fbpx
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο δημογραφικός θάνατος της Γερμανίας αποτυπώνεται στη δημοφιλία ονομάτων για νεογέννητα – Πρώτο το «Μωάμεθ» σε αρκετά κρατίδια

Ημερομηνία:

Στη Γερμανία οι δημογραφικές συνέπειες της μεταναστευτικής πολιτικής φαίνονται επίσης στα πιο δημοφιλή μικρά ονόματα για νεογέννητα παιδιά. Το 2023, το αραβικό όνομα Μοχάμεντ (Μωάμεθ) ήρθε πρώτο σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια. Η κατάσταση είναι (ακόμα) διαφορετική σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Το , το Μωάμεθ ήταν το πιο συχνό μικρό όνομα σε διάφορα γερμανικά κρατίδια. Το αραβικό όνομα ήταν το πιο δημοφιλές στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Γερμανίας, καθώς και στο Αμβούργο και τη Βρέμη, σύμφωνα με την Εταιρεία Γερμανικής Γλώσσας. Στην Έσση και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW), σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και έκανε μεγάλο άλμα στο NRW ειδικότερα σε σύγκριση με το 2022, όταν βρισκόταν ακόμη στη δέκατη θέση της κλίμακας δημοφιλίας εκεί. Στην ανάλυση συμπεριλήφθηκαν όλες οι ορθογραφίες του αραβικού ονόματος.

Τα δημοφιλέστερα μικρά ονόματα το 2023 ανά ομόσπονδο κρατίδιο, με την κατάταξη του προηγούμενου έτους σε παρένθεση Πηγή: https://gfds.de/ausfuehrliche-auswertung-vornamen-2023/
Τα δημοφιλέστερα μικρά ονόματα το 2023 ανά ομόσπονδο κρατίδιο, με την κατάταξη του προηγούμενου έτους σε παρένθεση Πηγή: https://gfds.de/ausfuehrliche-auswertung-vornamen-2023/

Αντίθετα, το όνομα Μοχάμεντ δόθηκε πολύ λιγότερο συχνά σε όλη τη Γερμανία και δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα. Αντ' αυτού, το Νόε, το Ματθαίος και το Λέων κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, όπως και το 2022. Για πρώτη φορά, το Λίαμ ήταν μεταξύ των δέκα πιο δημοφιλών πρώτων ονομάτων για αγόρια, ενώ το Μπεν, το οποίο δινόταν συχνά τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν πλέον στην πρώτη δεκάδα.

Για τα κορίτσια, η Σοφία ήρθε ακριβώς μπροστά από την Αιμιλία στην πρώτη θέση. Τα δύο αυτά ονόματα αντάλλαξαν θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Όπως και το 2022, η Έμα ήρθε τρίτη, μπροστά από τη Μία και την Άννα. Ένα αραβικό όνομα δεν εκπροσωπήθηκε στην πρώτη ομάδα των κοριτσιών ούτε σε εθνικό επίπεδο ούτε σε μεμονωμένα ομόσπονδα κρατίδια.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κηφισιά: Παρελθόν ο Μπράτσος

Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα της Κηφισιάς ο Κώστας...

Κατανοώντας σωστά την εισοδηματική ανισότητα

Yπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του πλούτου που προέρχεται από...

Τένις: Άνοδος για Σάκκαρη, πτώση ο Τσιτσιπάς

Στο ν. 9 της παγκόσμιας κατάταξης υποχώρησε ο Στέφανος...

Σμιθ για Λαζάρεβιτς-Νάναλι: «Αυτά που είδα δε τα έπιασε η κάμερα»

Ότι θα πάρει να καταθέσει στην αστυνομία για το...

Ρόδος: Σουηδοί προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας

Στη σύλληψη δύο Σουηδών που προσπάθησαν να κατεβάσουν την...