Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η εξωσυζυγική σχέση του υπουργού Πολιτισμού συγκλονίζει την ιταλική κυβέρνηση

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο παραδέχθηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση και υπέβαλε την παραίτησή του στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, σε ένα σκάνδαλο που κυριαρχεί εδώ και μέρες στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων.

Ο 62χρονος Σαντζουλιάνο, ένας παντρεμένος άνδρας, μπλέχτηκε στο σκάνδαλο τον περασμένο μήνα, όταν μια γυναίκα ονόματι Μαρία Ροζάρια Μπότσια, ηλικίας 41 ετών, άρχισε να δημοσιεύει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της με τον υπουργό σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάρτες επιβίβασης σε αεροπλάνα, γράφει το AFP.

Η δημοσιότητα ανάγκασε τον Σαντζουλιάνο να παραδεχτεί σε μια μακρά συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση – κατά την οποία ξέσπασε σε δάκρυα – ότι ο δεσμός του με την Μπότσια «είχε γίνει μια συναισθηματική σχέση» τον Μάιο.

Είπε ότι ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, καθώς και από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι «για την αμηχανία που προκάλεσε σε εκείνη και την κυβέρνηση». Είπε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, αλλά η πρωθυπουργός «μου είπε να συνεχίσω». Είπε ότι συνάντησε την Μπότσια σε μια εκδήλωση στη Νάπολη τον Μάιο, αλλά επέμεινε ότι έβαλε τέλος στην υπόθεση στα τέλη Ιουλίου/αρχές Αυγούστου.

Το Reuters ανέφερε ότι ο Σαντζουλιάνο απέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η γυναίκα, μια αυτοαποκαλούμενη επιχειρηματίας μόδας, είχε προσληφθεί από το υπουργείο, επωφελήθηκε από δημόσια κονδύλια και είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα που αφορούσαν μια συνάντηση των υπουργών πολιτισμού της G7

Η Μαρία Ροζάρια Μπότσια την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι είχε διοριστεί “σύμβουλος του υπουργού για μεγάλες εκδηλώσεις”. Ο υπουργός δήλωσε ότι “ούτε ένα ευρώ” δημόσιου χρήματος δεν είχε δαπανηθεί για την Μπότσια και ότι η συμμετοχή της στον σχεδιασμό της συνάντησης πολιτισμού της G7 είχε περιοριστεί σε περιφερειακά θέματα, όπως το μενού και τα gadgets.

Στη συνέντευξη μοιράστηκε επίσης τραπεζικές βεβαιώσεις για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι είχε πληρώσει ο ίδιος το ταξίδι της Μπότσια, αρνούμενος τους ισχυρισμούς ότι είχε χρησιμοποιήσει δημόσιο χρήμα.

Η Μαρία Ροζάρια Μπότσια το αμφισβήτησε αυτό, δημοσιεύοντας έγγραφα στο Instagram που, όπως είπε, αποδείκνυαν ότι είχε συμμετάσχει σε συναντήσεις, εκδηλώσεις στο χώρο και διαβουλεύσεις.

Ο βουλευτής Άντζελο Μπονέλι του αντιπολιτευόμενου κόμματος Πράσινη Ευρώπη δήλωσε ότι είχε καταθέσει νομική καταγγελία κατά του Σαντζουλιάνο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της αποκάλυψης εμπιστευτικών πληροφοριών. Ο Αλεσάντρο Ζαν του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι η υπόθεση «θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

Η Μελόνι, η οποία ηγείται μιας σταθερής συντηρητικής κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει ζητήσει ακόμη την παραίτηση του Σαντζουλιάνο, αλλά δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα.

Πηγή: The European Conservative

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο πρώτα προσυνέδρια της ΝΙΚΗΣ σε Ιωάννινα και Πάτρα.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ολοκληρώθηκαν με...

Συνάντηση Στάρμερ-Μελόνι για το μεταναστευτικό: Ώρα να μπει τέλος στην λαθρομετανάστευση

Η Βρετανία θέλει να αντιγράψει το σχέδιο της Μελόνι...

Ο Rothbard για το φαινόμενο του πολέμου

To κράτος είναι -και ήταν ανέκαθεν- ο μεγαλύτερος εχθρός...

Η Ουγγαρία μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά αποζημίωση για την φύλαξη των συνόρων της

Η Ουγγαρία θα ζητήσει την επιστροφή των δαπανών της...

Και δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ- Ακτιβιστής υπέρ της Ουκρανίας ο δράστης

Στόχος και δεύτερης απόπειρας δολοφονίας ο Ντόναλντ Τραμπ. H αμερικανική...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com