Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

ΥΠΕΞ του Ιράν: Η δράση μας εναντίον του Ισραήλ ολοκληρώθηκε

Το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στη «νόμιμη άμυνα» εναντίον του Ισραήλ και η δράση του μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, εκτός εάν «το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει» να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτήσουν «περαιτέρω ανταπόδοση», ανέφερε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μέσω X.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν κάπου 180 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε ανταπόδοση για τις δολοφονίες ηγετών παρατάξεων που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή και του γενικού γραμματέα της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σημείωσε πως η χθεσινή απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ -η δεύτερη έπειτα από αυτή της 13ης Απριλίου-, αποφασίστηκε αφού η Τεχεράνη άσκησε «τρομερή αυτοσυγκράτηση» για σχεδόν δυο μήνες, με την ελπίδα πως θα επιτυγχανόταν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η δράση μας ολοκληρώθηκε εκτός αν το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει να προσκαλέσει περαιτέρω ανταπόδοση. Στο σενάριο αυτό, η ανταπόδοσή μας θα είναι πιο σθεναρή», πρόσθεσε ο κ. Αραγτσί.

Νωρίτερα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει «ουσιώδη μέτρα» για την αποτροπή απειλών κατά της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας.

Πηγή: ViaDiplomacy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img