Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Στην φυλακή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «αντιφά»

Ημερομηνία:

Στην φυλακή μέλη της «αντιφά» για επιθέσεις σε περαστικούς λόγω… ντυσίματος!

Ένας Γερμανός αριστερός εξτρεμιστής καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση στην Ουγγαρία, ενώ δύο συνεργάτες του Antifa, ένας Ιταλός και μια Γερμανίδα, θα κληθούν σε δικαστήριο της Βουδαπέστης τον Μάιο για συμμετοχή σε βίαιες επιθέσεις πέρυσι. Η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματική διαμάχη, με την Ιταλία να διαμαρτύρεται για τις συνθήκες της φυλακής όπου κρατείται η Ιταλίδα και να ζητά την έκδοσή της από την Ουγγαρία.

Μεταξύ 9ης και 11ης Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν -τέσσερις από αυτούς σοβαρά- σε μια σειρά επιθέσεων που οργανώθηκαν από μια γερμανική αριστερή μαχητική ομάδα που συνδέεται με την Antifa. Τα μέλη της ομάδας περικύκλωσαν και χτύπησαν τα θύματά τους με τηλεσκοπικά γκλομπ και σφυριά σε πέντε ξεχωριστές επιθέσεις σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες στην ουγγρική πρωτεύουσα. Το σχέδιό τους ήταν να στοχεύσουν τους συμμετέχοντες στην “Ημέρα της Τιμής”, μια ετήσια συγκέντρωση νεοναζί για να τιμήσουν την ημέρα που γερμανικά και ουγγρικά στρατεύματα επιχείρησαν να ξεφύγουν από τη Βούδα το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 1945. Οι ουγγρικές αρχές απαγόρευσαν την εκδήλωση το 2022.

Οι δράστες επιτέθηκαν σε αθώους περαστικούς που έκριναν ότι “έμοιαζαν” με νεοναζί με βάση την επιλογή του ρουχισμού τους. Τα μέλη της Antifa -κρυμμένα πίσω από μάσκες- ακολούθησαν τα θύματά τους, τα περικύκλωσαν και τα χτύπησαν βάναυσα για τριάντα δευτερόλεπτα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα μαχαίρωσαν με στυλό, πριν εξαφανιστούν από τον τόπο του εγκλήματος. Το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ενός περιστατικού δείχνει έναν άνδρα με αιμόφυρτο κεφάλι μετά την επίθεση. Η κνήμη ενός άλλου θύματος έχει διαλυθεί σε κομμάτια.

Μια έκτη επίθεση σε μια από τις πιο πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες της Βουδαπέστης, την Batthány tér, ήταν επίσης προγραμματισμένη, αλλά μέχρι τότε η αστυνομία είχε ήδη αναζητήσει ομάδες που έμοιαζαν ύποπτες. Οι εξτρεμιστές διέφυγαν από τη σκηνή και τελικά τρεις από αυτούς συνελήφθησαν, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με ταξί. Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά των υπόλοιπων δεκατεσσάρων συνεργών – Γερμανών, Ιταλών, Αλβανών και Σύρων υπηκόων – αλλά μόνο ένας από αυτούς, ένας 23χρονος Γερμανός από την πόλη της Ιένας, συνελήφθη στο Βερολίνο, προσπαθώντας να διαφύγει από την αστυνομία πηδώντας από το παράθυρο του ξενοδοχείου του και τραυματίζοντας τον εαυτό του. Μένει να δούμε αν θα παραδοθεί στις ουγγρικές αρχές.

Ο κύριος ένοχος, ο 30χρονος Johann Guntermann, εξακολουθεί να διαφεύγει. Λέγεται ότι είναι ο αρχηγός της λεγόμενης Hammerbande (συμμορία σφυριών), μιας ακροαριστερής μαχητικής οργάνωσης Antifa. Ένα άλλο από τα ηγετικά στελέχη της, η Lina Engel, κρίθηκε πέρυσι ένοχη από γερμανικό δικαστήριο για μια σειρά βίαιων επιθέσεων και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση. Η ομάδα φέρεται να εξαπέλυε βία στα θύματά της με σφυριά, στοχεύοντας συχνά στο κεφάλι, τις κνήμες, τα γόνατα και τους αστραγάλους τους για να προκαλέσει “μαζικούς” και “μόνιμους” τραυματισμούς.

Τα τρία μέλη που συνελήφθησαν από την ουγγρική αστυνομία εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου της Βουδαπέστης τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Ένας από αυτούς, ένας Γερμανός, δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Του απαγορεύεται επίσης η είσοδος στην Ουγγαρία για πέντε χρόνια.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, μια Ιταλίδα και μια Γερμανίδα, δήλωσαν αθώοι. Η δίκη τους θα συνεχιστεί στις 24 Μαΐου. Η Ιταλίδα, η 39χρονη Ιλάρια Σάλις, η οποία εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή αφότου ο συγκρατούμενός της μίλησε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι τους φέρονται “σαν σκυλιά” στη φυλακή, λέγοντας ότι ήταν “γεμάτη αρουραίους και κοριούς”. Οι ουγγρικές αρχές απέρριψαν την κατηγορία, αλλά οι ισχυρισμοί οδήγησαν τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι να καλέσει τον Ούγγρο πρέσβη…

Είπε ότι οι ουγγρικές αρχές “το παρατράβηξαν” με το να της περάσουν χειροπέδες και να κλειδώσουν τα πόδια της με αλυσίδες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Ενώ είπε ότι δεν θέλει να παρέμβει στο δικαστικό σύστημα της Ουγγαρίας, ο Tajani δήλωσε ότι “η μεταχείριση μιας κρατούμενης με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πραγματικά ακατάλληλη, δεν συνάδει με τη νομική μας κουλτούρα”.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σλοβενία – Δανία: Με «ελληνικές» παρουσίες και… πράσινο χρώμα

Έντονο ελληνικό στοιχείο αναμένεται να έχει η αναμέτρηση της...

Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς – Κυκλοφορούσαν με χασίς

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο, τρεις...

Βρέθηκαν οι διακινητές 43 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Δύο συλλήψεις

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι διακινητές των 43...

ΝΙΚΗ: ΟΛΟΙ για τη Μακεδονία μας! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17/6 16.30 έξω από το Ωδείο Αθηνών στο ψευτοσυνέδριο Τσίπρα-Ζάεφ

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων την...

Ιταλία – Αλβανία 2-1: Με στιλ… ιταλικό

Παρότι βίωσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στα 23 δευτερόλεπτα (!)...

O υπαίτιος της επιμήκυνσης του πολέμου στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απαιτεί να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος...

Το πανόραμα του Euro 2024-Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες

Group A 1η αγωνιστική14/6Γερμανία-Σκωτία 5-1 15/6Ουγγαρία-Ελβετία 1-32η αγωνιστική19/619:00 Γερμανία-Ουγγαρία22:00 Σκωτία-Ελβετία3η...

Ολυμπιακός: Με Βεζένκοφ αλλάζει το πράγμα – Έτοιμος να γυρίσει ο Ντόρσεϊ

Η επομένη της απώλειας του πρωταθλήματος βρήκε τους πάντες...