Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Σε μπελάδες η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν! Γιατί καθυστερεί η ανακοίνωση της νέας Κομισιόν; Ο ρόλος της Μελόνι και της Σλοβένας κακοποιήτριας!

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί και να παρουσιαστεί στο κοινό μέχρι την Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, με την Πρόεδρο Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να αναγκάζεται να αναβάλει την παρουσίαση της νέας σύνθεσης του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η καθυστερημένη κοινοβουλευτική επιβεβαίωση ενός Σλοβένου υποψηφίου αναφέρθηκε ως πρόσχημα στις Βρυξέλλες. «Νομίζω ότι η Επιτροπή χρησιμοποιεί τη σλοβενική κοινοβουλευτική διαδικασία για να κερδίσει άλλη μια εβδομάδα για να τελειοποιήσει την κατανομή των θέσεων», δήλωσε αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικαλείται το Politico.

Οι Σοσιαλιστές απειλούν να απορρίψουν την ομάδα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η δικαιολογία για την καθυστέρηση είναι ότι η Σλοβενία δεν έχει ακόμη λάβει οριστική απόφαση για τον υποψήφιό της. Μετά την απόσυρση του Tomaz Vesel, το σλοβενικό κοινοβούλιο πρέπει τώρα να επιβεβαιώσει την αποστολή της πρώην διπλωμάτη και υποψήφιας για την προεδρία Marta Kos στις Βρυξέλλες.

Η Kos αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρέσβειρα στην Ελβετία το 2020 μετά από έρευνα για φερόμενη κακομεταχείριση του προσωπικού της πρεσβείας.

Η υποψηφιότητα της φιλελεύθερης πολιτικού δέχθηκε επίθεση από πολλά σλοβενικά δημοσιεύματα, τα οποία επεσήμαναν ότι η Μάρτα Κος ζει στην Ελβετία, μια χώρα εκτός ΕΕ, και ότι συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Παράνοια: Η Φον ντερ Λάιεν αναβάλλει την ανακοίνωση της νέας Κομισιόν για να επιτευχθεί «ισορροπημένη εκπροσώπηση» ανδρών και γυναικών

Βέβαια, το σχέδιο της φον ντερ Λάιεν δεν απέτυχε εξαιτίας αυτής της πράξης του πρωτοκόλλου, καθώς η ίδια είχε ορίσει προηγουμένως την 11η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία παρουσίασης της νέας Επιτροπής.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, η διαμάχη για έναν από τους υποψηφίους είχε κλιμακωθεί σε τέτοιο βαθμό και η διαμάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η φον ντερ Λάιεν αναγκάστηκε να αναβάλει την ανακοίνωση της λίστας.

Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσαν ότι χωρίς αλλαγές θα ήταν πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εγκριθούν τα σημερινά ονόματα σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Η Αριστερά ανησυχεί ιδιαίτερα από τις πληροφορίες ότι ο υποψήφιος του Ιταλού πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Ραφαέλε Φίττο, θα γίνει αντιπρόεδρος της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι θα έχουν μόνο τέσσερις επιτρόπους μετά τα πρόσφατα φτωχά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, φοβούνται ότι το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα επισκιάσει τους επιλεγμένους υποψηφίους τους, ανέφεραν οι Financial Times.

Οι Πράσινοι και η φιλελεύθερη ομάδα Renew, η οποία ψήφισε υπέρ της ανάθεσης της θέσης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταδίκασαν επίσης δημοσίως τον σχεδιαζόμενο ρόλο του Fitto, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι ένας συντηρητικός υποψήφιος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για την οικονομία και το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης στη νέα Επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Τραμπ: «Αν δεν τα πήγαινα καλά» το 2020, «δεν θα σκεφτόμουν καν» να κατέβω υποψήφιος

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι αν δεν...

Η Μελόνι αντιδρά με φρίκη στις κατηγορίες κατά του Σαλβίνι για τον αποκλεισμό πλοίων ΜΚΟ

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι αντέδρασε αγανακτισμένη στην...

Super League: Ο Ιταλός Παϊρέτο τελικά στο Άρης – Ολυμπιακός – Αντίδραση των «κίτρινων»

Ιταλός στη θέση Ιταλού. Ο Λούκα Παϊρέτο ορίστηκε τελικά...

ΝΙΚΗ: Ανάγκη καταγγελίας της Τουρκίας στον ΟΗΕ για το Casus Belli

Στο casus belli της Τουρκίας για την περίπτωση που...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com