Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Ο Ο.Η.Ε καλεί το Ισραήλ να μην κάνει απελάσεις!

Ο Ο.Η.Ε καλεί το Ισραήλ να μην προβεί σε μαζικές απελάσεις Ερυθραίων, μετά τα ακραία επεισόδια του Σαββατοκύριακου, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο».

Το τμήμα του Ο.Η.Ε που είναι αρμόδιο για τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα» για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν το Σάββατο στο Ισραήλ, όταν μια διαδήλωση κατά μιας εκδήλωσης της κυβέρνησης της Ερυθραίας εξελίχθηκε σε μια σύγκρουση των Αφρικανών μεταναστών μεταξύ τους και με την Ισραηλινή Αστυνομία.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καλεί σε ηρεμία και αυτοσυγκράτηση και όλα τα μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε μέτρα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση», δήλωσε ο Γουίλιαμ Σπίντλερ.

Ενώ τόνισε ότι είναι «σημαντικό να αποδοθούν ευθύνες» για τα γεγονότα, προειδοποίησε το Ισραήλ κατά της λήψης ευρέων μέτρων κατά των Ερυθραίων στη χώρα.

«Οποιαδήποτε απόφαση που επηρεάζει όλους τους αιτούντες άσυλο από την Ερυθραία ή περιπτώσεις επαναπροώθησης θα παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο…η συλλογική τιμωρία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο, όπως και η επαναπροώθηση, ή η επιστροφή κάποιου σε μια χώρα όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει βασανιστήρια, σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία.»

Τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Ερυθραία, που θεωρείται ένα από τα πιο αυταρχικά κράτη στον κόσμο, «παραμένει αμετάβλητη», ο Σπίντλερ προειδοποίησε ότι η αποστολή ανθρώπων εκεί πίσω «θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματικές ανθρώπινες συνέπειες».

Μετά τα επεισόδια ο Πρωθυπουργός Νεντανιάχου, ζήτησε να εξεταστεί το ζήτημα της μαζικής απέλασης όσων συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στο Ισραήλ είχαν παλαιότερα γίνει κινήσεις από την Αγιελέντ Σαγέντ η οποία ήταν Υπουργός Εσωτερικών και μέλος του εθνικιστικού κόμματος «Γιαμίνα», ώστε να απαγορεύεται το δικαίωμα των προσφύγων στην εργασία, ενώ πολλοί βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την μαζική είσοδο μεταναστών στο Ισραήλ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img