Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Το σκυλάκι του Κασσελάκη και ο Έλον Μασκ

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα – που σαρώνεται από την δημογραφική κρίση – συζητάμε για το εάν δύο άντρες και ένα σκυλάκι είναι οικογένεια, και για το εάν η κυβέρνηση θα φέρει ή όχι τον περίφημο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, έχοντας αφήσει τις κανονικές οικογένειες και το δημογραφικό στην άκρη, υπάρχουν Έθνη στην Ευρώπη τα οποία θέλουν να ζήσουν.

Αυτό αποδεικνύεται από την συνάντηση της Προέδρου της Ουγγαρίας Κάταλιν Νόβακ – πρώην υπουργού οικογένειας της χώρας – με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Έλον Μάσκ, που έλαβε χώρα την Δευτέρα στις ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την συνάντηση η κ. Νόβακ,  χαρακτήρισε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Elon Musk “σύμμαχο” στη μάχη ενάντια στη δημογραφική κρίση,

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στην πόλη Όστιν,  και  η δημογραφική κρίση του δυτικού κόσμου βρέθηκε στο επίκεντρο της ατζέντας.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση σε ανάρτησή του στο Facebook, η επικεφαλής του ουγγρικού κράτους χαιρέτισε τον Μάσκ ως έναν ευπρόσδεκτο σύμμαχο στον αγώνα της ουγγρικής κυβέρνησης για την «ελευθερία των οικογενειών».
Η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν έχει δεσμευτεί για ένα κοινωνικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα και να σταματήσει τη μείωση του ουγγρικού πληθυσμού.

«Έξω από την Ουγγαρία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν ότι  «η δημογραφική εποχή των παγετώνων» η οποία καλωσορίσθηκε στη Δύση, απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε» σημείωσε η Νόβακ. Συμπλήρωσε δε ότι η χώρα της ήταν η πρώτη που έθεσε την οικογένεια στο επίκεντρο του δημογραφικού αγώνα. Μιλήσαμε με τον Έλον Μάσκ για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να κάνουμε τους νέους να τολμήσουν να πουν ναι στα παιδιά”, δήλωσε η Νόβακ.

Η δημογραφική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη: Ούτε ένα κράτος δεν αναπληρώνει τον πληθυσμό του λέει η Πρόεδρος της Ουγγαρίας Κάταλιν Νόβακ

Αναφέρθηκε στην ατεκνία ως “το πιο ανησυχητικό φαινόμενο της εποχής μας” και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι το θέμα δεν προβάλλεται τόσο ευρέως από τα φιλελεύθερα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης όσο οι πιο δημοφιλείς συζητήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

“Ο Έλον Μάσκ έχει γίνει ένας νέος σύμμαχός μας στον αγώνα για την ελευθερία των οικογενειών, ο οποίος γνωρίζει και εκτιμά το οικογενειοκεντρικό πρόγραμμα της Ουγγαρίας”, πρόσθεσε η  πρόεδρος της Ουγγαρίας.

Η δημογραφική κρίση «σαρώνει» την Δύση

Ο Μασκ έχει εδώ και καιρό ευθυγραμμιστεί με τις οικογενειακές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση Όρμπαν στη Βουδαπέστη, έχοντας εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες για την επικείμενη δημογραφική κρίση που σαρώνει τον δυτικό κόσμο.

“Κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την κρίση υπογεννητικότητας. Η κατάρρευση των γεννήσεων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει μακράν ο πολιτισμός”, έγραψε στο X, πρώην Twitter, τον περασμένο Ιούλιο.

“Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι η Γη έχει υπερπληθυσμό, παρόλο που οι τάσεις του ρυθμού γεννήσεων οδηγούν τόσο προφανώς σε πληθυσμιακή κατάρρευση”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η οικογενειακή πολιτική δεν είναι το μόνο θέμα στο οποίο συμφωνούν ο Μασκ και η ουγγρική κυβέρνηση. Το ζεύγος συζήτησε επίσης εκτενώς τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και την ανάγκη να προωθηθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατό.

Η Νόβακ αποκάλυψε ότι ο Μάσκ συμφώνησε με τη θέση της Βουδαπέστης ότι “απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός και διαρκής ειρήνη”. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της προς τον Αμερικανό επιχειρηματία για την κατανόηση των ανησυχιών της ουγγρικής μειονότητας της Υπερκαρπαθίας που ζει στην Ουκρανία, η οποία, κατά την άποψη της Ουγγαρίας, έχει υποστεί πρωτοφανείς διώξεις από το ουκρανικό κράτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img