Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε ότι τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Βόρειο Αμερική, με 1,5 εκατομμύρια μέλη σε ΗΠΑ και Καναδά, παρέχουν «δυνατά και ξεκάθαρα» στην υποστήριξή τους στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τον προτιμούν κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

«Ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Teamsters δεν προβαίνει σε επίσημη υποστήριξη, τα σκληρά εργαζόμενα μέλη τους είπαν δυνατά και ξεκάθαρα, ότι θέλουν τον Πρόεδρο Τραμπ πίσω στον Λευκό Οίκο!», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Καρολίν Λέβιτ, σε ανακοίνωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Αυτοί οι σκληρά εργαζόμενοι άνδρες και γυναίκες είναι η ραχοκοκαλιά της Αμερικής και ο πρόεδρος Τραμπ θα τους υπερασπιστεί σθεναρά όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε η ίδια.

Η Λέβιτ διαφήμισε την υποστήριξη της βάσης των Teamsters την Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου το συνδικάτο δημοσίευσε μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι τα μέλη του υποστηρίζουν με συντριπτική πλειοψηφία τον Τραμπ έναντι της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Τα τελευταία στοιχεία της δημοσκόπησης του συνδικάτου, που συλλέχθηκαν ανεξάρτητα από την Lake Research Partners, από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι τα μέλη του προτιμούν τον πρώην πρόεδρο από τη Χάρις με διαφορά 58% έναντι 31%.

Παρά την τεράστια υποστήριξη προς τον Τραμπ, το συνδικάτο επέλεξε να μην προβεί σε επίσημη υποστήριξη φέτος.

«Οι Teamsters ευχαριστούν όλους τους υποψηφίους που συναντήθηκαν με τα μέλη τους πρόσωπο με πρόσωπο, κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών στρογγυλών τραπεζών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Σον Ο’Μπράιεν σε μια ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, κανένας από τους βασικούς υποψηφίους δεν ήταν σε θέση να αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις απέναντι στο συνδικάτο μας, ώστε να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων θα τίθενται πάντα πάνω από τις μεγάλες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ενώ ο Τραμπ δεν έχει το πλεονέκτημα μιας επίσημης υποστήριξης, η έλλειψη υποστήριξης για τη Χάρις είναι καταστροφική, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Teamsters έχουν υποστηρίξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές σε κάθε αγώνα από το 1996. Ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έχασε την υποστήριξη των Teamsters εκείνο το έτος λόγω της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) μετά από τη στήριξη που του παρείχαν το 1992. Το σωματείο απείχε από την υποστήριξη οποιουδήποτε υποψηφίου το 1996.

Ενώ εκείνη η μη υποστήριξη αφορούσε μια συγκεκριμένη πολιτική, η φετινή ανακοίνωση μοιάζει περισσότερο με την απόρριψη του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 1988, Μάικλ Δουκάκη.

Αντίθετα, οι Teamsters είχαν στηρίξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Τζορτζ Μπους (τον πρεσβύτερο). Ο Μπους είχε κερδίσει τον Δουκάκη στις γενικές εκλογές, ενώ πήρε τη νίκη σε συνολικά 41 πολιτείες στο δρόμο του για 426 εκλέκτορες. Ο Δουκάκης είχε κερδίσει τότε μόλις εννέα πολιτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Μόσχα, με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του...

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com