fbpx
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Χαστούκι στην “αντιφά” αριστερά: Με απόφαση δικαστηρίου, προχωρά κανονικό το συνέδριο για τον «Εθνικό Συντηρητισμό» στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Το Συνέδριο Εθνικού Συντηρητισμού θα συνεχιστεί για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη, αφού βελγικό δικαστήριο ακύρωσε την εντολή αριστερού τοπικού δημάρχου των Βρυξελλών να κλείσει την εκδήλωση.

Οι δικηγόροι του NatCon ενεπλάκησαν σε μια νομική μάχη αργά την Τρίτη ενώπιον του Conseil d'État, του ανώτατου δικαστηρίου του Βελγίου που αφορά θέματα δημόσιας διοίκησης, το οποίο έκρινε ότι το συνέδριο πρέπει να επιτραπεί να διεξαχθεί χωρίς την παρέμβαση των κρατικών αρχών.

Η ADF International, μια νομική οργάνωση που έχει δεσμευτεί για την προστασία της ελευθερίας του λόγου, υποστήριξε τη νομική προσφυγή και βρέθηκε ενώπιον δικαστή στις 10:30 μ.μ. της Τρίτης, πριν λάβει την ετυμηγορία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Μια ανακοίνωση της ADF International αποκάλυψε ότι το δικαστήριο έκρινε ότι το άρθρο 26 του βελγικού συντάγματος “παρέχει σε όλους το δικαίωμα να συγκεντρώνονται ειρηνικά” και ότι η επίκληση του τοπικού δημάρχου Εμίρ Κιρ για την ανάκληση αυτού του δικαιώματος με βάση τη “σοβαρή διατάραξη της δημόσιας ειρήνης” ήταν αδικαιολόγητη.

“Το Δικαστήριο έκρινε ότι “δε φαίνεται δυνατό να συναχθεί από την προσβαλλόμενη απόφαση ότι αποδίδεται στο ίδιο το συνέδριο ένα αποτέλεσμα διατάραξης της ειρήνης”. Αντίθετα, όπως σημειώνει η απόφαση, “η απειλή για τη δημόσια τάξη φαίνεται να απορρέει καθαρά από τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η διοργάνωσή του στους αντιπάλους””, πρόσθεσε η ομάδα υπεράσπισης.

“Επιτρέποντας τη συνέχιση του Συνεδρίου Εθνικού Συντηρητισμού, το Διοικητικό Δικαστήριο τάχθηκε με το μέρος των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, δήλωσε ο Paul Coleman, δικηγόρος της ADF International. “Ενώ η κοινή λογική και η δικαιοσύνη επικράτησαν, αυτό που συνέβη χθες είναι ένα μελανό σημάδι για την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Κανένας αξιωματούχος δε θα έπρεπε να έχει την εξουσία να κλείνει την ελεύθερη και ειρηνική συνέλευση απλώς και μόνο επειδή διαφωνεί με τα λεγόμενα.

“Πώς μπορούν οι Βρυξέλλες να ισχυρίζονται ότι είναι η καρδιά της Ευρώπης, αν οι αξιωματούχοι τους επιτρέπουν να ακουστεί μόνο η μία πλευρά της ευρωπαϊκής συζήτησης;”, διερωτήθηκε.

Η απόφαση του δημάρχου έλαβε την Τρίτη ευρεία καταδίκη από πολιτικούς σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη-κράτη, συμπεριλαμβανομένου αιφνιδιαστικά του Βέλγου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρου.

Άλλοι, όπως ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου εκπροσωπήθηκε από τη Μίριαμ Κέιτς και τη Σουέλα Μπράβερμαν στον κατάλογο των ομιλητών της Τρίτης, και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια ήταν επίσης επικριτικοί.

“Είναι πολύ σαφές ότι η ακύρωση εκδηλώσεων ή η παρεμπόδιση της συμμετοχής και η μη τοποθέτηση ομιλητών είναι επιζήμια για την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία ως αποτέλεσμα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού. “Είναι πολύ σαφές ότι η ελεύθερη συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμα και όταν διαφωνείς”.

Η Μελόνι, εν τω μεταξύ, εξήρε την παρέμβαση του Ντε Κρου και δήλωσε ότι “όλα τα θύματα αυτής της αδικαιολόγητης κακοποίησης, ιδίως τα παρόντα μέλη του ”, έχουν την “απόλυτη αλληλεγγύη” της.

Το συνέδριο συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης και αναμένεται να έχει ομιλητές μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι και τον πρόεδρο του γαλλικού κόμματος Reconquête Ερίκ Ζεμούρ.

 

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κλοπ: Συναισθήματα, φίλαθλοι και οι αγαπημένες του στιγμές – Η τελευταία του συνέντευξη Τύπου (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ...

Προμηθέας – Άρης 79-60: Έκανε το 1-0

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και επικράτησε με...

Σπαρτιάτες: ...

Μίλησε για τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα...

Τζόκοβιτς: Πήρε wild card για τη Γενεύη

Η σεζόν δεν έχει εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο...

Μονακό: «Συμφωνία για 2 χρόνια με τον Νικ Καλάθη»

«Φευγάτος» παρουσιάζεται ο Νικ Καλάθης από διάφορα Μέσα του...

ΝΙΚΗ: Πολιτική αναταραχή με αφορμή την ντροπιαστική εισήγηση Μπακογιάννη για Κοσσυφοπέδιο

Ατόπημα  επικών διαστάσεων αποδείχθηκε η εισήγηση στο Συμβούλιο της...