Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Ομάδες υπέρ της οικογένειας παίρνουν θέση κατά του πιστοποιητικού γονικής μέριμνας της ΕΕ

Ενάντια στην πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την έκδοση πιστοποιητικού γονεϊκότητας οργανώνονται ομάδες προστασίας της παραδοσιακής οικογένειας σε όλη την Ευρώπη.

Πέρυσι, η Επιτροπή πρότεινε ένα πιστοποιητικό σε όλη την ΕΕ που να αναγνωρίζει τη σχέση γονέα-παιδιού. Αυτό θα βοηθούσε στην ελάφρυνση του διοικητικού φόρτου για τις οικογένειες που βρίσκονται σε διασυνοριακές καταστάσεις, όπου τα νομικά έγγραφα που πιστοποιούν τη σχέση ενός ανηλίκου με έναν γονέα μπορεί να μην αναγνωρίζονται εύκολα μεταξύ των κρατών μελών.

Ωστόσο, το οικογενειακό δίκαιο δεν αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΕ, και οι αντίπαλοι προειδοποιούν ότι θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τις ρυθμίσεις παρένθετης μητρότητας που γίνονται από ευρωπαϊκές οικογένειες σε άλλες χώρες, να αναγκάσει τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και να μειώσει την προστασία των παιδιών.

Σύμφωνα με το σχέδιο οδηγίας, η απόκτηση πιστοποιητικού γονικής ιδιότητας θα απαιτούσε μόνο μια απλή διοικητική διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γλώσσα του σχεδίου αποφεύγει τους νομικούς όρους της γονεϊκότητας ή της τεκνοθεσίας για τη γονεϊκότητα.

Στο πλαίσιο του οργανισμού ομπρέλα Ευρώπη για την οικογένεια, μέλη φιλοοικογενειακών ομάδων από όλο το μπλοκ συναντήθηκαν με την ευρωβουλευτή Margarita de la Pisa Carrión την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν για το πού βρίσκεται η οδηγία και πώς να αναλάβουν δράση εναντίον της.

Η Carrión, μέλος της ομάδας ECR, είναι μέλος της επιτροπής FEMM (Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητα των Φύλων) και συνέταξε τη γνώμη για την πρόταση της Επιτροπής, κάνοντας ό,τι μπορεί για να μετριάσει την πιθανή ζημιά της. Εξήγησε ότι παρόλο που η προτεινόμενη οδηγία είναι εξαιρετικά απίθανο να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ, ιδίως επειδή απαιτεί ομοφωνία, είναι ωστόσο σημαντικό να κινητοποιηθούμε εναντίον της.

“Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία”, είπε απαριθμώντας τις χώρες που θα αντιταχθούν στην πρόταση στο Συμβούλιο. “Υπάρχουν χώρες που έχουν ακόμη και γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου που δεν το υποστηρίζουν”.

Συμβούλευσε επίσης ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσει η ευρύτερη κοινωνία.

“Τώρα οι πολίτες και η κοινωνία των πολιτών μπορούν να πουν κάτι”, είπε. “Μπορούν να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους και να αυξήσουν τη συζήτηση για το θέμα αυτό”.

Καθώς το προτεινόμενο μέτρο θα τεθεί ενώπιον των υπουργών Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι αφορά το οικογενειακό δίκαιο, οι φιλοοικογενειακές ομάδες και οι μεμονωμένοι πολίτες ενθαρρύνονται να ασκήσουν πιέσεις στους εθνικούς τους υπουργούς Δικαιοσύνης κατά του πιστοποιητικού γονικής μέριμνας.

Μπορούν επίσης να συνεχίσουν να καταγράφουν τη διαφωνία τους στους ευρωβουλευτές, καθώς η διαπραγματευτική στάση του Κοινοβουλίου θα ψηφιστεί πιθανότατα από την ολομέλεια τον Νοέμβριο.

 

The European Conservative

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img