Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Γερμανία: Νύχτα τρόμου στην Έσση (συγκλονιστικά βίντεο) – Σύρος με ματσέτα έβαλε φωτιά σε σπίτια και έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε καταστήματα

Ένας 41χρονος Σύρος έβαλε φωτιά σε τουλάχιστον δύο πολυκατοικίες στην Έσση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το βράδυ του Σαββάτου. Στη συνέχεια έπεσε με ένα μικρό φορτηγό πάνω σε δύο καταστήματα, σύμφωνα με την αστυνομία του Έσσεν. Τα βίντεο από το περιστατικό δείχνουν ότι ο δράστης ενδέχεται να ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν συνολικά 30 άτομα. Τουλάχιστον οκτώ από τους τραυματίες είναι παιδιά. Δύο από αυτά υπέστησαν τραύματα που απειλούν τη ζωή τους, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Γύρω στις 17:10, η πυροσβεστική έλαβε την πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης που ανέφερε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην περιοχή Άλτενέσσεν της Έσσης. Λίγο αργότερα, ένα άλλο σπίτι σε διαφορετικό δρόμο έπιασε φωτιά. Η πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τις φωτιές και να περιθάλψει τους τραυματίες.

Βίντεο δείχνει τη σκηνή της επίθεσης

Η κατάσταση στον τόπο του συμβάντος ήταν «δραματική», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία. Καθώς τα κλιμακοστάσια ήταν εν μέρει άχρηστα λόγω της πυρκαγιάς, οι κάτοικοι είχαν περιμένει στα παράθυρα και σε ορισμένες περιπτώσεις κρατούσαν τα παιδιά τους έξω από τα παράθυρα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να διασώσουν τους κατοίκους χρησιμοποιώντας σκάλες.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε δύο καταστήματα στη συνοικία Κάτερνμπεργκ της Έσσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση αυτή προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα X δείχνει κατά πάσα πιθανότητα τη σκηνή αμέσως μετά τη δεύτερη επίθεση με αυτοκίνητο. Κάτοικοι βιντεοσκοπούν από το παράθυρο του διαμερίσματός τους στο δρόμο. Ένα λευκό φορτηγάκι διακρίνεται σταθμευμένο μπροστά από ένα κατάστημα. Κιβώτια φρούτων και κομμάτια μετάλλου που βρίσκονται τριγύρω υποδηλώνουν την επίθεση με εμβολισμό που προφανώς έλαβε χώρα πριν από το βίντεο.

Ο δολοφόνος κρατάει μια ματσέτα στο χέρι του.

Ένας άνδρας βγαίνει από το φορτηγό και εξαφανίζεται προς την κατεύθυνση του καταστήματος. Κρατάει μια μαχαίρα στο δεξί του χέρι. Φοράει ένα γκρι πουλόβερ και ένα λευκό καπέλο του μπέιζμπολ. Ένα ασπρόμαυρο κασκόλ προεξέχει κάτω από το καπέλο. Πιθανόν πρόκειται για το λεγόμενο παλαιστινιακό μαντήλι («Kufiya»).

Στο βίντεο ακούγεται επίσης ένα νασίντ, μια παραδοσιακή ισλαμική μορφή μουσικής που χρησιμοποιείται επίσης από τους ισλαμιστές. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η μουσική ακούγεται από τους ανθρώπους στην ταινία ή αν προέρχεται από το όχημα του δολοφόνου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά τον δράστη κοντά στα καταστήματα που δέχτηκαν την επίθεση. Ένα άλλο βίντεο φέρεται να δείχνει τη σύλληψη. Δείχνει έναν άνδρα ντυμένο με γκρι πουλόβερ να περπατάει σε ένα είδος αποθήκης. Αρκετά άτομα, πιθανώς κάτοικοι των πολυκατοικιών που φαίνονται στο βίντεο, οπλίζονται με σιδερόβεργες και μιλούν στον άνδρα.

Αστυνομία: Το κίνητρο παραμένει ασαφές

Τέλος, δύο αστυνομικοί εισέρχονται στην αποθήκη με τα όπλα τους και διατάζουν τον άνδρα να ξαπλώσει στο πάτωμα. Ο άνδρας συμμορφώνεται με την εντολή και του περνούν χειροπέδες. Μια αστυνομικός ανακοινώνει από τον ασύρματο ότι το άτομο έχει ασφαλιστεί και ότι από τον ύποπτο έχουν επίσης κατασχεθεί μια ματσέτα και ένα μαχαίρι.

Ένας από τους ταραγμένους κατοίκους πρέπει προφανώς να συγκρατηθεί από τους παρευρισκόμενους από το να ορμήσει στον ύποπτο δολοφόνο. Η αστυνομικός ζητά επίσης επανειλημμένα από τους παρευρισκόμενους να κάνουν πίσω.

Το ακριβές κίνητρο του δράστη είναι ακόμη ασαφές, ανέφεραν οι αρχές. Τα βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα εξετάζονται επί του παρόντος. (lb)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img