Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: «Παιδική χαρά» οι Δημοκρατικοί – Ο Σούμερ ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Νετανιάχου, πράγμα που διαψεύδουν οι φωτογραφίες

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ ισχυρίστηκε ψευδώς την Κυριακή ότι αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα λόγω “σοβαρών διαφωνιών” σχετικά με την πολιτική του.

Μια φωτογραφία και ένα βίντεο που δείχνει τον Σούμερ να συναντιέται κατ’ ιδίαν με τον Νετανιάχου πριν από την ομιλία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου, τον δείχνουν να σφίγγει το χέρι του Νετανιάχου. Ο Σούμερ απλώς αρνήθηκε να επαναλάβει την εγκάρδια χειρονομία δημοσίως.

Οι θεατές που παρακολουθούσαν την ομιλία του Νετανιάχου σημείωσαν ότι ο Σούμερ αρνήθηκε επιμόνως να σφίξει το χέρι του Νετανιάχου καθώς περπατούσε στο διάδρομο της αίθουσας της Βουλής προς το βήμα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, πάνω αριστερά, περνάει μπροστά από τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, D-N.Y., δεξιά, καθώς φτάνει για να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου για να ζητήσει υποστήριξη για τον αγώνα του Ισραήλ κατά της Χαμάς και άλλων αντιπάλων, στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024. Ο Σούμερ, ο πρώτος Εβραίος ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία και ο πιο υψηλόβαθμος Εβραίος αξιωματούχος στις ΗΠΑ, έχει πει ότι ο Νετανιάχου έχει “χάσει τον δρόμο του” και αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη στην περιοχή. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Ο Schumer προσπάθησε να εξηγήσει τη συμπεριφορά του στον Robert Costa στο CBS News’ Face the Nation την Κυριακή:

ROBERT COSTA: Παραμένοντας στη Μέση Ανατολή, Γερουσιαστά, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μόλις ήρθε στην Ουάσιγκτον. Ήσασταν μέρος της επίσημης διακομματικής πρόσκλησης να έρθει στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, υπήρχε βίντεο που σας δείχνει να μην του σφίγγετε το χέρι όταν βρισκόταν στο Καπιτώλιο. Γιατί όχι; Γιατί δεν του σφίξατε το χέρι;

SENATOR CHUCK SCHUMER: Λοιπόν, κοιτάξτε, ξέρετε, πήγα σε αυτή την ομιλία, επειδή η σχέση μεταξύ του Ισραήλ και της Αμερικής είναι ακλόνητη, και ήθελα να το δείξω αυτό.

Αλλά, την ίδια στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουν, έχω σοβαρές διαφωνίες με τον τρόπο με τον οποίο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει ασκήσει αυτές τις πολιτικές.

Το να αρνείσαι να σφίξεις το χέρι ενός ξένου ηγέτη που σε επισκέπτεται, ειδικά ενός δημοκρατικά εκλεγμένου, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του πρωτοκόλλου.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ολόκληρη η δουλειά του Κογκρέσου είναι ο χειρισμός “σοβαρών διαφωνιών” σχετικά με την πολιτική, οι οποίες δεν εμποδίζουν τους ηγέτες των κομμάτων να σφίγγουν το χέρι.

Αλλά ο Σούμερ πράγματι έσφιξε το χέρι του Νετανιάχου νωρίτερα, κατ’ ιδίαν.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο (από Roi Avraham και Ben Peretz του Γραφείου Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ):

Ακολουθεί η φωτογραφία (από Amos Ben-Gersom / GPO):

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σφίγγει το χέρι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια ιδιωτική συνάντηση στο Καπιτώλιο με τους ηγέτες του Κογκρέσου πριν από την ομιλία του Νετανιάχου, 24 Ιουλίου 2024 (Amos Ben-Gershom / GPO)
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σφίγγει το χέρι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια ιδιωτική συνάντηση στο Καπιτώλιο με τους ηγέτες του Κογκρέσου πριν από την ομιλία του Νετανιάχου, 24 Ιουλίου 2024 (Amos Ben-Gershom / GPO)

Τον Μάρτιο, ο Σούμερ εκφώνησε μια ομιλία από το βήμα της Γερουσίας στην οποία ζήτησε την απομάκρυνση του Νετανιάχου μέσω νέων εκλογών – μια ομιλία που του χάρισε μια σπάνια επίπληξη από Αμερικανοεβραίους ηγέτες.

Αρνούμενος να σφίξει το χέρι του Νετανιάχου σε δημόσιους χώρους ο Σούμερ μαζί με αθλητές από ορισμένες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, οι οποίοι αρνήθηκαν να σφίξουν το χέρι Ισραηλινών διαγωνιζομένων.

Και όμως, έσφιξε το χέρι του Νετανιάχου κατ’ ιδίαν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Σούμερ προσπάθησε να στείλει ένα δημόσιο μήνυμα στους αντι-ισραηλινούς ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ υιοθέτησε μια διαφορετική στάση πίσω από κλειστές πόρτες.

Πηγή: Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com