Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

X (πρώην Twitter): Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι συνομιλίες της Ε.Ε. με τον Έλον Μασκ – Αρνείται τις λογοκριτικές πρακτικές της Ε.Ε. ο μεγιστάνας

Ημερομηνία:

Ο διάλογος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας Έλον Μασκ για τους ψηφιακούς κανονισμούς δεν πηγαίνει καλά, δήλωσε ανώτερη Επίτροπος της Κομισιόν.

Η Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα έκανε το σχόλιο αυτό εν μέσω φημών ότι ο Μασκ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει εντελώς την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από την ευρωπαϊκή αγορά για να αποφύγει να ρυθμιστεί μέσω των νέων κανόνων λογοκρισίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.

Μιλώντας στο σχετικά με την κατάσταση, η Γιούροβα αναγνώρισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Μασκ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν χαλάσει τους τελευταίους μήνες.

«Με τον κ. Μασκ, ο διάλογος δεν πάει καλά, πολύ απλά», παραδέχτηκε.

Η Επίτροπος συνέχισε να επαναλαμβάνει τις απαιτήσεις να συμμορφωθεί ο Μασκ με την , αν και αναγνώρισε ότι η ευθύνη αυτή θα ίσχυε μόνο αν συνέχιζε να δραστηριοποιείται εντός της ενιαίας αγοράς.

«(Ο Μασκ) είναι καλή επιχείρηση στην (Ευρωπαϊκή) Ένωση», είπε. «Αλλά θα είναι δική του απόφαση και αν αποφασίσει να παραμείνει και αυτός, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της ».

Τα σχόλια της Γιούροβα έρχονται εν μέσω τεταμένων σχέσεων μεταξύ του Μασκ και της ΕΕ. Κυκλοφορούν φήμες ότι ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας θα μπορούσε να αποσύρει το από την ΕΕ λόγω της DSA.

Ο Μασκ έχει διαψεύσει σθεναρά τη φημολογία αυτή, αποδοκιμάζοντας το ειδησεογραφικό μέσο που τις ανέφερε πρώτο ως «μη πραγματικό δημοσίευμα».

Ανεξάρτητα από την ακρίβεια του δημοσιεύματος, τα αιτήματα του Μασκ για απορρύθμιση και ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο έχουν πέσει στο κενό εντός της Ευρώπης, όπου οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν επανειλημμένα απαιτήσει να παραδοθεί στις Βρυξέλλες περισσότερος έλεγχος στο διαδίκτυο.

Άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δε φαίνεται να έχουν τέτοια προβλήματα με τη νέα τάξη πραγμάτων. Τόσο η όσο και η έχουν στο παρελθόν μιλήσει θετικά για την DSA.

Σε πλήρη αντίθεση με τις αντιπαραθέσεις της με τον Μασκ, η Γιούροβα περιέγραψε μια πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ ως «χρήσιμη».

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υπήρξε σαφής υποστηρικτής των νέων κανονισμών λογοκρισίας. Ο ίδιος έγραψε τον Αύγουστο ότι η ιδιοκτήτρια του Meta «χαιρετίζει τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ενδυνάμωσης των χρηστών που βρίσκονται στο επίκεντρο της DSA».

Αυτό δεν εμπόδισε τις Βρυξέλλες να ξεκινήσουν έρευνα κατά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους ισχυρισμούς ότι μπορεί να μην έχει εφαρμόσει επαρκώς τα νέα μέτρα.

Πηγή

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βελόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: Προσπαθεί να πάρει θέση στην ομάδα του Τραμπ (βίντεο)

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της...

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Ντεγουέστ

Tην λύση της συνεργασίας με τον Σενπαστιάν Ντεγουέστ ανακοίνωσε...

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται για τους Έλληνες πρωταθλητές

Στο εξωτερικό θα συνεχίσουν την αγωνιστική δράση αρκετοί Έλληνες...

Επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν 6 άτομα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας...