Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Συνταγματική κρίση στις ΗΠΑ – Το Τέξας τοποθετεί συρματοπλέγματα, η Ουάσινγκτον αντιδρά με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ημερομηνία:

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ (Ρεπουμπλικάνος), απείλησε ότι θα στρέψει δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες από το Τέξας στο εσωτερικό της χώρας στην υποβόσκουσα συνοριακή διαμάχη με την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον, αν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Δημοκρατικός) συνεχίσει να εμποδίζει τους αξιωματούχους του να κάνουν τη δουλειά τους. «Οι μεταφορές θα συνεχιστούν έως ότου ο Μπάιντεν διασφαλίσει τα σύνορα», έγραψε ο κυβερνήτης στο τη Δευτέρα.

Το Τέξας έχει ήδη μεταφέρει πάνω από 100.000 μετανάστες στα λεγόμενα ασφαλή λιμάνια. «Οι πόλεις που έχουν κατακλυστεί πλήρως στα σύνορα Τέξας-Μεξικού δεν πρέπει να πληρώσουν για την πολιτική ανοιχτών συνόρων του προέδρου Μπάιντεν», τόνισε ο Άμποτ.

Δέκα εκατομμύρια παράνομες είσοδοι από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν

Από τότε που ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν την άνοιξη του 2021, σχεδόν δέκα εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες έχουν εισέλθει στη χώρα. Μόνο το , υπήρχαν 2,4 εκατομμύρια μετανάστες. Τον περασμένο Δεκέμβριο έφτασαν πάνω από 300.000, πράγμα που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στις .

Αριθμός παράνομων διελεύσεων συνόρων από το 2020
Αριθμός παράνομων διελεύσεων συνόρων από το 2020 Graphic

Ενώ λοιπόν πολιτείες όπως το Τέξας επιμένουν σε αυστηρότερη ασφάλεια των συνόρων, οι «ασφαλείς παράδεισοι» ακολουθούν μια πολιτική ανοχής των λαθρομεταναστών. Πόλεις όπως η Βοστώνη, η Μινεάπολις και η θεωρούνται «πόλεις-καταφύγια», ενώ πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Τζόρτζια και η Μοντάνα έχουν απαγορεύσει αυτό το καθεστώς.

Ο κυβερνήτης του Τέξας αποκαλεί τη μαζική μετανάστευση «εισβολή»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Άμποτ δήλωσε σε μια ανοιχτή επιστολή ότι η πολιτεία του αντιμετώπιζε μια «εισβολή» ως αποτέλεσμα της μαζικής μετανάστευσης. «Η Ουάσινγκτον έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πολιτεία του Τέξας», κατήγγειλε ο πολιτικός. Ως αποτέλεσμα, η παράνομη μετανάστευση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Αφού αρκετοί μετανάστες πνίγηκαν σε ένα ποτάμι στα σύνορα με το Μεξικό, η Ουάσινγκτον έδωσε τελεσίγραφο στο Όστιν να ανοίξει αμέσως την περιοχή στους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. «Το Τέξας συνεχίζει να μην επιτρέπει την πρόσβαση στα σύνορα, ακόμη και όταν υπάρχει άμεση απειλή για τη ζωή και την ασφάλεια», ανέφεραν οι ομοσπονδιακές αρχές για την υπόθεση. Αρκετές πολιτείες εξέφρασαν στη συνέχεια την αλληλεγγύη τους στην προσέγγιση του Τέξας.

Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι αξιωματούχοι του Τέξας δεν πρέπει να εμποδίζουν την Εθνική Φρουρά να εργάζεται. Η Εθνική Φρουρά είχε ξηλώσει συρματοπλέγματα που είχαν προηγουμένως στήσει οι συνοριοφύλακες του Τέξας.

Οι συνοριοφύλακες του Τέξας αποκλείουν ομοσπονδιακά γραφεία

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, προέβη σε καταγγελίες ότι η Ουάσιγκτον παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα με τις πολιτικές της. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όχι μόνο αγνοεί τον νόμο, αλλά συνεργάζεται ενεργά με τα καρτέλ ναρκωτικών για να φέρνουν ανθρώπους στη χώρα. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι τέτοιο στην ιστορία μας», τόνισε ο Εισαγγελέας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν βοηθά ουσιαστικά τους εγκληματίες να αποκτήσουν ερείσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο.

Αριθμός αδικημάτων για ναρκωτικά από το 2016 Γράφημα: Heritage Foundation
Αριθμός αδικημάτων για ναρκωτικά από το 2016 Γράφημα: Heritage Foundation

Η διαμάχη μεταξύ των αρχών κορυφώθηκε προσωρινά όταν οι συνοριοφύλακες του Τέξας αρνήθηκαν στη συνέχεια την πρόσβαση ομοσπονδιακών αξιωματούχων σε ορισμένα τμήματα των συνόρων. Σε ένα πάρκο στη συνοριακή πόλη Ιγκλ Πας, για παράδειγμα, οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς του Τέξας απέκλεισαν το δρόμο της ομοσπονδιακής συνοριοφυλακής προκειμένου να οχυρώσουν περαιτέρω την περιοχή.

«Εάν ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπαθήσει να πάρει την ασφάλεια των συνόρων από τα χέρια μας, θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας ούτως ή άλλως», δήλωσε με αποφασιστικότητα ο κυβερνήτης Άμποτ σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον το Σαββατοκύριακο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει αλληλεγγύη στο Τέξας

Η πολιτεία ήδη ανταλλάσσει τους αξιωματούχους της Εθνικής Φρουράς που σταθμεύουν στην περιοχή των συνόρων με αξιωματούχους του Τέξας. Άλλες πολιτείες στέκονται επίσης στη γραμμή του Τέξας – οι μονάδες τους θα μπορούσαν επίσης να υποστηρίξουν τα σύνορα, αν χρειαστεί. Προς το παρόν δεν διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ του Όστιν και της Ουάσινγκτον. Παρά τις εντάσεις, ο Άμποτ παρέμεινε ψύχραιμος: «Αυτό το φάντασμα θα τελειώσει το αργότερο τον επόμενο χρόνο, όταν θα έχουμε έναν νέο πρόεδρο που θα εφαρμόσει και πάλι τον αμερικανικό νόμο».

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Ρεπουμπλικάνος) διαβεβαίωσε το Τέξας για την αλληλεγγύη του. Εάν επανεκλεγεί το Νοέμβριο, θα υποστηρίξει όλες τις συνοριακές πολιτείες. «Οι Δημοκρατικοί κατέστρεψαν την ασφάλεια των συνόρων μας, γι' αυτό θα πρέπει να την επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο. Δεν χρειάζονται νέοι νόμοι γι' αυτό, γιατί τα σύνορα είναι εκεί!», τόνισε τη Δευτέρα στο κοινωνικό του δίκτυο Truth.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βελόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: Προσπαθεί να πάρει θέση στην ομάδα του Τραμπ (βίντεο)

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της...

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Ντεγουέστ

Tην λύση της συνεργασίας με τον Σενπαστιάν Ντεγουέστ ανακοίνωσε...

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται για τους Έλληνες πρωταθλητές

Στο εξωτερικό θα συνεχίσουν την αγωνιστική δράση αρκετοί Έλληνες...

Επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν 6 άτομα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας...

Live streaming: Δομινικανή Δημοκρατία – Eλλάδα (21:00)

Τη Δομινικανή Δημοκρατία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο ΣΕΦ στο...