Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Στις 11/9 θα συζητήσει στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα ονόματα των Επιτρόπων η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα συζητήσει τα ονόματα και τις αρμοδιότητες των μελών της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, θα βρεθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντελφίν Κολάρντ, αναφέρει πως μετά από πρόσκληση της Προέδρου του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, οι ηγέτες του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις με την κ. Φον ντερ Λάιεν «για τη δομή της Κομισιόν και τα χαρτοφυλάκια που προτείνονται» την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 μέχρι τις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα (9:00 με 10:30 ώρα Κύπρου).

«Αυτή η ανταλλαγή απόψεων στη Διάσκεψη των Προέδρων», σημείωσε η κ. Κολάρντ αναφερόμενη στην επιτροπή που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για την ατζέντα του σώματος και αποτελείται από την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων, «θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη της διαδικασίας των ακροάσεων, όταν το Κοινοβούλιο λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα».

Εφόσον η κ. Φον ντερ Λάιεν ανακοινώσει τα ονόματα των υποψήφιων Επιτρόπων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ορίσει το πρόγραμμα των ακροάσεων των υποψηφίων με τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Αν και ο αρχικός προγραμματισμός είναι η τελική ψήφος για έγκριση του Κολεγίου των Επιτρόπων να πραγματοποιείτο εντός Οκτωβρίου ώστε η νέα Επιτροπή να αναλάβει τον Νοέμβριο, οι καθυστερήσεις στη διαδικασία δείχνουν ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Ολομέλεια του Νοεμβρίου και ανάληψη καθηκόντων των Δεκέμβριο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο πρώτα προσυνέδρια της ΝΙΚΗΣ σε Ιωάννινα και Πάτρα.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ολοκληρώθηκαν με...

Συνάντηση Στάρμερ-Μελόνι για το μεταναστευτικό: Ώρα να μπει τέλος στην λαθρομετανάστευση

Η Βρετανία θέλει να αντιγράψει το σχέδιο της Μελόνι...

Ο Rothbard για το φαινόμενο του πολέμου

To κράτος είναι -και ήταν ανέκαθεν- ο μεγαλύτερος εχθρός...

Η Ουγγαρία μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά αποζημίωση για την φύλαξη των συνόρων της

Η Ουγγαρία θα ζητήσει την επιστροφή των δαπανών της...

Και δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ- Ακτιβιστής υπέρ της Ουκρανίας ο δράστης

Στόχος και δεύτερης απόπειρας δολοφονίας ο Ντόναλντ Τραμπ. H αμερικανική...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com