Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Σύρος μετανάστης βιάζει αιτούσα άσυλο. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συλληφθεί για την προσπάθεια στραγγαλισμού ηλικιωμένης αλλά αφέθη ελεύθερος.

Ημερομηνία:

Ένας Σύρος μετανάστης που ζει στη Γερμανία αφέθηκε ελεύθερος να διαπράξει βιασμό το βράδυ του Σαββάτου, αφού ο εισαγγελέας του Βερολίνου αποφάσισε ότι δεν αποτελούσε άμεση απειλή, παρά το γεγονός ότι εισέβαλε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας το προηγούμενο βράδυ και προσπάθησε να την στραγγαλίσει μέχρι θανάτου.

Η υπόθεση που θυμίζει έντονα τα όσα εκτυλίχθηκαν στην χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, με την υπόθεση του «δράκου των εξαρχείων», αναστατώνει την γερμανική κοινή γνώμη και κάνει πολλούς να μιλούν για κατάρρευση των συστημάτων ασφαλείας σε όλη την Δύση.

Διεξάγεται εσωτερική έρευνα σχετικά με το γιατί οι εισαγγελείς επέλεξαν να μην απαγγείλουν αμέσως κατηγορίες εναντίον του 25χρονου Σύρου υπηκόου μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Παρασκευής για βίαιη επίθεση εναντίον ηλικιωμένης.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ο άνδρας εισέβαλε με τη βία στο σπίτι του 78χρονου θύματός του στην οδό Bremer Strasse στην πολυπολιτισμική συνοικία Moabit της γερμανικής πρωτεύουσας.

“Ο δράστης φέρεται να την έβαλε σε ένα λεγόμενο κεφαλοκλείδωμα και την έπνιξε”, αναφέρεται σε έκθεση της αστυνομίας του Βερολίνου.

“Η 78χρονη φώναξε δυνατά για βοήθεια, οπότε αρκετοί συγγενείς που ζούσαν επίσης στο σπίτι ήρθαν σε βοήθεια και μόνο με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να την απελευθερώσουν από τη λαβή του 25χρονου”, προστίθεται.

Ο δράστης διέφυγε από το κτίριο και λήστεψε έναν πεζό στην οδό Wiebestrasse, προτού τελικά συλληφθεί παρά την αντίσταση που προέβαλε, τραυματιστεί και μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο για περίθαλψη.

Σύμφωνα με την BZ, ο εφημερεύων εισαγγελέας δεν διαπίστωσε ότι οι πράξεις του υπόπτου τον είχαν καταστήσει ύποπτο για άλλα εγκλήματα ώστε να προφυλακισθεί.

Ως εκ τούτου, ήταν ελεύθερος να περιφέρεται στους δρόμους και να βιάσει το Σάββατο μία αιτούσα άσυλο που ζούσε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ostpreußendamm στο Lichterfelde.

Ο άνδρας διέφυγε και πάλι από τη σκηνή και δεν έχει ακόμη συλληφθεί από τις αρχές. Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...

Ζαλγκίρις για Έβανς: «Πραγματικό παράδειγμα και ηγέτης»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Κίναν Έβανς αναφέρθηκε...

Εθνική Νέων Γυναικών: Πρεμιέρα με περίπατο επί της Αλβανίας (96-39)

Δυνατό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό...