Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024

Η AfD προηγείται κατά πολύ στην ανατολική Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου έρευνας της κοινής γνώμης Verian (πρώην Kantar και Emnid) για λογαριασμό του Spiegel η AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα σε όλα τα ανατολικά γερμανικά κρατίδια, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου. Εκεί πέτυχε 32% και επομένως προηγείται ακόμη και κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες και από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του «Φωτεινού Σηματοδότη» (25%) μαζί.

Σε μια θεωρητική εκλογική αναμέτρηση στην περιοχή αυτή, το αποτέλεσμα του FDP δεν θα μετρούσε καν, καθώς οι Φιλελεύθεροι βρίσκονται κάτω από τη ρήτρα αποκλεισμού και επιτυγχάνουν μόνο τέσσερα τοις εκατό – μια πτώση 5,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις ομοσπονδιακές εκλογές πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Η AfD προηγείται κατά πολύ του CDU και του SPD

Η AfD, κατά της οποίας μέλη του Μπούντεσταγκ (Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο) επιδιώκουν επί του παρόντος την απαγόρευση του κόμματος, θα κέρδιζε με 13,1 ποσοστιαίες μονάδες σε αυτή τη σύγκριση. Η χριστιανοδημοκρατική CDU έχει πλέον ανέβει στο 24% (+6,9 ποσοστιαίες μονάδες) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, οκτώ μονάδες πίσω. Το κόμμα της καγκελαρίου, το SPD, βρίσκεται μόλις στην τρίτη θέση με μόλις 12%, ποσοστό που έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό από τις εκλογές του 2021. Στις ομοσπονδιακές εκλογές, εξακολουθούσε να είναι το ισχυρότερο κόμμα με 24,1%.

Τα άλλα δύο κόμματα του Μπούντεσταγκ χάνουν επίσης έδαφος: Οι Πράσινοι (-1,9%) και το Κόμμα της Αριστεράς (-1,1%) έφτασαν και τα δύο στο 9%.

Η ειδική περίπτωση του Βερολίνου

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης για την AfD είναι επίσης αξιοσημείωτο επειδή το Βερολίνο, με πληθυσμό λίγο κάτω από 3,7 εκατομμύρια, έχει μεγάλη βαρύτητα και συμπαρασύρει σημαντικά το συνολικό αποτέλεσμα. Σε δημοσκοπήσεις των εταιρειών Infratest dimap και Insa, η AfD πέτυχε πρόσφατα 15% και 14% αντίστοιχα στην πρωτεύουσα. Μετά τη Σαξονία (4,1 εκατομμύρια κάτοικοι), το Βερολίνο είναι το πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο της ανατολικής Γερμανίας.

Σε τρία από αυτά τα κρατίδια θα διεξαχθούν εκλογές σε περίπου εννέα μήνες: στη Θουριγγία και τη Σαξονία την 1η Σεπτεμβρίου και στο Βρανδεμβούργο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Junge Freiheit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η ΕΕ δεν πρέπει να απαγορεύσει τους Ρώσους τουρίστες

Τον Αύγουστο του 2022, ο τότε πρωθυπουργός της Εσθονίας...

Τι σημαίνει τέλος πάντων η λέξη καπιταλισμός;

Κομμουνιστές, σοσιαλιστές, και οπαδοί της αναδιανομής κάθε απόχρωσης είναι...

Η ΝΙΚΗ δεν θα ψηφίσει ποτέ ΥΠΕΡ για κάτι που είναι ΚΑΤΑ της Ελλάδος

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Η ΝΙΚΗ...

Τουλάχιστον 163 παράνομοι αλλοδαποί περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα

Τρία διαφορετικά περιστατικά με παράνομους αλλοδαπούς σημειώθηκαν το τελευταίο...

Έρχονται ραβασάκια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών

Πριν το τέλος του 2024 τα «ραβασάκια» σε 80.000...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com