Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Μέχρι και το Ιράν κατασκεύασε τείχος για να αποφύγει τους Αφγανούς μετανάστες

Το Ιράν κατασκεύασε τείχος μήκους άνω των 10 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν, βασικό πέρασμα Αφγανών μεταναστών προς τη χώρα, όπως ανακοίνωσε αξιωματικός του στρατού σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης.

«Πάνω από 10 χλμ τείχους κατασκευάστηκαν στα σύνορα (με το Αφγανιστάν) και σχεδιάζονται επιπλέον 50 χλμ», δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Στρατού, στρατηγός Νοζάρ Νεμάτι.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Εσκαντάρ Μομενί είχε ανακοινώσει το «πλήρες» κλείσιμο των συνόρων, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν ήταν «πλέον σε θέση να δέχεται τέτοιο αριθμό Αφγανών μεταναστών».

Από την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021, η ροή Αφγανών μεταναστών προς το Ιράν έχει αυξηθεί.

Το Ιράν μοιράζεται με το Αφγανιστάν σύνορα άνω των 900 χλμ.

«Αποκλείοντας τα σύνορα, θέλουμε να ελέγξουμε τις εισόδους και τις εξόδους» της χώρας και να «ενισχύσουμε την ασφάλεια στις μεθοριακές περιοχές»,πρόσθεσε σήμερα ο στρατηγός Νεμάτι.

Οι αρχές αύξησαν την πίεση στους «παράτυπους» λαθρομετανάστες αυτούς τους τελευταίους μήνες και ανακοινώνουν τακτικά απελάσεις.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την εθνική ασφάλεια Εμπραχίμ Ρεζάι ανακοίνωσε ότι η αστυνομία σχεδιάζει την «απέλαση στο άμεσο μέλλον άνω των δύο εκατομμυρίων» παράτυπων μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img