Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Βίλντερς: Δεν μπορείτε πια να μας αγνοήσετε! Σε πανικό το ευρωπαϊκό κατεστημένο, συγχαρητήρια από Ορμπάν, Σαλβίνι, Αμπασκάλ

Τα ολλανδικά exit polls επιβεβαιώθηκαν και  το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Χέερ Βίλντερς θα γίνει το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία με σημαντική διαφορά, σε ένα εκπληκτικό εκλογικό αποτέλεσμα που ορισμένοι έχουν αποκαλέσει τον μεγαλύτερο πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη μετά το Brexit.

Νέα στοιχεία ανεβάζουν τον αριθμό των εδρών του κόμματος στις 37 κάνοντάς το με διαφορά το μεγαλύτερο κόμμα στην χώρα.

Το αντι-ισλαμικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα πήρε πολύ περισσότερες ψήφους από το κυβερνών VVD, τη συμμαχία Εργατικών-Πράσινων PvdA-GroenLinks υπό τον ευρωκράτη Frans Timmermans και πολλά άλλα κόμματα του κατεστημένου απ’ ό,τι αναμενόταν, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι φαίνεται ότι προσήλθαν μαζικά για να υποστηρίξουν τον Βίλντερς ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας.

Μιλώντας μετά τα exit poll, ο 60χρονος Ολλανδός πολιτικός δήλωσε ότι το κόμμα του “δεν μπορεί πλέον να αγνοείται” από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς του κατεστημένου, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως μια “μεγαλοπρεπή νίκη” και καλώντας τα άλλα κόμματα να προσέλθουν τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.

Αρκετοί ηγέτες κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων του Timmermans, του Pieter Omtzigt του Νέου Κοινωνικού Συμβολαίου (NSC) και του Dilan Yesilgöz-Zegerius του VVD, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποδεχθούν υπουργικές θέσεις σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Wilders πριν από τα εκλογικά αποτελέσματα-βόμβα, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί προβληματική σε περίπτωση που τα καθεστωτικά κόμματα επιδιώξουν να αγνοήσουν το PVV και να διαπραγματευτούν το δικό τους συνασπισμό.

Ο Βίλντερς προειδοποίησε ότι “οι ψηφοφόροι δεν θα δεχθούν” μια τέτοια προσπάθεια να αγνοηθεί η βούληση του λαού και κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων να “ξεπεράσουν τις σκιές τους” και να αποδεχθούν το νέο πολιτικό τοπίο.

Υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι οι Ολλανδοί, “ανεξάρτητα από το από πού έρχεστε και ποια είναι η πίστη σας… θα έχουν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους” και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τη “φροντίδα και την ασφάλεια”.

Συντηρητικοί σε όλη την Ευρώπη έσπευσαν να συγχαρούν τον Βίλντερς για την αξιοσημείωτη εκλογική επιτυχία.

Ο εθνικιστής δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατ’ αυτόν πνέουν «άνεμοι της αλλαγής», μετά τη νίκη της άκρας δεξιάς του Χέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές. Οι άνεμοι της αλλαγής είναι εδώ», έκρινε ο Βίκτορ Όρμπαν σε ανάρτησή του συνταγμένη στα αγγλικά στο X (το πρώην Twitter), προσθέτοντας: «Συγχαρητήρια στον Χέερτ Βίλντερς για τη νίκη του» στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Η Γαλλίδα εθνικίστρια Μαρίν Λεπέν περιέγραψε τη νίκη του Βίλντερς ως απόδειξη της “αυξανόμενης προσήλωσης στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων” και επαίνεσε τους υποστηρικτές του που έδωσαν νέα ελπίδα στην Ευρώπη.

“Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι απαιτούν στους δρόμους και στις κάλπες να υπερασπιστούν τα έθνη τους, τα σύνορά τους και τα δικαιώματά τους”, πρόσθεσε ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, ηγέτης του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Vox της Ισπανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img