Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Μαύρα σύννεφα πάνω από το Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο – Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές απειλούν τη στέψη Χάρις – Γουολτς

Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών (DNC) στο Σικάγο διαμορφώνεται σε μια σύγκρουση επικών διαστάσεων, καθώς δυνητικά δεκάδες χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές θα κατέβουν στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Πριν αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα, αφού όλες οι πολιτείες είχαν ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς ανάδειξης υποψηφίων και κερδίσει τον τίτλο του επικρατέστερου υποψηφίου των Δημοκρατικών, οι πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν τέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο από τους αντι-ισραηλινούς και φιλο-παλαιστίνιους Δημοκρατικούς. Πολλοί από αυτούς τους ψηφοφόρους αισθάνονται προδομένοι από τον χειρισμό του πολέμου από την κυβέρνηση, και συγκεκριμένα από την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Ισραήλ.

Τώρα που ο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις κληρονόμησε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μετά την άνοδό της στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Τώρα, λίγες μόνο ημέρες πριν από το συνέδριο στο Σικάγο, το οποίο ήταν κυρίως ο τόπος του γεμάτου ταραχές συνεδρίου των Δημοκρατικών το 1968, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατά της Χάρις θα βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της ίδιας και του Μπάιντεν σχετικά με τον πόλεμο.

Το Politico ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ανέμεναν έως και 30.000 άτομα να διαδηλώσουν κατά των χειρισμών της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις στον πόλεμο. Ενδεικτικά, το 1968, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ταραχές και σχεδόν 700 συλλήψεις, περίπου 10.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο συνέδριο του DNC στο Σικάγο ανέφερε το Time.

Η πορεία του συνασπισμού για το DNC 2024 δηλώνει στην ιστοσελίδα του ότι η εκδίωξη του «Γενοκτόνου Τζο Μπάιντεν» από την κορυφή του ψηφοδελτίου «δεν αλλάζει την πολιτική της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, συγκεκριμένα την υποστήριξή τους στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, οπότε το κίνημά μας πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση».

Ο συνασπισμός, ο οποίος, σύμφωνα με τους Chicago Sun-Times περιλαμβάνει περισσότερες από 150 ομάδες από όλη τη χώρα, θα καταλάβουν το Union Park κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στις 19 και 22 Αυγούστου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Σε μια δήλωση που παρατίθεται στον ιστότοπό της, η οργάνωση «March on the DNC 2024» δηλώνει την πεποίθησή της ότι το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Μπάιντεν «είναι υπεύθυνοι» για όσα αποκαλούσε «την ισραηλινή γενοκτονία κατά της ΓΑΖΑ».

Η ομάδα έρχεται με κεντρικό αίτημα για το κόμμα να «Σταθεί στο πλευρό της Παλαιστίνης!» και «Να τερματιστεί η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ», καθώς και μια σειρά από δευτερεύοντα αιτήματα, όπως «Δικαιώματα των μεταναστών και νομιμοποίηση για όλους», μια ριζοσπαστική στάση που υποστήριξε η Χάρις σε προκριματικό ντιμπέιτ των Δημοκρατικών το 2019.

Άλλα αιτήματα περιλαμβάνουν τη διοχέτευση χρηματικών πόρων για «Θέσεις εργασίας, σχολείο, υγειονομική περίθαλψη, στέγαση και περιβάλλον, όχι για πόλεμο», «Υπεράσπιση των LGBTQIA+ και αναπαραγωγικά δικαιώματα», «Υπερασπιστείτε το δικαίωμα  στον συνδικαλισμό και την απεργία», «Κοινοτικός έλεγχος της αστυνομίας» και «Δικαιοσύνη, ειρήνη και ισότητα».

Επιπλέον, η ομάδα μάχεται με τον δήμαρχο του Σικάγο Μπράντον Τζόνσον (D). Η WGN επισημαίνει ότι αφού περίμενε μήνες για να απαντήσει στις αιτήσεις αδειοδότησης, η πόλη επανήλθε με μια σειρά από περιορισμούς για τις διαδηλώσεις στο Union Park και στο πάρκο 578. Η πόλη του Σικάγο δήλωσε: «Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σκηνών ή πλατφορμών, φορητών αποχωρητηρίων ή τουαλετών, σκηνών ή στεγάστρων ή ηχητικού εξοπλισμού από την οργάνωσή σας».

Η οργάνωση March on the DNC 2024 σκοπεύει τώρα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η ομάδα ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

Πολλοί από αυτούς τους περιορισμούς, αλλά ειδικά το «όχι ηχητικός εξοπλισμός», είναι μια απροκάλυπτη προσπάθεια να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές, κατά παράβαση του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου», αναφέρει ανακοίνωση του Συνασπισμού για την Πορεία στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών. «Δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να διαδηλώσουν και ο ενισχυμένος ήχος είναι κρίσιμος όχι μόνο για να διασφαλιστεί ότι το μήνυμά τους θα ακουστεί, αλλά και για να δοθεί σαφής κατεύθυνση στο πλήθος σχετικά με το πότε και πού θα διαδηλώσουν.

Ο ριζοσπάστης αριστερός Μπιλ Άγιερς, πρώην ηγέτης της μαχητικής αριστερής ομάδας Weather Underground, δήλωσε στο Politico τον Μάιο ότι ακόμη και τότε, η πόλη εφάρμοζε παρόμοια τακτική με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε το 1968 για να μπλοκάρει τις άδειες διαμαρτυρίας.

Και ενώ τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από αυτό που οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να είναι μια πανηγυρική περίσταση, η Χάρις είχε ήδη τη δική της σύγκρουση με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στην προεκλογική της εκστρατεία.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ μιλούσε σε συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, διαδηλωτές φώναζαν: «Καμάλα, Καμάλα, δεν μπορείς να κρυφτείς. Δεν θα ψηφίσουμε για γενοκτονία».

Όταν τα συνθήματα συνεχίστηκαν αφού η Χάρις είπε: «Η φωνή όλων έχει σημασία, αλλά εγώ μιλάω τώρα», ξέσπασε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ξέρετε κάτι, αν θέλετε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, τότε πείτε το. Διαφορετικά, εγώ μιλάω!», αναφώνησε πριν κοιτάξει έντονα τους διαδηλωτές για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Η Χάρις προκάλεσε την οργή επιφανών ακροαριστερών Δημοκρατικών μετά την ανταλλαγή απόψεων. Η πρώην κορυφαία σύμβουλος του ανεξάρτητου αριστερού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, Νίνα Τέρνερ, δήλωσε ότι η «αντίδραση της Χάρις είναι ακατάλληλη και στερείται ενσυναίσθησης».

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να κερδίσει ο Τραμπ, θέλουν να τελειώσει η γενοκτονία», πρόσθεσε πριν γράψει: «Η εκστρατεία Χάρις-Γουολτς χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους» σε άλλη ανάρτηση.

«Πρέπει να υπάρξει προσέγγιση στην πολιτική, και αν η ρητορική είναι εχθρική, αυτό λέει στον κόσμο ότι η πολιτική θα είναι εχθρική», συνέχισε η Τέρνερ. «Πρέπει να χτίσουν τον συνασπισμό τους για να νικήσουν τον Τραμπ. Αυτό δεν το κάνει αυτό».

Ο Νέιθαν Ρόμπινσον, αρχισυντάκτης της αριστερής εφημερίδας Current Affairs, έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι «Δεν υπάρχουν καμία απολύτως ένδειξη ότι ο Χάρις θα σταματήσει τα συνεχιζόμενα εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης», ενώ μοιράστηκε ένα απόσπασμα της ανταλλαγής.

«Όσοι ενδιαφέρονται να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα πρέπει να ασκήσουν πίεση στους Χάρις και Γουολτς να αναλάβουν πραγματικές δεσμεύσεις και όχι απλώς να θρηνούν περιστασιακά θανάτους αμάχων», πρόσθεσε.

Αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, δεδομένου ότι η Χάρις πρέπει να κερδίσει μετριοπαθείς και ανεξάρτητους ψηφοφόρους τώρα που είναι οι γενικές εκλογές. Αντιμετωπίζει την εγκατάλειψη από βασικούς τομείς της βάσης των Δημοκρατικών, τους Αραβοαμερικανούς, τους μουσουλμάνους, τους νέους ψηφοφόρους και τους ακροαριστερούς ριζοσπάστες, οι οποίοι την πιέζουν να υιοθετήσει μια σειρά από φιλελεύθερες πολιτικές που οι μετριοπαθείς μπορεί να μην επιθυμούν.

