Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Το φλαμανδικό Vlaams Belang θέλει οι Βέλγοι πολιτικοί να υποβάλλονται σε τεστ ναρκωτικών

Ημερομηνία:

Το δεξιό φλαμανδικό κόμμα Vlaams Belang (Φλαμανδικό Συμφέρον) δήλωσε ότι επιθυμεί οι Βέλγοι πολιτικοί να υποβάλλονται σε ετήσιο τεστ ναρκωτικών, επειδή χρησιμεύουν ως πρότυπα στην κοινωνία.

Το Βέλγιο παλεύει όλο και περισσότερο με τον πόλεμο κατά του εμπορίου ναρκωτικών. Στην πόλη-λιμάνι της Αμβέρσας και στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ακραίας βίας που συνδέονται με δραστηριότητες συμμοριών που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Le Monde.

Το Vlaams Belang τοποθετεί τον εαυτό του ως το κόμμα που είναι πρόθυμο να κάνει τα περισσότερα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, με τον πρόεδρο του κόμματος Tom Van Grieken να υποστηρίζει την πολιτική αυτή κατά τη διάρκεια μιας γαλλόφωνης τηλεοπτικής συζήτησης στις 30 Μαΐου.

“Πρέπει να δείξουμε ότι οι πολιτικοί δεν βρίσκονται στα νύχια της μαφίας των ναρκωτικών”, δήλωσε. “Είμαι πρόθυμος να το κάνω και ελπίζω ότι πολλοί άλλοι θα με ακολουθήσουν”.

Ο Βαν Γκρίκεν υποστήριξε ότι οι τακτικές εξετάσεις απαιτούνται πλέον για να “αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη” των πολιτών στη δημοκρατία εν μέσω της αυξανόμενης επιρροής των καρτέλ.

“Ως πολιτικοί, έχουμε μια ευθύνη. Μια γραμμή κόκας δεν είναι ακίνδυνη”, δήλωσε.

“Ας κάνουν όλοι οι εκλεγμένοι πολιτικοί και οι υπουργοί κάθε χρόνο τεστ για ναρκωτικά”.

Το Vlaams Belang είναι ένας από τους πιο εξέχοντες υποστηρικτές του Βελγίου για αυστηρότερη δράση κατά των εμπόρων και των χρηστών ναρκωτικών.

Ο Van Grieken δήλωσε ότι το κόμμα του θέλει να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο δύσκολη τη δράση των συμμοριών ναρκωτικών, προειδοποιώντας ότι το έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά περιλαμβάνει πλέον όλο και νεότερους εγκληματίες και όλο και πιο βίαια ξεσπάσματα βίας.

Συνδέει επίσης τη μεταναστευτική κρίση του Βελγίου με την περαιτέρω ενίσχυση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά στη χώρα.

Ο πολιτικός πιέζει για την εφαρμογή πολιτικών που στοχεύουν στην εγκληματικότητα των νέων, παράλληλα με την απέλαση των κρατούμενων παράνομων μεταναστών.

“Μόνο το 13% του πληθυσμού είναι μετανάστες, αλλά αντιπροσωπεύουν το 44% του πληθυσμού των φυλακών”, δήλωσε ο Van Grieken.

“Θα πρέπει να εκτίουν τις ποινές τους στις χώρες τους”.

Πηγή: Brussels Signal

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανοιχτά τα πάρκινγκ του Καραϊσκάκη για τον κόσμο που πάει στο ΣΕΦ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κάνει μεγάλη προσπάθεια για να...

Εθνική: MVP ο Γουόκαπ κόντρα στη Σλοβενία (vid)

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη πήρε ο Τόμας Γουόκαπ...

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...