Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Ο Ζελένσκι απολύει τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, οι Ρώσοι ψάχνουν μισθοφόρους από την Ασία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε τον υπουργό Άμυνας εν μέσω του πολέμου της χώρας με τη Ρωσία, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια “νέα προσέγγιση” στη σύγκρουση.

Σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία που αναρτήθηκε στο Telegram το βράδυ της Κυριακής, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποπέμψει από τη θέση του τον Oleksiy Reznikov και να τον αντικαταστήσει με τον Rustem Umyerov, τον επικεφαλής του κρατικού ταμείου πλούτου.

“Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας. Ο Oleksiy Reznikov πέρασε περισσότερες από 550 ημέρες πολέμου πλήρους κλίμακας. Πιστεύω ότι το υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης τόσο με τον στρατό όσο και με την κοινωνία στο σύνολό της”, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η απόφαση εξακολουθεί να απαιτεί κοινοβουλευτική επικύρωση, η οποία αναμένεται να είναι τυπική.

Η αποπομπή του Ρεζνίκοφ φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό εν μέσω καταγγελιών για διαφθορά στο υπουργείο μετά τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του αναπληρωτή του, Βιατσεσλάβ Σαποβάλοφ, τον Ιανουάριο.

Ερευνητές δημοσιογράφοι στο Κίεβο ισχυρίστηκαν ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας είχαν υπογράψει συμβάσεις στρατιωτικής τροφοδοσίας σε προμηθευτές σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Ενώ ο Ρεζνίκοφ δεν διαπραγματεύτηκε προσωπικά τις συμβάσεις, προτάθηκε ότι η απομάκρυνσή του θα ήταν απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο υπουργείο και να τηρηθεί μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Ρεζνίκοφ αποκάλυψε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα ξεκινήσουν την άνοιξη πολεμικές αποστολές χρησιμοποιώντας τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο Ουμέροφ, ηλικίας 41 ετών, έχει συμμετάσχει σε διάφορες διπλωματικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα- ήταν συμπρόεδρος της Πλατφόρμας για την Κριμαία τον Αύγουστο του 2021, η οποία είχε ως στόχο να διευκολύνει την ανατροπή της ρωσικής προσάρτησης της Κριμαίας.

Πιο πρόσφατα, εκπροσώπησε την Ουκρανία στις ειρηνευτικές συνομιλίες κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής πέρυσι και έπαιξε ρόλο στις πολεμικές διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ανασχηματισμός στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έρχεται καθώς η Ρωσία υποφέρει από “αυξανόμενες απώλειες” και προσπαθεί να προσελκύσει μετανάστες από την Κεντρική Ασία από γειτονικές χώρες στις στρατιωτικές της τάξεις με υποσχέσεις για ταχεία χορήγηση υπηκοότητας, σύμφωνα με έκθεση πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Διαδικτυακές αγγελίες στην Αρμενία και το Καζακστάν υποσχέθηκαν στους νεοπροσληφθέντες αρχική πληρωμή 4.771 ευρώ και μηνιαίους μισθούς 1.831 ευρώ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις τάξεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img