Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Τεράστια πυρκαγιά μετά από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε δεξαμενές πετρελαίου εντός της Ρωσίας

Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε μια μονάδα δεξαμενών πετρελαίου στη δυτική Ρωσία την Παρασκευή, προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προφανώς επέκτειναν τις επιθέσεις τους στο ρωσικό έδαφος ενόψει της διετούς επετείου του πολέμου.

Τέσσερις δεξαμενές πετρελαίου συνολικής χωρητικότητας 6.000 κυβικών μέτρων (1,6 εκατομμύρια γαλόνια) πήραν φωτιά αφού το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έφτασε στο Κλίντσι, μια πόλη περίπου 70.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το χτύπημα ήταν προφανώς το τελευταίο σε μια πρόσφατα εντατικοποιημένη προσπάθεια της Ουκρανίας να εκνευρίσει τους Ρώσους και να υπονομεύσει τους ισχυρισμούς του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η ζωή στη Ρωσία συνεχίζεται κανονικά πριν από τις προεδρικές εκλογές της 17ης Μαρτίου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει υποσχεθεί να πλήξει περισσότερους στόχους εντός των ρωσικών συνοριακών περιοχών φέτος. Η ρωσική αεράμυνα είναι συγκεντρωμένη στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, λένε αξιωματούχοι του Κιέβου, αφήνοντας πιο απομακρυσμένους στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας πιο ευάλωτους, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αναπτύσσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγαλύτερης εμβέλειας.

Η ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επίσης κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ακύρωσε τους παραδοσιακούς ορθόδοξους εορτασμούς των Θεοφανείων την Παρασκευή λόγω της απειλής των ουκρανικών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε γνωστό ότι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν στη Ρωσία λόγω της απειλής από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα ουκρανικά εθνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσαν ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν την Παρασκευή επίσης σε εργοστάσιο πυρίτιδας στο Ταμπόφ, περίπου 600 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Αλλά ο κυβερνήτης του Τάμποφ, Μαξίμ Γιεγκόροφ, δήλωσε ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε κανονικά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RBC. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου την Πέμπτη, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές.

Σε ένα άλλο χτύπημα που ταιριάζει στο μοτίβο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης την Πέμπτη.

Τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσαν στις εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού της Αγίας Πετρούπολης στο νότιο άκρο της πόλης, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ρογκόφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των περιοχών της Ουκρανίας που έχουν προσαρτηθεί στη Ρωσία. Ο Μιχαήλ Σκίγκιν, συνιδιοκτήτης του τερματικού σταθμού, επιβεβαίωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευε τον τερματικό σταθμό.

Η Αγία Πετρούπολη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, βρίσκεται περίπου 900 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Στο Κλίντσι, η αεράμυνα μπλόκαρε ηλεκτρονικά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αλλά αυτό έριξε το εκρηκτικό φορτίο του στις εγκαταστάσεις, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκομάζ. Δεν υπήρξαν θύματα, πρόσθεσε.

Τα ρωσικά κανάλια telegram μοιράστηκαν βίντεο από αυτό που είπαν ότι ήταν η πυρκαγιά στην αποθήκη, η οποία έστειλε πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού στον αέρα.

Η πυρκαγιά είναι δύσκολο να σβηστεί και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, δήλωσε ο Μπογκομάζ, προσθέτοντας ότι 32 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους κοντά στην αποθήκη.

Η ίδια αποθήκη είχε πληγεί από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον περασμένο Μάιο, αλλά οι ζημιές ήταν προφανώς λιγότερο σημαντικές.

Εν τω μεταξύ, ρωσικός βομβαρδισμός στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβου της Ουκρανίας σκότωσε μια 57χρονη γυναίκα και μια νάρκη σκότωσε εκεί έναν άνδρα, ανέφερε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου την Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img