Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών διακινητών στην Σερβία: Τρείς λαθρομετανάστες νεκροί και ένας τραυματίας για τον έλεγχο των «περασμάτων»

Ημερομηνία:

Τρεις νεκροί λαθρομετανάστες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε στις 27 Οκτωβρίου σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στον σερβικό οικισμό Horgoš, στη συνοριακή ζώνη μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας. Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην περιοχή Bačka όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Θεωρείται ότι το περιστατικό ήταν η τελευταία σύγκρουση μεταξύ δύο ομάδων μεταναστών για το ποιος θα πρέπει να εισπράττει τις πληρωμές για τις παράνομες διελεύσεις των συνόρων. Η περιοχή βρίσκεται εντός της συνοριακής ζώνης και οι αναφορές για βίαια επεισόδια εκεί έχουν γίνει συνηθισμένες. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος έλαβε πραγματικά μέρος στην ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι παράνομοι μετανάστες φέρονται να χρησιμοποιούν εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται σε ένα πρώην αγροτικό κτήμα, το οποίο ονομάζεται επίσης Baka, ως καταφύγια, ενώ επιχειρούν παράνομες διελεύσεις των ουγγρικών συνόρων τη νύχτα.

Σύμφωνα με μια σερβική , εγκληματικές συμμορίες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της περιοχής καθώς προσπαθούν να περάσουν λαθραία μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της λεγόμενης βαλκανικής χερσαίας οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή της Μπάκα, ελπίζοντας να εισέλθουν στην με τη βοήθεια διακινητών ανθρώπων.

Σημαντική αστυνομική δύναμη φέρεται να βρίσκεται επί τόπου αναζητώντας τους δράστες και παρακολουθώντας το περιβάλλον.

51 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν να περιφέρονται στη Ρόδο – Ευτυχώς, «συνελήφθησαν» για να απαλλαγούν οριστικά από μια ζωή χωρίς επιδόματα

Παρόλο που το περιστατικό συνέβη εκτός της κατοικημένης περιοχής του Horgo, οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ανησύχησαν αφού άκουσαν επίμονους πυροβολισμούς.

Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι κράτησαν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο ή τους παιδικούς σταθμούς επειδή φοβόντουσαν.

Το ανέφερε ότι τα στοιχεία της σερβικής αστυνομίας αποκαλύπτουν αύξηση των παράνομων διελεύσεων από λαθρομετανάστες, κυρίως νεαρούς άνδρες από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Σύμφωνα με το AP, η σερβική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιδρομές στη συνοριακή περιοχή τους τελευταίους μήνες. Σε αυτές τις επιδρομές συνέλαβαν εκατοντάδες μετανάστες, συνέλαβαν διακινητές ανθρώπων και ανακάλυψαν πολλά όπλα στα δασώδη τμήματα της περιοχής.

Η Ουγγαρία ακολουθεί αυστηρή γραμμή κατά της παράνομης μετανάστευσης και διαθέτει εκτεταμένους συνοριακούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου ενός ατσάλινου συνοριακού φράχτη.

Ακόμη μια κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή στην Β. Ελλάδα

Ο Zoltan Kovacs, ο διεθνής εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης, δήλωσε στο “”: “Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την ΕΕ ότι το αυξανόμενο ποσοστό βίας και τρομοκρατίας που διαπράττουν οι συμμορίες μεταναστών γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο στα σύνορά μας, αλλά φαίνεται ότι θέλουν να παραμείνουν τυφλοί απέναντι στο ζήτημα.

“Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν οι Βρυξέλλες, ότι δεν χρειαζόμαστε ποσοστώσεις και στρατόπεδα μεταναστών, αλλά μια γρήγορη και οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία των συνόρων μας και την ασφάλεια των πολιτών μας”, είπε.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βελόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: Προσπαθεί να πάρει θέση στην ομάδα του Τραμπ (βίντεο)

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της...

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Ντεγουέστ

Tην λύση της συνεργασίας με τον Σενπαστιάν Ντεγουέστ ανακοίνωσε...

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται για τους Έλληνες πρωταθλητές

Στο εξωτερικό θα συνεχίσουν την αγωνιστική δράση αρκετοί Έλληνες...

Επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν 6 άτομα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας...

Live streaming: Δομινικανή Δημοκρατία – Eλλάδα (21:00)

Τη Δομινικανή Δημοκρατία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο ΣΕΦ στο...