Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Σουηδία: Έγκλημα με τηλεχειρισμό; Αρχηγοί συμμοριών που διευθύνουν εγκληματικές επιχειρήσεις από το εξωτερικό

Η σουηδική αστυνομία έχει εντοπίσει περίπου 600 άτομα που εμπλέκονται σε οργανωμένο έγκλημα με στόχο τη Σουηδία από το εξωτερικό, με ορισμένα να έχουν τη σουηδική υπηκοότητα και να δρουν από 57 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με το Εθνικό Επιχειρησιακό Τμήμα της Σουηδικής Αστυνομικής Αρχής (NOA), περίπου 150 από αυτά τα άτομα είναι είτε υπό κράτηση είτε καταζητούνται διεθνώς.

«Έχουμε μια σοβαρή και συνεχώς εξελισσόμενη τάση εγκληματικότητας στη Σουηδία, όπου ένα μεγάλο μέρος των εγκλημάτων διατάσσεται και κατευθύνεται από το εξωτερικό. Τα άτομα αυτά επηρεάζουν έτσι την εγκληματικότητα που βλέπουμε τώρα στη χώρα»,» δήλωσε η Πέτρα Λουντ, Επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας.

Οι εγκληματικοί φορείς έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά σε διεθνές επίπεδο για να ενισχύσουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες και να αποφύγουν τη σουηδική επιβολή του νόμου. Εμπλέκονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών, τη βία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με πρόσθετα εγκλήματα όπως η εμπορία όπλων και η απάτη.

Τα τελευταία 20 χρόνια, εγκληματίες υψηλού και μεσαίου επιπέδου που διευθύνουν εγκληματικές επιχειρήσεις στη Σουηδία έχουν δημιουργήσει ισχυρή παρουσία στην Ισπανία και, πιο πρόσφατα, στην Τουρκία, το Μαρόκο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι), τα Βαλκάνια, την Τυνησία, το Ιράν, το Ιράκ, την Πορτογαλία και αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής, δήλωσε η αστυνομία.

Πέρυσι, η Σουηδία κατέγραψε πάνω από 350 επιτυχημένες ή αποτραπείσες βομβιστικές επιθέσεις και 363 περιστατικά πυροβολισμών (συμπεριλαμβανομένων 53 θανάτων και 109 τραυματισμών) – ο υψηλότερος αριθμός σε όλη την Ευρώπη, σε μια χώρα που κάποτε είχε τα λιγότερα κατά κεφαλήν εγκλήματα με πυροβόλα όπλα. Αντίθετα, οι άλλες τρεις σκανδιναβικές χώρες κατέγραψαν μόνο έξι θανατηφόρους πυροβολισμούς μαζί το 2023.

Όπως είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, το σουηδικό έγκλημα των συμμοριών δεν είναι μόνο ένα αυξανόμενο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά έχει επηρεάσει και τους γείτονές της, οδηγώντας τη Δανία να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους και τις σκανδιναβικές χώρες να δημιουργήσουν μια κοινή περιφερειακή συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι όχι μόνο η Δανία, αλλά και μεγάλα τμήματα των Σκανδιναβικών χωρών αισθάνονται τις συνέπειες της μακροχρόνιας αποτυχημένης μεταναστευτικής και νομικής πολιτικής της Σουηδίας και το λαμβάνουμε αυτό εξαιρετικά σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας Πέτερ Χούμελγκαρντ στα μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα.

Της Κριστίνα Χόλμγκρεν-Λάρσον,
μεταφρασμένο από το
The European Conservative

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Τραμπ: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών

«Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών», δήλωσε ο...

Τι ξεχωρίζει τις άριστες εταιρείες;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια επιχείρηση να...

Fed: Αποφασίζει την πρώτη μείωση επιτοκίων εδώ και 4 χρόνια – Γιατί και πώς θα επηρεάσει όλο τον κόσμο

Η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων έχει εν πολλοίς προεξοφληθεί....

Πώς θα φτιάξετε το σπίτι σας με άτοκο δάνειο 25.000 ευρώ

Άτοκο δάνειο έως 25.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση των...

Βομβητές με… εκρηκτικά: Πώς το Ισραήλ παγίδευσε τις προμήθειες της Χεμπολάχ

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com