Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Στη Δυτική Όχθη ο Μπλίνκεν – Συναντήθηκε με Μαχμούντ Αμπάς

Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη Δυτική Όχθη. Ο Μπλίνκεν βρέθηκε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη στη Ραμάλα.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τους βασικούς υπουργούς Εξωτερικών της Μέσης Ανατολής στην Ιορδανία με σκοπό να ασκήσει πιέσεις για την υποστήριξη στο σχεδιασμό ενός μεταπολεμικού μέλλοντος για τη Γάζα. Ο Άντονι Μπλίνκεν επιδιώκει να κερδίσει υποστήριξη μεταξύ των κορυφαίων αραβικών εθνών, τα οποία παραμένουν επιφυλακτικά, όσο το Ισραήλ εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα.

Σήμερα, όπως από εχθές έχουμε ενημερώσει, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να επισκεφθεί και την Τουρκία, ενώ αύριο αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img