Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Πώς ο Κάρολος «έθαψε» τον Σούνακ με μόνο όπλο μια γραβάτα

Χειρουργικής ακριβείας η παρέμβαση του Καρόλου, τελειώνει την πολιτική καριέρα του «υπαλλήλου» Σούνακ, αφηνοντάς τον δίχως συμμάχους.

Η εικόνα του βασιλέως Κάρολου του Γ΄, να συνομιλεί με τον Ρίσι Σούνακ, φορώντας την γνωστή γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες έκανε τον γύρο του κόσμου και ήταν το “καρφί” στο φέρετρο του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Λίγες μόνον ημέρες από την βαθύτατη προσβολή του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Ινδού στην καταγωγή, Ρίσι Σούνακ κατά του ελληνισμού, ο Βασιλιά Κάρολος πήρε ξεκάθαρη θέση στέλνοντας με την εικόνα του ένα μήνυμα πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε δήλωση που θα μπορούσε να κάνει.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος, του οποίου το ενδιαφέρον για το περιβάλλον είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, βρέθηκε στο Ντουμπάϊ για Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28. Στην ίδια εκδήλωση βρισκόταν και ο Ρίσι Σούνακ, όπως και δεκάδες άλλοι ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο.

Και ήταν ενώπιον αυτού του κοινού αποτελούμενου από τους ηγέτες όλης της υφηλίου, που ο Κάρολος επέλεξε όχι απλά να δείξει τις προθέσεις του σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και να «ταπεινώσει» τον Ρίσι Σούνακ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε έναν της χώρας μας.

Πολιτικά μιλώντας η κίνηση του Καρόλου, που τον βάζει «απέναντι» από τον Ρίσι Σούνακ, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την παρτίδα για τον βρετανό Πρωθυπουργό, που προσπαθεί να βρεί απεγνωσμένα συμμάχους. Αυτός ήταν άλλωστε και ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση της συναντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια απελπιδα προσπάθειά του να «επαναφέρει» στην σφαίρα επιρροής του, τους πιο βαθιά συντηρητικούς Άγγλους, που ήταν απογοητευμένοι από την στάση του στο μεταναστευτικό και στην ισλαμοποίηση της Αγγλίας, που φάνηκε ξεκάθαρα στις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς.

Με το παλάτι όμως απέναντί του, είναι σαφές ότι αυτού του είδους η προσπάθεια πλέον είναι ναρκοθετημένη και δύσκολα θα μπορέσει ο κ. Σούνακ να απευθυνθεί σε αυτό το κοινό. Διότι μπορεί το παλάτι στην Αγγλία να μην παρεμβαίνει συχνά ή να παρεμβαίνει με πάρα πολύ διακριτικότητα αλλά όταν το κάνει τα αυτιά που το ακούν είναι πάρα πολλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στο Brexit η βαρύνουσα … παράμετρος που οδήγησε τους ψηφοφόρους στο να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ακριβώς η παρέμβαση της τότε βασίλισσας Ελισάβετ.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι με την κινησή του αυτή, γεμάτη συμβολισμούς και με μοναδικό κίνητρο της αγάπη του για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία ο Κάρολος κυριολεκτικά «έθαψε» το πολιτικό μέλλον του Ρίσι Σούνακ.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι προφήτης για να το μαντέψει αυτό. Όπως δεν χρειάζεται και για να «μαντέψει» ότι μελλοντικό – και για όσο τουλάχιστον στον θρόνο βρίσκεται ο Κάρολος – οι Βρετανοί ηγέτες θα είναι πολύ πιο «προσεκτικοί» όσον αφορά στις σχέσεις τους με την χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img