Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Ο Ζελένσκι λέει στους Αμερικανούς νομοθέτες ότι είναι πρόθυμος να αυξήσει την ηλικία στρατολόγησης πάνω από τα 40 έτη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να δήλωσε σε γερουσιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την ηλικία στράτευσης σε ηλικία άνω των 40 ετών, σε μια προφανή προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του Κιέβου να σταθεί απέναντι στον πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό που μπορεί να αντλήσει η Μόσχα για να διεξάγει τον πόλεμο.

Κατά το τελευταίο του «ταξίδι πίεσης» στην Ουάσινγκτον, που είχε ως σκοπό να παρακαλέσει το Κογκρέσο να υποστηρίξει το αίτημα του προέδρου Μπάιντεν για επιπλέον 61 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Ζελένσκι φέρεται να είπε σε επιφυλακτικούς γερουσιαστές ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρατεύσει άνδρες άνω των 40 ετών για να αυξήσει το μέγεθος των στρατευμάτων κατά μήκος της μετωπικής γραμμής με τη Ρωσία, σύμφωνα με το στο Bloomberg.

Επί του παρόντος, απαγορεύεται σε όλους τους άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να τους καλέσει σε υπηρεσία στο πλαίσιο του στρατιωτικού νόμου. Ωστόσο, οι άνδρες χωρίς στρατιωτική εμπειρία μπορούν να επιστρατευτούν μόνο μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Ενώ έχει προταθεί νομοθεσία για την κατάργηση αυτής της εξαίρεσης, ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει επιφυλαχθεί να υπογράψει οποιοδήποτε νόμο που θα σηματοδοτούσε απελπισία στο κοινό. Ως εκ τούτου, εάν ο Ζελένσκι προχωρήσει με την κίνηση να αυξήσει την ηλικία στράτευσης σε ηλικία άνω των 40 ετών, αυτό θα μπορούσε να τον εκθέσει σε επικρίσεις εντός της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο μαχόμενος ηγέτης μπορεί να αναγκαστεί να το πράξει για να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Τον περασμένο μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι της άμυνας δήλωσαν στο NBC News ότι ακόμη και η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί όλο και περισσότερο για την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στη διάθεση του Κιέβου, λέγοντας ότι περισσότερα χρήματα και όπλα που αποστέλλονται με έξοδα των Αμερικανών φορολογουμένων δε θα ωφελήσουν σε τίποτα αν η Ουκρανία δεν έχει «ικανές δυνάμεις για να τα χρησιμοποιήσει». Πράγματι, με τις απώλειες να αυξάνονται, ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών που πολεμούν σήμερα για την Ουκρανία έχει αυξηθεί σε περίπου 43 χρόνια σύμφωνα με το Time.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία, η οποία έχει υπερτριπλάσιο πληθυσμό από την Ουκρανία, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αυξήσει τον αριθμό των στρατευμένων στρατιωτών κατά 170.000 επιπλέον στρατιώτες, ανεβάζοντας τη συνολική δύναμη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε πάνω από 1,3 εκατομμύρια.

Η αναφερόμενη παραδοχή του Ζελένσκι για πιθανή αύξηση της ηλικίας επιστράτευσης έγινε κατά τη διάρκεια του τρίτου ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον τον τελευταίο χρόνο. Ο Ουκρανός ηγέτης προσπάθησε να πιέσει τους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες να υποστηρίξουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια που ζήτησε ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι έφυγε από την αμερικανική πρωτεύουσα χωρίς να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, με τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση Μπάιντεν να αρνούνται να δεσμευτούν για την εξασφάλιση των νότιων αμερικανικών συνόρων σε αντάλλαγμα για την στρατιωτική βοήθεια της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει αυξανόμενη αντιπολίτευση και δυσαρέσκεια με την ηγεσία του και στο εσωτερικό της χώρας του, με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλιτσκό να τον συγκρίνει πρόσφατα με τον Πούτιν και να τον κατηγορεί ότι διολισθαίνει σε «αυταρχισμό».

Οι επικρίσεις αυτές επαναλήφθηκαν από τον πρώην εκπρόσωπο του Ζελένσκι, Ολέξι Αρέστοβιτς, ο οποίος είπε στη βρετανική i-newspaper το Σαββατοκύριακο: «Ο Ζελένσκι προσπάθησε να δημιουργήσει ένα καθεστώς ‘μικρού Πουτινισμού’ […] Του άρεσε να παίζει το ρόλο του ήρωα στα κοινοβούλια όλου του κόσμου. Αυτή η εποχή έχει τελειώσει τώρα. […] αλλά έγινε όμηρος της ίδιας του της προπαγάνδας. Αυτό έχει γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα επειδή δεν σκέφτεται το εθνικό συμφέρον αλλά τη δική του θέση».

Η διχόνοια ξέσπασε τον περασμένο μήνα, καθώς έγινε σαφές ότι η πολυαναμενόμενη «εαρινή αντεπίθεση» κατά της Ρωσίας απέτυχε να ανακτήσει οποιαδήποτε σημαντική έκταση εδάφους που είχε καταληφθεί από τη Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας.

Το φράγμα έσπασαν τα σχόλια του αρχηγού του στρατού της Ουκρανίας, Βαλερί Ζαλούζνι, ο οποίος παραδέχθηκε τον περασμένο μήνα ότι η σύγκρουση έχει εξελιχθεί σε «αδιέξοδο», γεγονός που έθεσε υπό αμφισβήτηση τις υποσχέσεις του Ζελένσκι προς το κοινό για την ανακατάληψη των εδαφών στο Ντονμπάς και τη χερσόνησο της Κριμαίας. Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει αυτά τα εδάφη, τα οποία θεωρεί πλέον δικά της, για να ξεκινήσουν οι όποιες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img