Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τα βρήκε (;) με την ADL ο Έλον Μασκ και μπλοκάρει ευρωπαϊκούς λογαριασμούς Ταυτοτικών

Το X.com (πρωην Twitter) του Έλον Μασκ μπλοκάρει τους ευρωπαϊκούς λογαριασμούς των Ταυτοτικών, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με την ADL που τάσσεται υπέρ της λογοκρισίας

Ο Ελον Μασκ λέει ότι δεν είναι οπαδός της ADL, αλλά ο ανώτατος επικεφαλής της ADL συναντήθηκε με την διευθύνοντα σύμβουλο της X ακριβώς πριν το κύμα απαγόρευσης χτυπήσει τους λογαριασμούς του Ταυτοτικού Κινήματος.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα X ανέστειλε ορισμένους λογαριασμούς του Ταυτοτικού Κινήματος λίγο μετά τη συνάντηση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, Λίντα Γιακαρίνο, με την Anti-Defamation League. Οι απαγορεύσεις έρχονται παρά το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X, επέκρινε την ADL για την προσπάθεια να καταστρέψει το X και να του αποσπάσει διαφημιστικά έσοδα.

Ένας από τους κύριους λογαριασμούς του Κινήματος Ταυτότητας στο Twitter, ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος, επισήμανε τους λογαριασμούς που απαγορεύτηκαν στη Βαυαρία, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την Ελβετία: «Αυτό είναι απαράδεκτο, Elon Musk. Μας υποσχεθήκατε ελευθερία του λόγου σε αυτή την πλατφόρμα, όχι ολοκληρωτική λογοκρισια όπως προπαγανδίζει η Anti-Defamation League (ADL)».

Ο λογαριασμός επεσήμανε επίσης την εκστρατεία αλληλεγγύης που έτρεχαν αυτοί οι λογαριασμοί για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τις πρόσφατες επιδρομές σε σπίτια ταυτοτικών ακτιβιστών.

https://twitter.com/gi_evropa2/status/1698105776848470477

Η απαγόρευση των λογαριασμών έρχεται επίσης μετά από μια συνάντηση λίγες ημέρες νωρίτερα μεταξύ της διευθύνουσας συμβούλου του X Λίντα Γιακαρίνο και του Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, επικεφαλής της ADL. Ο Γκρίνμπλατ είχε χαρακτηρίσει τη συζήτηση ως «παραγωγική».

«Είχα μια πολύ ειλικρινή + παραγωγική συζήτηση με την @LindayaX χθες σχετικά με το @X, τι λειτουργεί και τι όχι, και πού πρέπει να πάει για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μίσος στην πλατφόρμα», έγραψε ο Γκρίνμπλατ στο X στις 30 Αυγούστου. «Εκτίμησα την προσέγγισή της και είμαι αισιόδοξος ότι η υπηρεσία θα βελτιωθεί. Η @ADL θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση και θα δώσει τα εύσημα σε αυτήν και τον @ElonMusk αν η υπηρεσία βελτιωθεί… και διατηρεί το δικαίωμα να τους καλέσει μέχρι να γίνει αυτό».

Σε απάντηση στην ανάρτηση του Γκρίνμπλατ, ο Ιρλανδός εθνικιστής Κιθ Γουντς ξεκίνησε μια εκστρατεία με το hashtag #BanTheADL, η οποία άρχισε να γίνεται trending στο Twitter με δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις και υποστήριξη από μεγάλες συντηρητικές προσωπικότητες. Ο Μασκ, ο οποίος έκανε like σε δύο αναρτήσεις του Γουντς σχετικά με την εκστρατεία, απάντησε επίσης στο θέμα, γράφοντας: «Η ADL έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια υπερβάλλει σε ζήλο & έχει καταληφθεί από τον ιό του woke mind virus».

Ο Μασκ ισχυρίστηκε επίσης ότι η ADL σχεδόν σκότωσε το Twitter πνίγοντάς το οικονομικά και ότι τα έσοδα παραμένουν μειωμένα λόγω της πίεσης της ADL στους διαφημιστές.

Παρ’ όλα αυτά, οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν σε ευρωπαϊκούς ταυτοτικούς λογαριασμούς μπορεί να δείχνουν ότι οι διψασμένοι για λογοκρισία ακτιβιστές όπως η ADL τελικά βρίσκουν το δρόμο τους.

