Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση μετά το ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών – Νικητής ο αντι-woke Βίβεκ Ραμασουάμι

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασγουάμι, ταγμένος εχθρός των λεγομένων αφυπνισμένων (woke), θεωρείται ο «πραγματικός νικητής» του πρώτου προκριματικού ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της J.L.Partners/DailyMail που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η έρευνα ρώτησε τους εγγεγραμμένους Ρεπουμπλικάνους: «Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ νικητής του ντιμπέιτ;».

Το 22% επέλεξε τον Ραμασουάμι, ακολουθούμενο από το 21% που ονόμασε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στο ντιμπέιτ. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ακολούθησε τόσο τον Ραμασουάμι όσο και τον Τραμπ με ποσοστό 20 τοις εκατό να τον θεωρεί «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ» νικητή του ντιμπέιτ. Κανένας άλλος υποψήφιος δεν πλησίασε, καθώς το οκτώ τοις εκατό δήλωσε τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, το έξι τοις εκατό τον γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, το πέντε τοις εκατό επέλεξε την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι και το τρία τοις εκατό τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, τον πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον και τον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ.

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες ποιος πιστεύουν ότι είχε την «ΚΑΛΥΤΕΡΗ επίδοση στο ντιμπέιτ». Και πάλι, ο Ραμασουάμι πήρε την πρωτιά, καθώς το 28% δήλωσε ότι είχε την καλύτερη επίδοση στο ντιμπέιτ, ακολουθούμενος από τον ΝτεΣάντις (27%), τον Πενς (13%), τον Σκοτ (8%), τη Χάλεϊ (7%), τον Κρίστι (4%), τον Μπέργκαμ (3%) και τον Χάτσινσον (2%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 504 εγγεγραμμένους Ρεπουμπλικάνους που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ και έχει περιθώριο σφάλματος +/- 4,4%.

Πράγματι, ο Ραμασουάμι είχε μερικές στιγμές ξεσπάσματος, αντιμετωπίζοντας τη Χέιλι σχετικά με την υποστήριξή της στην οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, ο Ραμασουάμι υποστήριξε ότι η θέση της την καθιστά φίλη του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, ευχόμενός της καλή σταδιοδρομία στη «μελλοντική της καριέρα στο διοικητικό συμβούλιο της Lockheed & Raytheon».

Ο Ραμασουάμι ήταν επίσης ως ο πρώτος υποψήφιος που σήκωσε το χέρι του όταν ο Μπρετ Μπέιερ ρώτησε τους υποψηφίους αν θα εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν τον Τραμπ ως υποψήφιο του κόμματός τους, αν «καταδικαζόταν από δικαστήριο»:

Ακόμη και ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ραμασουάμι στο Truth Social για την ατάκα του, η οποία προκάλεσε επευφημίες: «Ας πούμε απλά την αλήθεια, εντάξει; Ο πρόεδρος Τραμπ, πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος πρόεδρος του 21ου αιώνα. Είναι γεγονός».

«Αυτή η απάντηση έδωσε στον Βίβεκ Ραμασουάμι μια μεγάλη ΝΙΚΗ στο ντιμπέιτ εξαιτίας ενός πράγματος που ονομάζεται ΑΛΗΘΕΙΑ. Σε ευχαριστώ Vivek!» αναφώνησε ο Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μπάιρον Ντόναλντ ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ στο ντιμπέιτ και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ κέρδισε παρά την έλλειψη συμμετοχής του.

«Δεν είναι ένας αγώνας δύο ατόμων σε αυτό το σημείο. Κατά την άποψή μου, είναι μια κούρσα ενός ατόμου με πολλούς άλλους ανθρώπους στην κούρσα. Και αυτό είναι που νομίζω ότι πραγματικά βγήκε από αυτό το ντιμπέιτ απόψε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο νομίζω ότι, σε γενικές γραμμές, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νικητής αυτού του ντιμπέιτ», είπε. «Κανείς σε αυτή τη σκηνή, απ’ ό,τι είδα, δεν ξεσήκωσε πραγματικά τους Ρεπουμπλικάνους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img