fbpx
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά θα εκτοπιστούν το 2023, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ

Ημερομηνία:

Μια πρόσφατη ανάλυση της Save the Children αποκαλύπτει ότι περισσότερα από 10 εκατομμύρια παιδιά εκτοπίστηκαν βίαια από τα σπίτια τους το 2023 στις δέκα μεγαλύτερες κρίσεις του κόσμου, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ο συγκλονιστικός αριθμός ανεβάζει τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό των εκτοπισμένων παιδιών σε πάνω από 50 εκατομμύρια, με τον αριθμό τους να έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2010.

Τα ευρήματα της δείχνουν ότι επιπλέον 29.000 παιδιά εκτοπίστηκαν καθημερινά πέρυσι, είτε εντός της χώρας τους είτε αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού. Μεταξύ των δημογραφικών ομάδων που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα παιδιά κάτω των 18 ετών στο Σουδάν και τη Σομαλία, αναδεικνύοντας τον καταστροφικό αντίκτυπο του εκτοπισμού στις ζωές των νέων.

Σύμφωνα με τη Save the Children, τα εκτοπισμένα παιδιά συχνά υφίστανται σοβαρή βία και τραύματα, καθώς γίνονται μάρτυρες φρικαλεοτήτων που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώσει πριν ξεριζωθεί από τα σπίτια του. Μόλις εκτοπιστούν, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους σεξουαλικής και σωματικής βίας, καθώς και εκμετάλλευσης και ψυχολογικής δυσφορίας.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη στη Γάζα, όπου ο μισός πληθυσμός είναι κάτω των 18 ετών. Η ταχεία εκτόπιση εντός της Γάζας υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για στήριξη και προστασία των ευάλωτων παιδιών.

Η Save the Children τονίζει την κρίσιμη σημασία της παροχής στα εκτοπισμένα παιδιά βασικών προμηθειών, ασφάλειας, εκπαίδευσης, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και ευκαιριών για παιχνίδι και μάθηση. Η ΜΚΟ προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία και την ασφάλεια των παιδιών παγκοσμίως, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για δράση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κρίσης της εκτόπισης των παιδιών.

Πηγή: Voice Of Europe

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Handball Premier: Στον τελικό και περιμένει η ΑΕΚ

Τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς της σεζόν απέναντι στον...

La Liga: Υποβιβάστηκε η Κάντιθ, κλείδωσαν την Ευρώπη οι Μπέτις και Σοσιεδάδ

Η 37η αγωνιστική ξεκαθάρισε το τοπίο στη φετινή La...

Serie A: Η Ίντερ γιόρτασε με … ισοπαλία

Στην 37η αγωνιστική της Serie A, η πρωταθλήτρια Ίντερ...

Λυκογιάννης: «Κάποιοι θέλησαν να γίνουν αλλιώς τα πράγματα, καλύτερη ομάδα φέτος ο Πανιώνιος» (vid)

Ο Πανιώνιος επικράτησε του Ηρακλή στα Άνω Λιόσια με...