Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Αγγλία: για τη ρύπανση του ποταμού Trent

Ένα βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στην αγγλική Severn Trent για την ανεύθυνη μόλυνση του ποταμού Τρεντ κοντά στο Στόουκ, καθώς η Υπηρεσία Περιβάλλοντος επέκρινε τα ανεπαρκή σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταιγίδες, σύμφωνα με τον Guardian

Κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, σημαντικές ποσότητες ανεπεξέργαστων λυμάτων απελευθερώθηκαν στον ποταμό από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Strongford κοντά στο Stoke-on-Trent, Staffordshire.

Ο περιφερειακός δικαστής Κέβιν Γκρέγκο, που προήδρευε στο δικαστήριο του Cannock Magistrates Court, κατέληξε τη Δευτέρα στο συμπέρασμα ότι ο πάροχος νερού απέτυχε να δημιουργήσει και να επιβάλει ένα αποτελεσματικό σύστημα σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης.

Η Severn Trent είχε προηγουμένως παραδεχθεί την ενοχή της σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν την παράνομη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων.

Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.072.000 και 1 εκατ. λιρών αντίστοιχα, μαζί με πρόσθετα έξοδα συνολικού ύψους 16.476 λιρών και προσαύξηση του θύματος ύψους 181 λιρών. Το πρακτορείο ειδήσεων PA αποκάλυψε ότι περίπου 240 εκατομμύρια λίτρα ανεπεξέργαστων λυμάτων απορρίφθηκαν παράνομα από τη Severn Trent.

Τα λύματα εισήλθαν στον ποταμό μετά από δυσλειτουργία δύο από τις τρεις βιδωτές αντλίες στις εγκαταστάσεις του Στρόνγκφορντ.

Πηγή: Voice Of Europe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

00:00:00

Οι Πακιστανοί της Βούλτεψη και το λαθρομεταναστευτικό – Ζωντανά στο Right2TheBone στις 10:30μμ – Δείτε το εδώ!

Με ψεύδη, μισές αλήθειες και ατάκες τύπου «πατριώτες της...

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον επικεφαλής του Πενταγώνου τα βαθιά πλήγματα εντός της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img