Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Η Ουκρανία θέλει να κατασκευάσει 1.000.000 «drone αυτοκτονίας» – «Φτιάξαμε ήδη 50.000 μόνο αυτόν τον μήνα»!

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία θα κατασκευάσει ένα εκατομμύριο «drone αυτοκτονίας» το 2024, γνωστά και ως loitering munitions, το αναδυόμενο οπλικό σύστημα που φαίνεται να είναι η μεγάλη τεχνολογική και τακτική επανάσταση που θα προκύψει από τον πόλεμο.

Τον όρκο για τη μαζική αύξηση της παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών δολοφόνων το 2024 έδωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος του έτους αυτή την εβδομάδα. Μιλώντας στον Τύπο στο Κίεβο, είπε: «Είμαι θετικός για την αύξηση της παραγωγής μας σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και για τον σχηματισμό εξειδικευμένων μονάδων… Όσον αφορά την παραγωγή, κατασκευάζουμε ένα εκατομμύριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη το επόμενο έτος. Θα κατασκευάσουμε ένα εκατομμύριο. Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει αυτό και ξέρω ότι θα γίνει».

Η Ουκρανία παράγει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την έναρξη της νέας εισβολής της Ρωσίας το 2022, ενώ εισάγει επίσης σημαντικό αριθμό από όλο τον κόσμο. Μετά τις δηλώσεις του Ζελένσκι ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Αλεξάντρ Καμίσιν καυχιόταν ότι η χώρα θα παρήγαγε «περισσότερα από 50.000 FPV drones» μόνο τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Εάν αληθεύει, ο ισχυρισμός υποδηλώνει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πράγματι σε καλό δρόμο για την παραγωγή ενός εκατομμυρίου μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου «καμικάζι» το 2024.

Ο Καμίσιν δήλωσε ότι εκτός από τον μεγάλο αριθμό αυτών των μικρών, δολοφονικών αεροσκαφών μιας χρήσης, η Ουκρανία θα παράγει επίσης κατά τη διάρκεια του 2024: «περισσότερα από 10.000 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεσαίου βεληνεκούς (εκατοντάδων χιλιομέτρων) και 1.000+ μη επανδρωμένα αεροσκάφη με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων».

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρώτης προβολής (FPV), για τα οποία μιλούν οι Ζελένσκι και Καμίσιν, έχουν γίνει αναπόσπαστο, καθοριστικό όπλο της σύγκρουσης, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από εκατοντάδες βίντεο επιτυχημένων επιθέσεων από τις ευέλικτες ιπτάμενες βόμβες που αναπτύσσουν και οι δύο πλευρές. Ενώ πολλά από αυτά τα βίντεο – τα οποία συχνά δείχνουν την επίθεση από την οπτική γωνία του ίδιου του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και τη στιγμή της πρόσκρουσης και τα επακόλουθα από ένα απομακρυσμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρατήρησης με μουσική συνοδεία – είναι πολύ φρικιαστικά για δημοσίευση, ορισμένα που δημοσιεύονται από επίσημα ουκρανικά κανάλια δείχνουν χτυπήματα εναντίον ρωσικών οχημάτων, οπλικών συστημάτων και εγκαταστάσεων.

Οι εικόνες που μοιράστηκαν από την Ουκρανία δείχνουν μια τυπική ρύθμιση FPV drone, με ένα σχετικά ελαφρύ εμπορικό drone χομπίστα, δεμένο με ένα μικρό πυρομαχικό όπως μια χειροβομβίδα ή ένα βλήμα όλμου. Ο πιλότος φοράει γυαλιά ζωντανού βίντεο, δίνοντάς του αυτή την προοπτική «πρώτου προσώπου» του drone. Αν και ο όρος «πυρομαχικά παραμονής» μπορεί να επινοήθηκε έχοντας κατά νου σημαντικά μεγαλύτερα, μεγαλύτερης εμβέλειας και ακριβότερα μη επανδρωμένα αμυντικά αεροσκάφη, κατασκευασμένα από εταιρείες αμυντικών συστημάτων, η χρήση μικρών και φθηνών ιδιοκατασκευών έχει γίνει συνήθης στις συγκρούσεις.

Οι ουκρανικές δηλώσεις σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τονίζουν συχνά πόσο φθηνά είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – μερικές χιλιάδες δολάρια το καθένα – σε σχέση με το κόστος των οπλικών συστημάτων και των τεθωρακισμένων οχημάτων που εξουδετερώνουν, που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας τον ασύμμετρο χαρακτήρα της ανάπτυξης.

Το περιοδικό Newsweek έγραψε εγκωμιαστικά σχόλια για τα όπλα αυτά αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο έναν υπουργό της ουκρανικής κυβέρνησης που τα αποκάλεσε «game-changer» και «μερικές φορές ακόμη και πιο (αποτελεσματικά) από το πυροβολικό… μια τεχνολογική επανάσταση».

Τον βαθμό στον οποίο η Ουκρανία ποντάρει στα drones υπογραμμίζουν οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Ουκρανία «βγάζει» τώρα χιλιάδες νέους πιλότους drone από ιδιωτικές σχολές σε όλη τη χώρα. Σχετικά με τη λειτουργία των ομάδων FPV drone, το DefenceOne αναφέρει:

«…χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μάθει κανείς να τα πετάει από ό,τι, ας πούμε, τα σταθεροποιημένα με υλικό και λογισμικό τετρακόπτερα φωτογραφίας που χρησιμοποιούνται σε όλη την πρώτη γραμμή του μετώπου της Ουκρανίας για τον συντονισμό του πυροβολικού.»

«Κυριολεκτικά πετάς αυτό το drone σαν να ήταν ένα Cessna (αεροπλάνο) από τη δεκαετία του 1960», δήλωσε ο Ντβορέτσκι».

Για να απλοποιηθεί το έργο, τα FPV drones πετούν συνήθως σε ομάδες στον αέρα με φωτογραφικά drones που διαθέτουν μεγαλύτερο εύρος θέασης και προηγμένους φακούς ζουμ. Οι χειριστές των φωτογραφικών drones σημειώνουν τις συντεταγμένες GPS των ρωσικών οχημάτων και στρατιωτών για τους πιλότους FPV… Οι πιο ταλαντούχοι πιλότοι συνηθίζουν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, είπε. Οι άνθρωποι με «εμπειρία στο PlayStation» τα καταφέρνουν καλύτερα, συμφώνησε ο Ντβορέτσκι.

Ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμβάλλουν στην κατεύθυνση του αδιεξόδου στο οποίο φαίνεται να έχει φτάσει η σύγκρουση. Οι λόγοι γι’ αυτό συζητήθηκαν από τον κορυφαίο στρατηγό της Ουκρανίας, ο οποίος εξήγησε ότι οι προσπάθειες απόκτησης της πρωτοβουλίας μέσω αιφνιδιαστικών επιθέσεων είναι πλέον ουσιαστικά αδύνατες, καθώς οι πληροφορίες του πεδίου μάχης, κορεσμένες από κάμερες και αισθητήρες όπως είναι πλέον, είναι τόσο καλές.

Ο στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι δήλωσε τον Νοέμβριο: «Πιθανότατα δεν θα υπάρξει βαθιά και όμορφη διάρρηξη… Το απλό γεγονός είναι ότι βλέπουμε όλα όσα κάνει ο εχθρός και βλέπουν όλα όσα κάνουμε εμείς».

Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img