Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Κύπρος: 43.000 Ισραηλινοί έχουν εγκατασταθεί στα Κατεχόμενα – «Αγοράζουν διαρκώς γη και εκτοπίζουν τους Τουρκοκυπρίους»

Ημερομηνία:

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει σήμερα το κυπριακό Sigmalive της εφημερίδας Σημερινή, που αναφέρεται στην ταχεία ανάπτυξη μεγάλης ισραηλινής παροικίας στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται, κυρίως από τον τουρκικό και τουρκοκυπριακό τύπο, 43.οοο Εβραίοι έχουν μεταφερθεί στην Κύπρο, 8.000 εξ' αυτών μετά την επίθεση της αμάς, στις 7 Οκρωβρίου.

Κατεχόμενα: 2.000 ισραηλινές εταιρείες έχουν αγοράσει 27.000 στρέμματα

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Από τη Λωρίδα της Γάζας στη «Λωρίδα της Κερύνειας»

    • Γράφει ο Μάριος Πούλλαδος

Ακολουθώντας τ' αχνάρια της Τουρκίας, το ψευδοκράτος συνεχίζει να καλλιεργεί και να προωθεί τον αντισημιτισμό. Εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμη και πριν από τη σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, σε διάφορες τ/κ ιστοσελίδες και εφημερίδες δημοσιεύονταν άρθρα, στα οποία τονίζεται ότι η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των Ισραηλινών-Εβραίων, των οποίων η παρουσία στο ψευδοκράτος μεγαλώνει. Μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ, τα δημοσιεύματα αυτά πυκνώνουν, με τοπικούς παράγοντες και «αξιωματούχους» να δηλώνουν πλέον δημόσια και ευθέως ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις δραστηριότητες των Ισραηλινών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κτηματομεσιτικό τομέα.

Πριν από λίγες ημέρες η Turkish Newspaper έγραφε ότι «το Ισραήλ, που κατέλαβε παλαιστινιακά εδάφη διά της βίας, ακολουθεί τώρα παρόμοια στρατηγική και στην Κύπρο. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος) έχουν αγοραστεί από Ισραηλινούς, οδηγώντας στην ίδρυση εβραϊκών γειτονιών στο νησί. Χιλιάδες Εβραίοι που διέφυγαν από τον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν επίσης βρει καταφύγιο στην Κύπρο».

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, ο εβραϊκός πληθυσμός στο ψευδοκράτος ξεπερνά πλέον τις 43.000. «Τα αρχεία δείχνουν ότι οι Εβραίοι, άμεσα και έμμεσα, έχουν αποκτήσει 25.000 τετραγωνικά μέτρα γης στα 3.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα της βόρειας Κύπρου. Επιπλέον, Εβραίοι επενδυτές έχουν ιδρύσει σχεδόν 1.500 εταιρείες στην ‘'», σημειώνεται.

Κατεχόμενα: Τουρκοκύπριος εργολάβος παραδέχεται ότι «η γη που πουλιέται σε ξένους ανήκει σε Ελληνοκύπριους»

Πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις

Για το συγκεκριμένο θέμα, τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις από τους «δημάρχους» στην κατεχόμενη Κύπρο. «Οι αρχές μας θα πρέπει να θεσπίσουν εγκαίρως μια νέα νομοθεσία για να διασφαλιστεί η διατήρηση της ιδιοκτησίας της τουρκικής γης. Η μετάβαση σε μέθοδο ενοικίασης αντί της μεταβίβασης τίτλου ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη. Ο τομέας ακινήτων από την Τουρκία θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην Κύπρο», τόνισε ο «δήμαρχος» της σκλαβωμένης Ακανθούς, Hayri Orcan.

Από την πλευρά του ο Yasemin Öztürk, βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Κύπρου, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Türkiye ότι, χωρίς άμεση επέμβαση, η Κύπρος θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της Γάζας και της Παλαιστίνης. «Αν δε ληφθούν μέτρα σήμερα, μπορεί να δούμε τα σιωνιστικά αεροπλάνα που έκαψαν τη Γάζα στους ουρανούς της Κύπρου και τα τανκς κατοχής στη Λευκωσία, την Αμμόχωστο και τη Μόρφου. Αυτή η σιωνιστική κατοχή θα μας κάνει να προσεγγίσουμε ακόμη και τους Έλληνες», είπε.

