fbpx
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Γερμανία: Κλιμακώνεται η βία των μεταναστών – Πολλαπλοί τραυματίες σε γυμνάσιο του Κότμπους στο Βραδεμβούργο

Ημερομηνία:

Ένας 17χρονος μαθητής και ένας καθηγητής τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά σε συμπλοκή μπροστά από το γυμνάσιο Schmellwitz στο βόρειο τμήμα του Κότμπους τη Δευτέρα, ώστε χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο καθηγητής είχε προσπαθήσει να διευθετήσει τη διαμάχη. Ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε επίσης, αλλά μπόρεσε να περπατήσει ξανά μετά από πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν επί τόπου. Ένα βίντεο που εξασφάλισε η JUNGEN FREIHEIT δείχνει το ξέσπασμα της βίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες, οι οποίοι δεν είναι οι ίδιοι μαθητές του σχολείου, μπήκαν στην αυλή του σχολείου γύρω στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας. Εκεί, αναπτύχθηκε αρχικά λεκτικός καυγάς με τον 17χρονο και στη συνέχεια ο καυγάς μεταφέρθηκε έξω από το χώρο του σχολείου.

Όταν ρωτήθηκε από την , η αστυνομία δήλωσε ότι οι τέσσερις ύποπτοι και το θύμα ήταν Γερμανοί, Σύροι και Λίβυοι υπήκοοι. Στο μεταξύ, συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί από την ομάδα που επετέθη, η οποία μετά από λίγο καιρό είχε αυξηθεί σε περίπου 30 άτομα. Αφού καταγράφηκαν τα προσωπικά τους στοιχεία, παραδόθηκαν στους νόμιμους κηδεμόνες τους.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση στο γυμνάσιο του Κότμπους

Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία πληροφορία για το κίνητρο των επιτιθεμένων. Ωστόσο, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, η δικαιοσύνη υποθέτει ότι οι δράστες και το θύμα πρέπει να γνωρίζονταν εκ των προτέρων – επειδή ο 17χρονος προσεγγίστηκε στοχευμένα από την ομάδα. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο σκληρός πυρήνας των επιτιθέμενων ήταν πέντε έως επτά άτομα, ενώ άλλοι ήταν απλώς θεατές.

Περιστατικά αυτού του είδους συμβαίνουν ξανά και ξανά στο γυμνάσιο Schmellwitz. Σύμφωνα με τις αρχές, το υπήρξαν 62 αναφορές, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονταν σε πράξεις βίας. Το σχολείο έχει σχεδόν 300 μαθητές, εκ των οποίων πάνω από το 22% είναι αλλοδαποί και πάνω από το ένα τρίτο έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρωτάθλημα Παίδων Κ15: Ξεκινά το φάιναλ φορ…

Στις 16:00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη και στις...

ΝΙΚΗ: Η Φιλοθέη Μακρυδάκη, υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ, στο Πρώτο Πρόγραμμα

Καλεσμένη βρέθηκε η Φιλοθέη Μακρυδάκη, υποφήφια Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ,...

Ο μύθος περί Homo Economicus αποτελεί εργαλείο των εχθρών της ελεύθερης αγοράς

Οι αντικαπιταλιστές νομίζουν ότι χτυπούν την καρδιά του laissez-faire...

ΝΙΚΗ: “Χάνουμε την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας οδεύουμε για αφανισμό κ ισλαμοποίηση” – Κ. Χατζηδάκης

Καλεσμένος βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ,...

Ολυμπιακός: Να τελειώσει τη… δουλειά με ΑΕΚ πριν το Final 4

Σήμερα (18/5, 17:15) λαμβάνει χώρα ο επαναληπτικός του πρώτου...

Σπάρτη: Συνελήφθησαν 22χρονος και 23χρονος για την απαγωγή και τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Για αρπαγή ανηλίκου, απειλή και πρόκληση σωματικής βλάβης συνελήφθησαν...