Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Η νεοεκλεγείσα αντιπροσωπεία της AfD στην Ευρωβουλή διέγραψε τον επικεφαλής υποψήφιο του Ευρωψηφοδελτίου Μαξιμίλιαν Κρα

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής υποψήφιος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία () Maximilian Krah αποκλείστηκε από την παράταξη του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της, η αντιπροσωπεία ψήφισε υπέρ του αποκλεισμού του αμφιλεγόμενου πολιτικού, σε μια προφανή προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις του κόμματος με την ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» της Μαρίν Λεπέν, η οποία είχε αποκλείσει το γερμανικό κόμμα τον Μάιο, αφού είχε ταλαιπωρηθεί από μια σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται ο Κρα και όχι μόνον.

Μιλώντας στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την ως «λάθος τακτικής».

«Νομίζω ότι είναι στρατηγικά λάθος και νομίζω ότι στέλνει λάθος μήνυμα», δήλωσε.

«Ένα κόμμα που εκπροσωπεί τα γερμανικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες δεν πρέπει να επιτρέπει σε ξένα κόμματα να υπαγορεύουν με ποιον θα κατέβει».

Ο Κρα συνέχισε ιδιοποιούμενος εν μέρει τα εκλογικά κέρδη του κόμματος στις 9 Ιουνίου, ιδίως όσον αφορά την αύξηση του ποσοστού ψήφων μεταξύ των νέων της Γερμανίας, πριν προσθέσει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση των στόχων της AfD στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εξήρε επίσης το ανερχόμενο αστέρι, τον ευρωβουλευτή Ρενέ Άουστ, ο οποίος ανέλαβε ορισμένα από τα καθήκοντά του μετά την αποχώρηση του επικεφαλής από την προεκλογική εκστρατεία λόγω των καταγγελιών για κατασκοπεία που διατυπώθηκαν σε σχέση με έναν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς του.

«Εύχομαι στους συναδέλφους μου καλή τύχη στις διαπραγματεύσεις με το RN» (Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν), δήλωσε, προσθέτοντας ότι έλαβε την απόφαση «χωρίς πικρία».

«Ο κ. Άουστ είναι ένας έντιμος άνθρωπος».

Πηγή: Brussels Signal

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βέλγιο – Ρουμανία 2-0: Καθάρισε τη ματσάρα και τώρα όλοι μαζί!

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι γεμάτο φάσεις στην Κολονία, το...

Νικολό Μέλι: Ανάμεσα σε Παρτιζάν και Φενέρ

Δεν φαίνεται πως θα μείνει πολλές μέρες χωρίς ομάδα...

Νόρα Δράκου: Το 12ο μετάλλιο και…υπάρχει συνέχεια

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 2002 (Βερολίνο): 3η Εθνική...

Εθνική Ελλάδας – Το ανανεωμένο ΣΕΦ σε πρώτο πλάνο στην παρακάμερα του πρώτου φιλικού

Φυσικά την τιμητική τους είχαν και οι Έλληνες διεθνείς...

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Αγριεμένη με ηγέτη Ρονάλντο και συμβολή… Ακαϊντίν

Το παραμικρό περιθώριο δεν άφησε η Πορτογαλία στην Τουρκία...

Μιλγουόκι Μπακς: Παρελθόν ο Μπίσλεϊ

Μιλγουόκι Μπακς και Μαλίκ Μπίσλεϊ αναμένεται να ακολουθήσουν χωριστούς...