Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Ο Κίμ το πάτησε αλλά δεν… Βόρειος Κορέα: ανεπιτυχής εκτόξευση δορυφόρου

Η δεύτερη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει έναν αναγνωριστικό δορυφόρο, απέτυχε λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά το τρίτο στάδιο της πτήσης του πυραύλου-φορέα, ανέφερε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA). ”

Οι πτήσεις του πρώτου και του δεύτερου σταδίου του πυραύλου ήταν κανονικές, αλλά η εκτόξευση απέτυχε λόγω σφάλματος στο σύστημα εκτόξευσης έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πτήσης του τρίτου σταδίου”, ανέφερε το δημοσίευμα. Ο πύραυλος-φορέας απογειώθηκε από το χώρο εκτόξευσης Sohae περίπου στις 04:00 π.μ. της Πέμπτης, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας, θραύσματα του πυραύλου έπεσαν στην Κίτρινη Θάλασσα, την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Η προηγούμενη απόπειρα εκτόξευσης, του κομμουνιστικού κράτους, είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου.

Ο πύραυλος Chollima-1 που μετέφερε τον στρατιωτικό αναγνωριστικό δορυφόρο Malligyong-1 έπεσε στην Κίτρινη Θάλασσα λόγω προβλημάτων στον κινητήρα του δεύτερου σταδίου και αστάθειας των καυσίμων. Οι βορειοκορεατικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέα εκτόξευση στο εγγύς μέλλον μετά την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img