Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Νετανιάχου αντεπιτίθεται αφού Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις αυξάνουν τις κυρώσεις εις βάρος του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιδρά μετά τον έκτο γύρο κυρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν – Χάρις στους Ισραηλινούς την Τετάρτη, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κατευνάσει τους αντι-ισραηλινούς επικριτές της πολιτικής αριστεράς.

«Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με εξαιρετική σοβαρότητα την επιβολή κυρώσεων σε πολίτες του Ισραήλ. Το θέμα βρίσκεται σε έντονη συζήτηση με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε από το κυβερνητικό γραφείο Τύπου.

Οι κυρώσεις αφορούν μια οργάνωση που ονομάζεται Hashomer Yosh, την οποία οι Times of Israel περιγράφουν ως μια ομάδα που «οργανώνει εθελοντές για να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη σε τουλάχιστον 26 παράνομα αγροτικά φυλάκια στη Δυτική Όχθη, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων».

Οι Times of Israel προσθέτουν: «Η οργάνωση «Χόσχομ» είναι μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του Ισραήλ, που έχουν την ευθύνη για την προστασία της χώρας:

Τουλάχιστον δύο από τα παράνομα φυλάκια που υποστηρίζει η οργάνωση, το Meitarim Farm και το Moshe’s Farm, διοικούνται από άτομα που έχουν οριστεί από τις ΗΠΑ. Η ομάδα έχει επίσης παράσχει υποστήριξη στους Yinon Levi, Neriya Ben Pazi και Zvi Bar Yosef, οι οποίοι έχουν όλοι χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη βία κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Η Hashomer Yosh έχει λάβει πάνω από 8 εκατομμύρια ΝΙΣ (2,2 εκατομμύρια δολάρια) από το Υπουργείο Γεωργίας και το Υπουργείο Νεγκέβ, Γαλιλαίας και Εθνικής Ανθεκτικότητας από το 2018 για τις δραστηριότητές του.

Οι κυρώσεις αποτελούν μέρος της καταστολής των Μπάιντεν – Χάρις κατά των «εξτρεμιστών» εποίκων, που υποκινείται εν μέρει από αντι-ισραηλινές ομάδες όπως η «Democracy for the Arab World Now» και βασίζεται σε ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες.

Οι κυρώσεις προωθούν επίσης την ατζέντα του αντι-ισραηλινού (και αντισημιτικού) κινήματος «Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση, Κυρώσεις» (BDS). Καμία τέτοια κύρωση δεν έχει εφαρμοστεί στην Παλαιστινιακή Αρχή ή σε παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ, και έρχεται καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχουν διεισδύσει στη Δυτική Όχθη, ενώ αναμένει επίσης επιθέσεις από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και άλλες ομάδες.

Πηγή: Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ιρανός πρόεδρος: Δεν έχουμε μεταφέρει όπλα στην Ρωσία

Επιμένει το Ιράν πως δεν έχει στείλει όπλα στη Ρωσία για χρήση κατά...

Ο παραιτηθείς Τιερί Μπρετόν και το κόστος των πολιτικών συναλλαγών

Σήμερα, έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Τιερί Μπρετόν,...

ΠαΣοΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψηφίων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΔΕΚΑΠ με τη...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο πρώτα προσυνέδρια της ΝΙΚΗΣ σε Ιωάννινα και Πάτρα.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ολοκληρώθηκαν με...

Συνάντηση Στάρμερ-Μελόνι για το μεταναστευτικό: Ώρα να μπει τέλος στην λαθρομετανάστευση

Η Βρετανία θέλει να αντιγράψει το σχέδιο της Μελόνι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com