fbpx
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Ο πρ. Πρωθυπουργός της Τσεχίας ξεσπαθώνει για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και την Μετανάστευση: Η μαζική μετανάστευση είναι ένας καρκίνος που έχει ήδη καταστρέψει την Δυτική Ευρώπη και συνεχίζει!

Ημερομηνία:

Δεν μάσησε τα λόγια του για την μαζική μετανάστευση ο πρ. Πρωθυπουργός της Τσεχίας, με αφορμή το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο

Σε μια από τις πιο παθιασμένες και επικές ομιλίες κατά του μεταναστευτικού συμφώνου της σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš προειδοποίησε στο κοινοβούλιο της Τσεχίας ότι η μετανάστευση είναι ένας “καρκίνος” που έχει ήδη καταστρέψει τη Δυτική Ευρώπη, αλλά τώρα θα πλήξει και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η κεντροαριστερή τσεχική κυβέρνηση του Πετρ Φιάλα συνέβαλε στην έγκριση του φιλομεταναστευτικού συμφώνου, το οποίο οδήγησε σε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Μπάμπις, ο οποίος λέει ότι το σύμφωνο θα οδηγήσει σε κύμα μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προς την Τσεχία.

“(Ο υπουργός Εσωτερικών) Vít Rakusan και το μεταναστευτικό σύμφωνο του Fiala δεν είναι ένα φάρμακο που θα θεραπεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δηλητήριο που χρησιμοποιείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία της Ευρώπης και του πολιτισμού της. Η απόρριψη των μεταναστών που προέρχονται από ένα εντελώς διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον δεν αποτελεί εκδήλωση έλλειψης αλληλεγγύης, αλλά ένστικτο αυτοσυντήρησης”, δήλωσε ο Babiš.

Προειδοποίησε ακόμη ότι έρχονται ποσοστώσεις μεταναστών στην Τσεχία, οι οποίες θα αναγκάσουν τη χώρα να δεχτεί χιλιάδες νεοφερμένους.

“Το μεταναστευτικό σύμφωνο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και προωθήθηκε από την κυβέρνηση Φιάλα κατά τη διάρκεια της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ και πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Η ψήφιση αυτής της απολύτως παράλογης, τερατώδους συμφωνίας, η οποία περιέχει κρυφές ποσοστώσεις προσφύγων και υποχρεώνει την Τσεχική Δημοκρατία να δεχτεί μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή όπως ακριβώς προβλέπουν οι Βρυξέλλες, θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα μας μέχρις αγνώστου σε λίγα χρόνια. ωρίς καμία υπερβολή, οι Fiala και Rakusan αντάλλαξαν την ασφάλεια, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μας με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την έκρηξη της εγκληματικότητας και την αποσύνθεση της κοινωνίας μας, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Θα το πω ευθέως εδώ και δεν το φοβάμαι. Η μαζική παράνομη μετανάστευση ανθρώπων με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, ήθη και νοοτροπία είναι ένας καρκίνος που καταστρέφει την ευρωπαϊκή κοινωνία. Αν δεν αρχίσουμε να κάνουμε κάτι για αυτή την ύπουλη ασθένεια, σε λίγα χρόνια η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη , την Ιταλία ή τη Σουηδία”.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας -ο οποίος ηγείται του κόμματος ΑΝΟ, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων- έφτασε στο σημείο να πει ότι η Δυτική Ευρώπη έχει χαθεί, αλλά τώρα με την εισαγωγή του μεταναστευτικού συμφώνου της ΕΕ, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να είναι η επόμενη που θα υποκύψει στη μαζική μετανάστευση.

“Αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όποιον βλέπει τι συμβαίνει στις πόλεις της Δυτικής Ευρώπης. Δυστυχώς, νομίζω ότι είναι πολύ αργά για να σωθεί η Δυτική Ευρώπη. Στην Τσεχική Δημοκρατία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ωστόσο, η κατάσταση αυτή μπορεί ακόμη να αποφευχθεί. Ακόμη και αν είναι “5 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα”, έχουμε ακόμη χρόνο και την ευκαιρία να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση. Αυτό το πρώτο βήμα είναι να απορρίψουμε τους προοδευτικούς “φιλόξενους” των ανοιχτών συνόρων, τους οικολογικούς φανατικούς και τους κοινωνικούς μηχανικούς που θέλουν να “βελτιώσουν τον κόσμο μας” με τη βία και να εκλέξουμε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανθρώπους που θα υπερασπιστούν σθεναρά τα εθνικά μας συμφέροντα και θα αντιταχθούν στην παράνομη μετανάστευση”.

Η ομιλία, που εκφωνήθηκε στις 18 Απριλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι η κάτω βουλή του τσεχικού κοινοβουλίου, θα μείνει πιθανότατα ως μία από τις πιο παθιασμένες ομιλίες σε πείσμα του μεταναστευτικού συμφώνου της ΕΕ στην ιστορία της Τσεχίας, αν όχι ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι Τσέχοι είναι διαβόητα αντιμεταναστευτικοί, με αποτέλεσμα η σημερινή κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει δικαιολογίες γιατί υποστήριξε το μεταναστευτικό σύμφωνο της ΕΕ, το οποίο θα μπορούσε να φέρει περίπου 75 εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη και το οποίο η κοινοβουλευτική ηγέτης του Γαλλικού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν έχει περιγράψει ως “αυτοκτονία της Ευρώπης”.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Βιτ Ρακούσαν κατέφυγε στην “αρχή της αλληλεγγύης” και παραδέχθηκε ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η συμφωνία για τη μετανάστευση θα σταματήσει πραγματικά την παράνομη μετανάστευση. Αντίθετα, είπε ότι θα δώσει την ευκαιρία για καλύτερη διαχείριση της κατάστασης, καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων Σένγκεν και επιτάχυνση των απελάσεων.

“Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις, ευρέως γνωστές ως ποσοστώσεις”, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του υπουργού Εσωτερικών είναι άκρως παραπλανητικός, καθώς το μεταναστευτικό σύμφωνο αναφέρει σαφώς ότι στα κράτη μέλη θα κατανέμονται μετανάστες, τους οποίους μπορούν στη συνέχεια να αρνηθούν μόνο εάν είναι διατεθειμένα να πληρώσουν πρόστιμο.

Ο Babiš έφτασε κοντά στο να αποκαλέσει την κυβερνώσα τσεχική κυβέρνηση και τα κόμματα συνασπισμού της προδότες που ξεπουλιούνται στα χρηματικά συμφέροντα υπέρ της μετανάστευσης.

“Δεν θέλουν να μπουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εργαστούν και να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της Τσεχίας, αλλά τα συμφέροντα των πορτοφολιών τους. Δεν θα διστάσουν να ρίξουν την ίδια τους τη χώρα στη γούρνα των Βρυξελλών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να λένε ασύστολα ψέματα με ίσιο πρόσωπο”, δήλωσε ο Babiš.

Η κυβέρνηση απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι πιστεύει ότι χρειάζονται “ορθολογικές” λύσεις και όχι “κινδυνολογία” από την αντιπολίτευση. Ο Vít Rakusan δήλωσε ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να φοβάται κανείς τη μετανάστευση στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου, όπως υποστήριξε, μόνο 111 αλλοδαποί διαμένουν επί του παρόντος σε κέντρα υποδοχής.

Ο Babiš αντεπιτέθηκε στους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν πολλοί μετανάστες στην Τσεχία, λέγοντας: “Δεν υπάρχουν μετανάστες εδώ. Αυτή είναι μια απολύτως εξωφρενική δήλωση.

