Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Η Βάγκνερ θέλει να παραχωρήσει στους Τσετσένους θέσεις της στο Μπαχμούτ

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας ΒΑΓΚΝΕΡ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ζήτησε από το Κρεμλίνο να παραδώσει τις θέσεις του στην σκληρά μαχόμενη ουκρανική πόλη Μπαχμούτ στον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ.

Σε επιστολή του προς τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, που δημοσιεύθηκε από την υπηρεσία Τύπου του, ο επικεφαλής της Βάγκνερ ζήτησε «να εκδοθεί εντολή για την παράδοση των θέσεων της Βάγκνερ (…) στην Μπαχμούτ και τα περίχωρά της στις μονάδες του τάγματος Ακμάτ μέχρι τα μεσάνυχτα της 10ης Μαΐου». Αναφερόταν στις μονάδες μάχης της Τσετσενίας.

Από την πλευρά του, ο Καντίροφ είχε δηλώσει το βράδυ της Παρασκευής ότι οι μαχητές του ήταν έτοιμοι να καταλάβουν τις ρωσικές θέσεις στην πόλη, εάν η ομάδα Βάγκνερ απέσυρε πράγματι τις μονάδες της. «Οι μαχητές μας είναι έτοιμοι να προελάσουν και να καταλάβουν την πόλη», δήλωσε ο Καντίροφ, προσθέτοντας ότι αυτό θα πάρει μόνο λίγες ώρες. Επισήμανε ότι οι μαχητές του έχουν ήδη πολεμήσει μαζί με τις δυνάμεις της Βάγκνερ στις κατεχόμενες από τη Ρωσία ουκρανικές πόλεις Ποπάσνα, Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ.

Ο Πριγκόζιν ευχαρίστησε τον Καντίροφ για την πρότασή του. Ο ηγέτης του Βάγκνερ διαβεβαίωσε ότι το Μπαχμούτ, το οποίο έχει αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις από το περασμένο καλοκαίρι, θα καταληφθεί «αναμφίβολα» από τα τσετσενικά στρατεύματα.

Νωρίτερα, σε δύο βίντεο, ο Πριγκόζιν είχε επικρίνει τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία με πρωτοφανή αυστηρότητα. Οι μαχητές της Βάγκνερ αντιμετώπιζαν έναν «παράλογο θάνατο […] λόγω έλλειψης πυρομαχικών», είπε, και απείλησε ότι σύντομα θα αποσύρει τους μαχητές του από το Μπαχμούτ. Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου ότι τον έχει προμηθεύσει μόνο με το ένα τρίτο περίπου των πυρομαχικών που ζήτησε από τον Οκτώβριο. Αυτό, όπως είπε, έγινε για να αρνηθεί στην ομάδα Βάγκνερ μια νίκη στο Μπαχμούτ, καθώς αυτή θα επισκίαζε τον τακτικό ρωσικό στρατό.

«Θα είχαμε καταλάβει την πόλη Μπαχμούτ πριν από τις 9 Μαΐου» αν «οι στρατιωτικοί γραφειοκράτες» δεν είχαν σταματήσει τις προμήθειες πυρομαχικών, δήλωσε ο Πριγκόζιν. Η 9η Μαΐου έχει ιδιαίτερη σημασία στη Ρωσία: την ημέρα αυτή τιμάται εκεί κάθε χρόνο η νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Παναγιώτης Δούμας
Παναγιώτης Δούμαςhttps://doumas.gr
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος και παραγωγός διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ήταν για χρόνια επιχειρηματίας και τα έτη 2012-2015 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στους δημοσιογραφικούς ομίλους DNM GROUP και ESTIA INVESTMENT GROUP και έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «ΕΣΤΙΑ», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος», στο περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και στις ιστοσελίδες PRONEWS και NEWSBREAK. Είναι ανταποκριτής της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Junge Freiheit». Είναι από τους βασικούς συντελεστές του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και του διαδικτυακού καναλιού Right2TheBone.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img