Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Βίκτωρ Ορμπάν: «Κανένα έλεος για τους παιδόφιλους». Παραιτήθηκε η Πρόεδρος της Ουγγαρίας

Στην Ουγγαρία τα λάθη έχουν συνέπειες! Εξαναγκάστηκε σε παρέμβαση η Πρόεδρος της χώρας μετά την αποκάλυψη εγκληματικής λάθος κίνησης που είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί χάρη σε άνθρωπο που προσπάθησε να συγκαλύψει κύκλωμα παιδεραστίας! Ποιός ό ρόλος του Βατικανού;

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Κάταλιν Νόβακ ανακοίνωσε την παραίτησή της το Σάββατο μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η απόφασή της να δώσει χάρη σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε για τη συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

“Σας μιλάω σήμερα για τελευταία φορά ως αρχηγός κράτους. Παραιτούμαι από το αξίωμα της προέδρου της Δημοκρατίας”, δήλωσε η Κάταλιν Νόβακ σε ομιλία της το Σάββατο, αναγνωρίζοντας ότι έκανε “ένα λάθος”.

“Ζητώ συγγνώμη από όσους πλήγωσα και από όλα τα θύματα που μπορεί να είχαν την εντύπωση ότι δεν τους υποστήριξα. Είμαι, ήμουν και θα παραμείνω υπέρ της προστασίας των παιδιών και των οικογενειών”, δήλωσε η 46χρονη Novák.

Η διαμάχη προκλήθηκε από τη χάρη που δόθηκε τον περασμένο Απρίλιο, εν μέσω επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Βουδαπέστη, σε έναν πρώην αναπληρωτή διευθυντή ενός παιδικού ιδρύματος, ο οποίος βοήθησε να καλυφθεί η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εφήβων από το αφεντικό του εκεί. Αφού αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τη χάρη την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπέβαλε εκ μέρους της κυβέρνησης συνταγματική τροπολογία που θα καθιστά αδύνατη τη χορήγηση χάρης σε οποιονδήποτε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Αργότερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο Όρμπαν εμφανίστηκε επίσης στη σελίδα του στο Facebook με μια ανάρτηση με τίτλο “Κανένα έλεος για τους παιδόφιλους”.

Παραιτείται επίσης η Τζούντιτ Βάργκα, επικεφαλής της λίστας του Fidesz για τις ευρωεκλογές
Λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του Νόβακ, η Τζούντιτ Βάργκα ανακοίνωσε επίσης την “αποχώρησή της από τον δημόσιο βίο”, επειδή έδωσε την έγκρισή της για την αμνηστία ως υπουργός Δικαιοσύνης -μια θέση από την οποία αποχώρησε προκειμένου να ηγηθεί μιας υποψηφιότητας για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Παραιτούμαι από την εντολή μου ως βουλευτής και επικεφαλής της λίστας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, ανέφερε στο Facebook.

Η Τζούντιτ Βάργκα τόνισε ότι αναλαμβάνει “την πολιτική ευθύνη για την προσυπογραφή της απόφασης του προέδρου”, εξηγώντας:

Η εγκυρότητα της ατομικής απόφασης του προέδρου για την απονομή χάριτος απαιτεί την προσυπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης. Συνέχισα την πρακτική 25 και πλέον ετών, σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης λαμβάνει γνώση της απόφασης χάριτος του Προέδρου. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την προσυπογραφή της απόφασης του Προέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img