fbpx
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Οι αγρότες «τα πήραν» με τις «ελίτ»: Φωτιές έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη!

Ημερομηνία:

Πεδίο μάχης θυμίζουν οι Βρυξέλλες καθώς χίλια τρακτέρ και αγρότες από το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ισπανία μπαίνουν στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για τις ευρωπαϊκές πολιτικές που οδηγούν στην υποκαταστασή τους από τις πολυεθνικές!

Οι πράσινες πολιτικές των Βρυξελλών με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν εκτός τομέα χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους όμως αυτοί αντιδρούν καταγγέοντας την «ασυνέπεια των ευρωπαϊκών πολιτικών» σε θέματα γεωργίας.

Την ίδια ώρα οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονταν να συναντηθούν στην καρδιά των Βρυξελλών για να συζητήσουν για τη βοήθεια στην Ουκρανία και τουλάχιστον στο περιθώριο για το μέγα θέμα των αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί σε όλη την Ευρώπη ζητώντας αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο.

Η Place du Luxembourg, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και οι παρακείμενοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι όπως και πολλοί άλλοι δρόμοι στις Βρυξέλλες καθώς 1.000 τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους πέριξ και εντός της πρωτεύουσας της Ευρώπης, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τη Le Soir.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βελγικό μέσο οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώνονται ανάμεσα στη μικρή rue de la Loi και την Place du Luxembourg.

Φωτιές αλλά και ένα πεσμένο άγαλμα, τρακτέρ και πανό συνθέτουν το σκηνικό στην καρδιά των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα ο ένας μετά τον άλλον, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων φθάνουν στην έδρα της για την έκτακτη σύνοδο κορυφής. Κάποιοι με κάποιες δυσκολίες. «Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ, αλλά ήταν μια ωραία διαδρομή», χαμογέλασε η Κάγια Κάλας, πρωθυπουργός της Εσθονίας.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Serie A: Νίκη με ανατροπή της Φιορεντίνα επί της Μόντσα (2-1)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κόνφερενς, Φιορεντίνα...

ΝΙΚΗ: Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ, στην ΕΡΤ

O Ραφαήλ Καλυβιώτης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ, καλεσμένος στην...