Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το αφεντικό της ιαπωνικής μαφίας ότι σχεδίαζε να διακινήσει πυρηνικά υλικά

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος ενός φερόμενου ως μέλους της ιαπωνικής μαφίας, κατηγορώντας τον για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση πυρηνικών υλικών. Ο Takeshi Ebisawa, ηλικίας 60 ετών, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει ουράνιο και πλουτώνιο με σκοπό να βοηθήσει το Ιράν στην κατασκευή πυρηνικού όπλου, όπως αναφέρει το BBC.

Ο κ. Ebisawa, μαζί με έναν συγκατηγορούμενό του από την Ταϊλάνδη, αντιμετώπισαν στο παρελθόν κατηγορίες που αφορούσαν αδικήματα σχετικά με όπλα και ναρκωτικά τον Απρίλιο του 2022. Τώρα, αντιμετωπίζει ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί για τις τελευταίες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο κ. Ebisawa, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ανώτερο στέλεχος του ιαπωνικού συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος, της Γιακούζα, φέρεται να δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες, όπως η Σρι Λάνκα, η Μιανμάρ, η Ταϊλάνδη και οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο κ. Ebisawa και οι συνεργάτες του παρουσίασαν δείγματα πυρηνικών υλικών στην Ταϊλάνδη σε μυστικό πράκτορα της αμερικανικής υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών (DEA). Ο εν λόγω πράκτορας εμφανιζόταν ως διακινητής με διασυνδέσεις με έναν Ιρανό στρατηγό. Τα πυρηνικά δείγματα, που προέρχονταν από τη Μιανμάρ, κατασχέθηκαν από τις αρχές της Ταϊλάνδης και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ερευνητές των ΗΠΑ, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την παρουσία ουρανίου και πλουτωνίου οπλικού τύπου.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται επίσης ότι ο κ. Ebisawa προσπάθησε να προμηθευτεί σημαντικές ποσότητες όπλων στρατιωτικού βαθμού για μια απροσδιόριστη ομάδα ανταρτών στη Μιανμάρ. Τα όπλα αυτά περιλάμβαναν πυραύλους εδάφους-αέρος, τυφέκια εφόδου, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, πολυβόλα, ρουκέτες και διάφορα είδη τακτικού εξοπλισμού.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Matthew G. Olden παρατήρησε ότι οι συνέπειες τέτοιων προσπαθειών θα μπορούσαν να είναι ολέθριες, τονίζοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει προ των ευθυνών τους όσους εμπλέκονται σε διακίνηση υλικών που απειλούν την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή σταθερότητα

Πηγή: Voice Of Europe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

«Απόπειρες υπονόμευσης της δημοκρατίας» – Βρετανοί πολιτικοί ηγέτες καταδικάζουν την «αποτρόπαια» επίθεση στον πρόεδρο Τραμπ

Προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ένας ανώτερος εκπρόσωπος της βρετανικής...

Η Φινλανδία συλλαμβάνει τρεις ύποπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Τρεις άνδρες ύποπτοι για συμμετοχή σε δραστηριότητες της οργάνωσης...

Ιρανός πρόεδρος: Δεν έχουμε μεταφέρει όπλα στην Ρωσία

Επιμένει το Ιράν πως δεν έχει στείλει όπλα στη Ρωσία για χρήση κατά...

Ο παραιτηθείς Τιερί Μπρετόν και το κόστος των πολιτικών συναλλαγών

Σήμερα, έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Τιερί Μπρετόν,...

ΠαΣοΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψηφίων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΔΕΚΑΠ με τη...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com