«Έχουν μυστική ατζέντα για Κύπρο»

Τα τουρκικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι οι Εβραίοι έχουν μια μυστική ατζέντα σχετικά με την Κύπρο. Όπως σημειώνεται, άρχισαν να αγοράζουν γη για πρώτη φορά το 2004. «Όχι μόνο χρησιμοποιούν παραθυράκια στον νόμο, αλλά αυξάνουν επίσης τρομερά τις αξίες της γης και εξαφανίζουν τους Τούρκους. Έφτιαξαν δεκάδες εβραϊκές τοποθεσίες στην ΤΔΒΚ. Ίδρυσαν ένα είδος αποικίας. Έχουν δημιουργήσει μονοπώλια ακινήτων. Δεν δέχονται κανέναν Τούρκο ανάμεσά τους. Εφόσον η πώληση των οικοπέδων γίνεται μέσω συμβολαιογράφου, τα περισσότερα δεν είναι εγγεγραμμένα. Γι' αυτό δεν τραβάνε την προσοχή».

Κύπρος: 43.000 Ισραηλινοί έχουν εγκατασταθεί στα Κατεχόμενα - «Αγοράζουν διαρκώς γη και εκτοπίζουν τους Τουρκοκυπρίους»
Κύπρος: 43.000 Ισραηλινοί έχουν εγκατασταθεί στα Κατεχόμενα – «Αγοράζουν διαρκώς γη και εκτοπίζουν τους Τουρκοκυπρίους»

«Το Τρίκωμο, η ακτογραμμή της Κερύνειας, η περιοχή του λιμανιού στα Κόκκινα και σχεδόν ολόκληρα τα Καζιβερά είναι στα χέρια των Εβραίων. Πρόσφατα, κατέβασαν τη σημαία μας από το λιμάνι στα Κόκκινα. Τα πλοία ασχολούνται συνεχώς με μυστηριώδεις μεταφορικές δραστηριότητες. Δεν ξέρουμε αν κάνουν λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών ή ανθρώπων. Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα καταλάβουν πληθυσμιακά και διοικητικά κάποιους δήμους», δήλωσε ο Ozturk.

Πηγές ασφαλείας του ψευδοκράτους, που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των Εβραίων για τα εδάφη κοντά στη βάση UAV στο Λευκόνοικο και σε σημαντικές περιοχές στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Σχεδόν 20 χιλιάδες Εβραίοι μετακόμισαν στην Κύπρο μόνο μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας. Περισσότεροι από 8 χιλιάδες Εβραίοι εισήλθαν τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική πλευρά σε ένα μήνα από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα. Οι Εβραίοι αποτελούν σήμερα σχεδόν το 8% του πληθυσμού της χώρας».

«Ιδρύουν ένα δεύτερο Ισραήλ»

Οι Τούρκοι στα κατεχόμενα προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα πάρα πέρα και ισχυρίζονται ότι, κατά την επίσκεψή του, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου πρότεινε στους Έλληνες αξιωματούχους «δώστε μας μιαν αεροπορική και ναυτική βάση και το Ισραήλ θα δημιουργήσει στρατιωτική παρουσία».

Οι κατοχικές «αρχές» στοχοποίησαν ακόμη και το «Εβραϊκό Κέντρο Chabbat», που λειτουργεί στην κατεχόμενη Κερύνεια από το 2008, για παράνομες δραστηριότητες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πλατφόρμας Plandemic στο ψευδοκράτος, Tuğçehan Ören, δήλωσε ότι «οι Εβραίοι Chabat που υποστηρίζονται από τον Μπάιντεν των ήρθαν στη χώρα μας το 2008 με περίπου 200 εταιρείες και αργότερα άνοιξαν μια τράπεζα. Κάνοντας μεταφορές χρημάτων μέσω αυτής της τράπεζας, αγόρασαν τη γη μας, σπιθαμή-σπιθαμή, σε συνεργασία με δικηγόρους και πολιτικούς στην ΤΔΒΚ. Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε από εδώ είναι ότι μια νέα σιωνιστική δομή χτίζεται στην ΤΔΒΚ, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ισραήλ. Κάνουν σταθερά βήματα προς την ίδρυση ενός δεύτερου εβραϊκού κράτους».

Πηγή

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...

Ζαλγκίρις για Έβανς: «Πραγματικό παράδειγμα και ηγέτης»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Κίναν Έβανς αναφέρθηκε...