Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ κηρύσσει νεκρούς πολυάριθμους απαχθέντες ομήρους

Το Ισραήλ υπέθεσε πρόσφατα ότι περισσότεροι από 130 όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται ζωντανοί ή νεκροί από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Τώρα ο στρατός ενημέρωσε 31 οικογένειες για το θάνατό των αγαπημένων τους.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση της ισλαμιστικής Χαμάς στο Ισραήλ, πολλοί από τους ομήρους που είχαν απαχθεί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν κηρυχθεί νεκροί, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

«Ενημερώσαμε 31 οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα που είχαν συλληφθεί ως όμηροι δεν ζουν πλέον και ο θάνατός τους έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να φέρουμε όλους τους ομήρους στην πατρίδα τους». Το Ισραήλ είχε προηγουμένως υποθέσει ότι περισσότεροι από 130 όμηροι εξακολουθούσαν να κρατούνται νεκροί ή ζωντανοί στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι New York Times είχαν προηγουμένως αναφέρει, επικαλούμενοι εμπιστευτικό έγγραφο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ότι τουλάχιστον 30 όμηροι πέθαναν κατά τη διάρκεια ή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο ισραηλινό έδαφος. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στη Λωρίδα της Γάζας. Ο θάνατός τους δεν είχε επιβεβαιωθεί εκείνη τη στιγμή, γι’ αυτό και υπολογίστηκαν ως όμηροι. Άλλοι υπέκυψαν στα τραύματά τους στη Λωρίδα της Γάζας ή σκοτώθηκαν από μέλη της Χαμάς. Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτα στοιχεία για το θάνατο τουλάχιστον 20 άλλων ομήρων.

Η καταμέτρηση των «New York Times» περιλαμβάνει επίσης δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν το 2014 και των οποίων οι σοροί μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Times of Israel», οι όμηροι που έχουν πλέον κηρυχθεί νεκροί περιλαμβάνουν 29 άτομα που απήχθησαν κατά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και τους δύο ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν το 2014.

Συνολικά 253 άνθρωποι απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Τον περασμένο Νοέμβριο απελευθερώθηκαν 105 όμηροι. Σύμφωνα με τους Times of Israel, τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν επίσης πριν από την κατάπαυση του πυρός. Οι ισραηλινοί στρατιώτες απελευθέρωσαν επίσης έναν όμηρο και ανέσυραν οκτώ πτώματα. Τρεις άλλοι όμηροι σκοτώθηκαν επίσης κατά λάθος από τα ισραηλινά στρατεύματα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς απαιτεί την απελευθέρωση περισσότερων από 1.500 κρατουμένων

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η Χαμάς απαιτεί την απελευθέρωση περισσότερων από 1.500 Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές με αντάλλαγμα την απελευθέρωση και άλλων ομήρων. Ανάμεσά τους βρίσκονται 500 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ή πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Αλ Τζαζίρα. Επιπλέον, θα πρέπει να απελευθερωθούν όλες οι γυναίκες, οι ανήλικοι και οι ηλικιωμένοι κρατούμενοι.

Η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση διεθνούς διαμεσολάβησης προβλέπει συμφωνία σε τρεις φάσεις, στο τέλος της οποίας θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Κάθε φάση θα διαρκεί 45 ημέρες.

Στην πρώτη φάση, σύμφωνα με την έκθεση, η τρομοκρατική οργάνωση θα απελευθερώσει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους από τους περισσότερους από 130 ομήρους που κρατάει εδώ και τέσσερις μήνες. Στο τέλος, θα παραδίδονταν τα πτώματα.

Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, η Χαμάς απαιτεί την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας και την άρση του αποκλεισμού της παράκτιας λωρίδας. Επιπλέον, θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος στη Λωρίδα της Γάζας 500 φορτηγών με είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα κάθε μέρα.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος ynet ανέφερε, επικαλούμενος ισραηλινούς κύκλους, ότι η κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ δεν θα συμφωνήσει σε τερματισμό του πολέμου. Μεταξύ των κρατουμένων των οποίων την απελευθέρωση ζητά η Χαμάς είναι «τρομεροί τρομοκράτες». Το Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής απορρίψει μια συνολική κατάπαυση του πυρός και συνεχίζει να επιδιώκει την καταστροφή της Χαμάς. Από τη σκοπιά του Ισραήλ, επομένως, μόνο μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός είναι νοητή στο πλαίσιο μιας συμφωνίας.

Από τους περίπου 136 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς, ο στρατός εκτιμά ότι το πολύ λίγο πάνω από εκατό είναι ακόμη ζωντανοί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ωστόσο, ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί περισσότεροι όμηροι.

Πηγή: Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img