Αυτά τα μπλοκ ψηφοφόρων συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στο κίνημα κατά του Μπάιντεν που δεν είχε δεσμευτεί σε βασικές πολιτείες, το οποίο είδε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών σε εθνικό επίπεδο να ρίχνουν ψηφοδέλτια διαμαρτυρίας κατά του Μπάιντεν και του χειρισμού του πολέμου από την κυβέρνηση.

Το κίνημα ξεκίνησε από το Μίσιγκαν, όπου η εκστρατεία Listen to Michigan (Ακούστε το Μίσιγκαν) είχε ως στόχο να συγκεντρώσει 10.000 αδέσμευτους ψηφοφόρους. Κατέρριψε τον στόχο της, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 100.000 ψήφους, πλησιάζοντας τη διαφορά των 154.188 ψήφων με την οποία ο Μπάιντεν κέρδισε το Μίσιγκαν το 2020.

«Αυτές οι προκριματικές εκλογές είναι ένα πρώιμο τεστ για το πόσο η στάση του Μπάιντεν στη Γάζα θα μπορούσε να βλάψει την επανεκλογή του- η απειλή για την επανεκλογή του Μπάιντεν δεν είναι ότι οι αντιπολεμικοί Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν τον Τραμπ, αλλά ότι δεν θα ψηφίσουν καθόλου».

Το κίνημα αναπτύχθηκε και σε άλλες πολιτείες-κλειδιά, όπως το Ουϊσκόνσιν, η Πενσιλβάνια και η Μινεσότα.

Στο Ουϊσκόνσιν, για παράδειγμα, 48.812 ψηφοφόροι των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών επέλεξαν την εκδοχή του ψηφοδελτίου τους για την επιλογή «χωρίς δεσμεύσεις», «unrestricted», για να διαμαρτυρηθούν για τον Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν κέρδισε στο Ουισκόνσιν με μόλις 20.682 ψήφους το 2020.

Και στη Μινεσότα, τη γενέτειρα του υποψήφιου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών κυβερνήτη Τιμ Γουολτς, η μη δεσμευμένη μερίδα κέρδισε 45.914 ψήφους διαμαρτυρίας. Ο Μπάιντεν κέρδισε με άνεση τη Μινεσότα το 2020, αλλά το 2016, ο Τραμπ έχασε από την δύο φορές αποτυχημένη υποψήφια πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον μόνο με 44.593 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο συνέδριο είναι κυρίως για το θεαθήναι, καθώς μερικές χιλιάδες αντιπρόσωποι έχουν ήδη ουσιαστικά αναδείξει τους Χάρις και Γουολτς ως υποψηφίους. Η προσπάθεια αυτή σχεδιάστηκε για πρώτη φορά όταν ο Μπάιντεν ήταν ο πιθανός υποψήφιος και σύμφωνα με τον επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του Politico, Τζόναθαν Μάρτιν, ο στόχος ήταν, εν μέρει, να εμποδίσουν τις διαμαρτυρίες μέσα στο συνέδριο, οι οποίες θα απέδιδαν αρνητική οπτική.

Πηγή: Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

ΠαΣοΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψηφίων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΔΕΚΑΠ με τη...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο πρώτα προσυνέδρια της ΝΙΚΗΣ σε Ιωάννινα και Πάτρα.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ολοκληρώθηκαν με...

Συνάντηση Στάρμερ-Μελόνι για το μεταναστευτικό: Ώρα να μπει τέλος στην λαθρομετανάστευση

Η Βρετανία θέλει να αντιγράψει το σχέδιο της Μελόνι...

Ο Rothbard για το φαινόμενο του πολέμου

To κράτος είναι -και ήταν ανέκαθεν- ο μεγαλύτερος εχθρός...

Η Ουγγαρία μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά αποζημίωση για την φύλαξη των συνόρων της

Η Ουγγαρία θα ζητήσει την επιστροφή των δαπανών της...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com