Ο εκπρόσωπος του Ταυτοτικού Κινήματος της Αυστρίας, Μάρτιν Σέλνερ, προειδοποίησε να μην θεωρηθούν οι απαγορεύσεις λογαριασμών για το Ταυτοτικό Κίνημα ως μεμονωμένο περιστατικό στο Χ.

«Το πώς αντιμετωπίζεται (το Κίνημα Ταυτότητας) είναι πάντα ένα καλό ‘μέτρο’ της συνολικής εξέλιξης. Μετά την εξαγορά του Musk, υπήρξε μια περίοδος μερικών μηνών κατά την οποία έγιναν λιγότερες απαγορεύσεις. Τώρα, αμέσως μετά από μια μεγάλη επιδρομή, υπήρξε μια συντονισμένη επιχείρηση πυρόσβεσης», έγραψε στο X.

Το… ταυτοτικό ADL διώκει τους Ευρωπαίους Ταυτοτιστές

Η ADL έχει κατηγορηθεί ότι προωθεί εθνικιστικές, ταυτοτικές πολιτικές για το κράτος του Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται εναντίον των λευκών Ευρωπαίων από το να εκφράζουν οποιαδήποτε κολεκτιβιστική ή νατιβιστική ταυτότητα.

Για παράδειγμα, σε έναν οδηγό για φιλοϊσραηλινούς ακτιβιστές στον ιστότοπο της ADL, υποστηρίζει ότι η ιδέα του δι-εθνικισμού στο Ισραήλ «δεν μπορεί να εφαρμοστεί δεδομένης της σημερινής πραγματικότητας και των ιστορικών εχθροπραξιών», και ισοδυναμεί με «τίποτα λιγότερο από μια έμμεση προσπάθεια να επέλθει το τέλος του κράτους του Ισραήλ ως εθνικής πατρίδας του εβραϊκού λαού».

Σε μια άλλη ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί από την ADL, η οργάνωση έγραψε: «Με ιστορικά υψηλά ποσοστά γεννήσεων μεταξύ των Παλαιστινίων, και μια πιθανή εισροή Παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους που ζουν τώρα σε όλο τον κόσμο, οι Εβραίοι θα αποτελέσουν γρήγορα μειονότητα μέσα σε ένα δι-εθνικό κράτος, τερματίζοντας έτσι πιθανότατα κάθε υποψία ίσης εκπροσώπησης και προστασίας».

Η λεζάντα προέρχεται από τον οδηγό της ADL για φιλοϊσραηλινούς ακτιβιστές.

Η λεζάντα προέρχεται από τον οδηγό της ADL για φιλοϊσραηλινούς ακτιβιστές.
Η λεζάντα προέρχεται από τον οδηγό της ADL για φιλοϊσραηλινούς ακτιβιστές.

Ο Τάκερ Κάρλσον παρέθεσε επίσης ένα τμήμα απευθείας από την ιστοσελίδα της ADL, το οποίο έκτοτε έχει διαγραφεί, στην προηγούμενη εκπομπή του στο Fox News. Το κείμενο της ADL περιέγραφε τις ταυτοτικές πεποιθήσεις για το κράτος του Ισραήλ: «Είναι μη ρεαλιστικό και απαράδεκτο, να περιμένουμε από το κράτος του Ισραήλ να υπονομεύσει οικειοθελώς την κυρίαρχη ύπαρξή του και την εθνικιστική του ταυτότητα και να γίνει μια ευάλωτη μειονότητα μέσα σε αυτό που κάποτε ήταν το έδαφός του».

Τα ταυτοτικά κινήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στις ευρωπαϊκές χώρες. Το γαλλικό παρακλάδι της «Γενιάς της Ταυτότητας», για παράδειγμα, συμμετείχε σε πολυάριθμες δικαστικές μάχες προτού η ομάδα απαγορευτεί εντελώς. Το Remix News διεξήγαγε μια σειρά συνεντεύξεων με ηγέτες ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ταΐς ντ’ Εσκουφόν, η οποία μας είπε ότι συμμετείχε στο ταυτοτικό κίνημα για τη διατήρηση της πατρίδας της, αλλά η ομάδα της δεν συμμετείχε ποτέ σε ειρηνική πολιτική ανυπακοή.

«Αρνούμαι να γίνω μειονότητα στη Γαλλία. Είναι αδιανόητο και ανυπόφορο για μένα να σκέφτομαι ότι οι Γάλλοι θα μπορούσαν να γίνουν μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα μέσα σε λίγες δεκαετίες», δήλωσε.

Πηγή: REMIX

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Μόσχα, με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του...

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com