Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Eurostat: Καθοδική αναθεώρηση του πληθωρισμού το Σεπτέμβριο, στο 1,7% η Ευρωζώνη και στο 3,1% η Ελλάδα

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης ήταν ελαφρώς χαμηλότερος το Σεπτέμβριο απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. 

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ ήταν 1,7% τον Σεπτέμβριο του 2024 από 1,8% που είχε ανακοινωθεί αρχικά και από 2,2% τον Αύγουστο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 4,3%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,1% τον Σεπτέμβριο από 2,4% τον Αύγουστο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 4,9%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (0,0%), τη Λιθουανία (0,4%), τη Σλοβενία και την Ιταλία (και οι δύο 0,7%), ενώ τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,8%), το Βέλγιο (4,3%) και την Πολωνία (4,2%).

Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,1% τον Σεπτέμβριο, από 3,2% τον Αύγουστο και 2,4% ένα χρόνο νωρίτερα. 

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός στα δύο και αυξήθηκε σε πέντε, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Πηγή: Eurostat

 

Πηγή: Capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Καιρός: Νέα πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία – Πώς ο αντικυκλώνας θα επηρεάσει τις βροχές

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την...

Ταμείο Ανάκαμψης και τα μαθηματικά της κυβέρνησης

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ταμείο Ανάκαμψης...

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία χρειάζεται να «συνέλθει»

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img