Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

«Οπλιστείτε, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να σας προστατεύσουν, λέει ο πρώην Πρωθυπουργός της Σλοβενίας

Ημερομηνία:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα προέτρεψε τους πολίτες να οπλιστούν νόμιμα προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις κοινότητές τους από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή, ο πρώην τρεις φορές ηγέτης της Σλοβενίας εξαπέλυσε ένα καυστικό κήρυγμα κατά της σημερινής κυβέρνησης στη Λιουμπλιάνα, η οποία ενίσχυσε τους προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Κροατία και την Ουγγαρία το Σαββατοκύριακο λόγω της έξαρσης της βίας στη Μέση Ανατολή.
“Κατέβασαν τον φράχτη και τώρα, πανικόβλητοι, επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορα με τους γείτονες”, έγραψε ο Γιάνσα στο .

Υποστήριξε ότι ο νυν πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκόλομπ είχε παραδεχθεί ότι οι έλεγχοι δεν θα έκαναν σχεδόν τίποτα και θα “εκτρέψουν μόνο τη ροή των λαθρομεταναστών από τους δρόμους στις σιδηροδρομικές γραμμές”.

Ο Janša κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι τάσσεται υπέρ της μουσουλμανικής μαζικής μετανάστευσης και ότι χρηματοδοτεί μη κυβερνητικούς ακτιβιστές “οι οποίοι, σε πρόσφατη συγκέντρωση στη Λιουμπλιάνα, κάλεσαν ευθέως για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και απείλησαν τους “απίστους” με “ιερό” πόλεμο”.

Οι Σλοβένοι αστυνομικοί θα προτιμούσαν να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση από το να παίζουν το ρόλο των οδηγών ταξί στα κέντρα ασύλου, πρόσθεσε, ενώ επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Boštjan Poklukar, ο οποίος, όπως υποστήριξε, απέτυχε να δημιουργήσει επαρκή συνοριακή άμυνα, σε τέτοιο βαθμό που ορισμένες πόλεις στην περιοχή Suha Krajina αναγκάστηκαν “να δημιουργήσουν τους δικούς τους χωροφύλακες”.

Προς ενσωμάτωση δεκάδες λαθρομετανάστες που έκαναν απόβαση στις ακτές του… Πηλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε την τελευταία εισβολή Παλαιστίνιων τρομοκρατών στο Ισραήλ ως απόδειξη του “πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να είναι καλά οπλισμένοι με νόμιμο και οργανωμένο τρόπο”, υποστηρίζοντας ότι μόνο τα οπλισμένα άτομα στα κιμπούτζιμ απέτρεψαν τον αριθμό των νεκρών αμάχων στο Ισραήλ να είναι ακόμη υψηλότερος από τους 1.400 που αναφέρθηκαν.

Υπό το φως της πρόσφατης πληθώρας εξτρεμιστικών ισλαμικών επιθέσεων στη Δυτική Ευρώπη – συγκεκριμένα της επίθεσης με βόμβα σε συναγωγή στο Βερολίνο, της τρομοκρατικής επίθεσης που σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς ποδοσφαίρου στις Βρυξέλλες και του μαχαιρώματος από Τσετσένο μουσουλμάνο σε γαλλικό σχολείο που άφησε έναν δάσκαλο νεκρό – οι Σλοβένοι έπρεπε να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα, δήλωσε ο Janša.

Δραπέτης από τις φυλακές της Τυνησίας ήταν ο ισλαμιστής τρομοκράτης στις Βρυξέλλες! Μήπως τον είχε «διασώσει» κάποια ΜΚΟ;

Με την παραδοχή ότι οι σημερινές αρχές “δεν είναι ούτε κατά διάνοια ικανές για έγκαιρες εκτιμήσεις, προετοιμασίες και δράση”, ο πρώην ηγέτης υποστήριξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για όλους τους πολίτες “να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης για να προστατεύσουν την οικογένειά τους και τη χώρα”.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...