών εκλογών.

Ηλίας Κασιδιάρης

Το παρασκήνιο

Η συμφωνία του Χαράλαμπου Γιώτη με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου είχε βέβαια και παράπλευρες απώλειες, καθώς διεγράφησαν ουσιαστικά από το ψηφοδέλτιο, όλοι οι υποψήφιοι, των οποίων τα επώνυμα τους τοποθετούσαν σε υψηλότερη σειρά από αυτήν του συνεργάτη του Ηλία Κασιδιάρη.

Η εμβληματική προσωπικότητα του εκδότη και ιστορικού στελέχους του πατριωτικού χώρου, αλλά και πιο συγκεκριμένα του εθνικιστικού κινήματος, το οποίο υποτίθεται ότι ο κ. Γιώτης εκπροσωπεί, ο Γιάννης Γιαννάκενας, πληροφορήθηκε την αφαίρεση του ονόματός του από το ψηφοδέλτιο Εμφιετζόγλου από την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου. Προφανώς, δεν είναι αρκετά σημαντικός για να τον ενημερώσουν κιόλας.

Ανάλογη τύχη είχαν και ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, και η γνωστή στιχουργός Σοφία Αργυροπούλου, που έχει γράψει τη γνωστή επιτυχία «Απόψε θέλω να πιω» που ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου, αλλά και πληθώρα άλλων ασμάτων που τραγούδησαν οι Σφακιανάκης, Βαρδής και πολλοί άλλοι.

Σεβαστή κάθε στρατηγική επιλογή σε σχέση με τους υποψηφίους. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ωστόσο, μαρτυρά τη μεγάλη μείωση της δυναμικής Κασιδιάρη, μιας και ο πιο στενός του συνεργάτης δεν αισθάνεται σίγουρος ότι η στήριξη του φυλακισμένου «πρωτοκλασάτου» χρυσαυγίτη θα αρκέσει για να εκλεγεί πρώτος και ζητά το «κούρεμα» του ψηφοδελτίου στα μέτρα του.

Από την άλλη, ερωτηματικό παραμένει, πώς ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου δέχθηκε μία τέτοια συμφωνία, αφού, αν αυτή αποβεί προσοδοφόρα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα είναι ο ίδιος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στην Ευρωβουλή. Κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε βαρύτατο πλήγμα για το κύρος του, το οποίο είναι το μόνο που θα τον ενδιέφερε, μιας και στη ζωή του, τα πλούτη και η δόξα έχουν περισσέψει. Δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο να τον «περάσει» στην καταμέτρητη ένας απόστρατος, του οποίου η αναγνωρισιμότητα οφείλεται απλά σε κάποιον τρίτο.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο 20χρονος Ντίλαν Χικς νικητής στο 4ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Το τέταρτο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας...

NBA: Ο «Αντ-Μαν» απέκλεισε τον «Τζόκερ» – Στους τελικούς και οι Πέισερς (highlights)

Η καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ έδειξε στον Γιόκιτς και...

ΝΙΚΗ: Μήνυμα του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ: Βαδίζοντας προς τις Ευρωεκλογές

«Κλεῖσε μέσα στὴν ψυχή σου τὴν Ἑλλάδα καὶ θὰ...

Αραούχο: «Πικρή γεύση – Πάμε ξανά για το πρωτάθλημα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Cosmote TV: «Μας αφήνει μια...