Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Το κόμμα των αγροτών προειδοποιεί ότι η Φον ντερ Λάιεν πρέπει να σκοτώσει την Πράσινη Συμφωνία για να παραμείνει επικεφαλής της Κομισιόν

Ημερομηνία:

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόνο αν σκοτώσει το , δήλωσε το ολλανδικό Κίνημα Αγροτών-Πολιτών (BBB).

Παρά την πρόθεση της ομάδας να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο Sander Smit, ο οποίος ηγείται της ευρωπαϊκής ομάδας του BBB, δήλωσε ότι θέλει να δει “μια θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης” στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς στις 31 Μαΐου εάν το BBB θα ήταν πρόθυμο να υποστηρίξει τον επαναδιορισμό της von der Leyen, ο Smit δήλωσε ότι το κόμμα θα το έκανε μόνο εάν εγκατέλειπε την Πράσινη Συμφωνία.

Διαφορετικά, θα ψήφιζε υπέρ της αντικατάστασής της.

ρειάζεται πραγματική αλλαγή κατεύθυνσης, τόσο για τους αγρότες όσο και για τη βιομηχανία”, δήλωσε, προειδοποιώντας ότι οι οικονομίες σε όλο το μπλοκ έχουν υποστεί ζημιά από τα “πράσινα” μέτρα της .

“Στην τρέχουσα ευρωπαϊκή πολιτική διακυβεύονται η επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια, η ασφάλεια και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας”.

Υποστήριξε ότι η von der Leyen δεν έκανε αρκετά για να αμφισβητήσει την επιρροή του πρώην επιτρόπου της για το περιβάλλον, Frans Timmermans.

“Υπήρξαν κάποιες αισθητικές διορθώσεις, αλλά η καταστροφή της ευρωπαϊκής υπαίθρου εντείνεται”, δήλωσε ο Smit, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη της BBB θα εξαρτηθεί από τη δέσμευση της von der Leyen να κάνει περισσότερα για να αντιστρέψει την παρακμή.

Η δήλωση της πολιτικού ήρθε στα πρόθυρα της προσχώρησης του BBB, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΕΛΚ.

Ενώ ο Smit αρνήθηκε να περιγράψει λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας, ανέφερε ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ θα επισκεφθούν σύντομα την Ολλανδία για να οριστικοποιήσουν τις διατυπώσεις πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αργότερα τον Ιούνιο.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του κόμματός του να υποστηρίξει μόνο υπό όρους τη von der Leyen δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ένταξή του στην κεντροδεξιά ομάδα.

Μόλις μπει στην ομάδα, ο Smit δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του θα πιέσει για περαιτέρω συνεργασία σε όλη τη Δεξιά.

“Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΕΛΚ, αλλά θέλουμε μια ευρεία κεντροδεξιά συνεργασία”, είπε, αναφέροντας πώς το κόμμα του βοήθησε τον Geert Wilders να οικοδομήσει έναν πανορθόδοξο συνασπισμό στην Ολλανδία.

“Θέλουμε να είμαστε ο δεσμευτικός παράγοντας στις Βρυξέλλες, όπως ακριβώς είμαστε στη Χάγη, προκειμένου… να απαλλαγούμε από αυτή την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική και από μια υπερβολική Green Deal”.

Πηγή: Brussels Signal

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική: MVP ο Γουόκαπ κόντρα στη Σλοβενία (vid)

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη πήρε ο Τόμας Γουόκαπ...

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...