“Για όνομα του Θεού, σε ποιον πλανήτη, σε ποιο ηλιακό σύστημα, σε ποιον γαλαξία, σε ποιο σύμπαν, σε ποια διάσταση, ζει αυτό το άτομο, του οποίου το μόνο ενδιαφέρον είναι να αρπάξει κάθε πίστωση ευρώ για τον εαυτό του, ώστε να ξεμείνει από χρήματα και να ξοδέψει δημόσιο χρήμα σε ανόητα πράγματα;”

Στη συνέχεια απαριθμεί σημαντικά εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες και μια σειρά από στατιστικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη θέση του ότι η μαζική μετανάστευση θα χτυπήσει την Τσεχία.

“Αυτά λοιπόν τα παραδείγματα της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης. Από το 2015, τουλάχιστον 8.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης από μετανάστες στη Γερμανία. Επισήμως, διότι, σύμφωνα με τις στατιστικές, το 85% των γυναικών που δέχονται επίθεση δεν καταγγέλλουν καθόλου τη σεξουαλική βία.

Επιπλέον, οι μετανάστες, ιδίως οι Σύριοι, οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί, έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν σεξουαλικές επιθέσεις σε αναλογία με την εκπροσώπησή τους στον γερμανικό πληθυσμό, και μάλιστα πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βιασμό. Η Σουηδία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια μια παρόμοια επιδημία βίας κατά των γυναικών, όπου το 60% των δραστών βιασμών είναι μεταναστευτικής καταγωγής. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική βία, οι οδομαχίες, οι πόλεμοι, οι ξένες συμμορίες ή οι δολοφονίες στους δρόμους των γαλλικών, βρετανικών, γερμανικών, ιταλικών και σουηδικών πόλεων που είναι τόσο καθημερινό φαινόμενο”.

Ο Ρακουσάν, ωστόσο, δήλωσε ότι το Σύμφωνο για τη μετανάστευση δεν καθορίζει το ποσό που πρέπει να καταβάλει ένα κράτος μέλος που δεν δέχεται μετανάστες. Είπε ότι η πρόταση της Τσεχίας να λαμβάνονται υπόψη οι χώρες που έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό ουκρανών προσφύγων περιλαμβάνεται στο σύμφωνο. Μέχρι στιγμής, η Τσεχική Δημοκρατία έχει υποδεχθεί σχεδόν 600.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων περίπου 350.000 παραμένουν στη χώρα. Ως εκ τούτου, η τσεχική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι οι Τσέχοι δεν θα πρέπει ούτε να δέχονται μετανάστες ούτε να πληρώνουν άλλες χώρες για να το κάνουν.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš δήλωσε ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση Fiala έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν ότι η σύμβαση δεν περιλαμβάνει την υποχρεωτική κατανομή μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στην Τσεχία, μεταξύ άλλων χωρών.

Ο Babiš είναι εδώ και καιρό ένας ειλικρινής επικριτής της κίνησης της κυβέρνησης να υποστηρίξει το μεταναστευτικό σύμφωνο, χαρακτηρίζοντάς το ήδη από πέρυσι “μια απίστευτη προδοσία, μια απίστευτη αποτυχία της κυβέρνησής μας, η οποία είναι δουλική στις Βρυξέλλες.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιορεντίνα – Νάπολι 2-2: Αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο οι «βιόλα», παρών και ο Συλαϊδόπουλος

Η Φιορεντίνα ήθελε τη νίκη για να ξεμπερδέψει μια...

Διεθνές μίτινγκ Λεμεσού: Νίκησε ο Τεντόγλου στο μήκος με 8.25μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίστηκε στο μίτινγκ της Λεμεσού το...

Εθνικός-Ολυμπιακός 4-10: Πήρε εκδίκηση και έφυγε για τελικούς!

Στους τελικούς της Α1 Γυναικών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός για...

Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 3-1: Στον τελικό ανόδου οι «Άγιοι» (highlights)

Η Σαουθάμπτον έφυγε με το 0-0 από την έδρα...