Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Η ΕΕ διεξάγει έρευνα για τη «ρητορική μίσους» στο X – Επεκτείνει τη λογοκρισία και στο TikTok

Ημερομηνία:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για το του Έλον Μασκ, λόγω ισχυρισμών ότι επέτρεψε «ρητορική μίσους» και άλλες μορφές «παράνομου περιεχομένου» στον ιστότοπο.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα στη σταυροφορία λογοκρισίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των τεχνολογικών κολοσσών. Ο «ψηφιακός εκτελεστής» του μεγάρου Berlaymont των Βρυξελλών, Τιερί Μπρετόν, έστειλε τελεσίγραφο – προειδοποίηση στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου.

Τελεσίγραφο ΕΕ προς Μασκ να λογοκρίνει την «παραπληροφόρηση» – Μασκ: «Είστε σοβιέτ»!

Έχοντας αποστείλει παρόμοια επιστολή προς τον Μασκ πριν από μερικές ημέρες, η επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει τώρα μια αρχική έρευνα σχετικά με τις φερόμενες παραβιάσεις της X από τον λογοκριτικό νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών ().

«Σήμερα οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλαν στην X επίσημο αίτημα παροχής πληροφοριών βάσει του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το αίτημα αυτό προκύπτει από ενδείξεις που έλαβαν οι υπηρεσίες της Επιτροπής σχετικά με τη φερόμενη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, ιδίως τη διάδοση τρομοκρατικού και βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέχισε λέγοντας ότι η πλατφόρμα του Μασκ έχει προθεσμία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου για να απαντήσει στις ανησυχίες της σχετικά με την «ενεργοποίηση και τη λειτουργία του πρωτοκόλλου αντιμετώπισης κρίσεων του X». Οι υπόλοιπες καταγγελίες της απαιτούν απάντηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η X του υποκλίθηκε στις Βρυξέλλες, αφού ο τσάρος της λογοκρισίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν απαίτησε την πάταξη του «παράνομου» περιεχομένου που συνδέεται με την επίθεση της αμάς στο Ισραήλ.

Μιλώντας για τα αιτήματα, ο Μπρετόν δήλωσε ότι οι κανόνες λογοκρισίας της ΕΕ «προστατεύουν τόσο την ελευθερία της έκφρασης όσο και τις δημοκρατίες μας – ακόμη και σε περιόδους κρίσης».

Άλλοι ήταν λιγότερο φιλάνθρωποι, με αρκετούς εξέχοντες σχολιαστές να συγκρίνουν την προσπάθεια ελέγχου του λόγου στο διαδίκτυο ως κάτι που θυμίζει το δυστοπικό μυθιστόρημα κοινωνικής επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Όργουελ .

Τέτοιες ανησυχίες δε φαίνεται να βρήκαν μεγάλη απήχηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ευρωκράτες στέλνουν τώρα τακτικά ανοιχτές επιστολές σε μεγάλους φορείς τεχνολογίας, διατάσσοντάς τους να εντείνουν τη λογοκρισία της ακραίας βίας που διαπράττει η Χαμάς.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες επιβάλλει πολύ ακριβείς υποχρεώσεις σχετικά με τη μετριοπάθεια του περιεχομένου», έγραψε ο Επίτροπος υπέρ της λογοκρισίας.

Πηγή

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βελόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: Προσπαθεί να πάρει θέση στην ομάδα του Τραμπ (βίντεο)

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της...

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Ντεγουέστ

Tην λύση της συνεργασίας με τον Σενπαστιάν Ντεγουέστ ανακοίνωσε...

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται για τους Έλληνες πρωταθλητές

Στο εξωτερικό θα συνεχίσουν την αγωνιστική δράση αρκετοί Έλληνες...